witold4 20.02.2014 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 Witam,Pocichutku śledzę sobie temacik i gratuluję dzieła.Słupy z ręcznie dłubanej cegły to prawdziwe cacko. Zakiełkowało mi w głowie jednak małe pytanko. Ponieważ na owych słupach ceglanych oparta jest belka stalowa utrzymująca podłogę, to czy te słupy nie powinny być zakotwiczone prętami stalowymi w fundament? Jak to jest u Ciebie? nie doszukałem się odpowiedzi w postach. A na zdjeciach niestety tego nie widać.Pozdrawiam i jeszcze raz gratuluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 20.02.2014 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 Jak widać w życiu nie ma sprawiedliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 20.02.2014 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 Witam, Pocichutku śledzę sobie temacik i gratuluję dzieła. Słupy z ręcznie dłubanej cegły to prawdziwe cacko. Zakiełkowało mi w głowie jednak małe pytanko. Ponieważ na owych słupach ceglanych oparta jest belka stalowa utrzymująca podłogę, to czy te słupy nie powinny być zakotwiczone prętami stalowymi w fundament? Jak to jest u Ciebie? nie doszukałem się odpowiedzi w postach. A na zdjeciach niestety tego nie widać. Pozdrawiam i jeszcze raz gratuluje. Czesc slupy sa podpora dla dwuteownika HEA220 ktory podpiera strop. Wspomniane slupy sa wsparte na podbudowie z bloczkow fundamentowych M6 a te skolei stoja na stopach zelbetowych zbrojonych podwojna siatka o oczku chyba 100x100 z preta fi12. Widac to gdzies na zdjeciach zbrojen fundamentu.. Nie ma potrzeby aby same slupy byly powiazane ze zbrojeniem poniewaz nie dzialaja na nie zadne sily skierowane w poziomie. Slupy sa wylacznie sciskane, a wytrzymalosc na ten rodzaj obciazenia zapewnia wlasnie cegla w klasie 20 na odpowiedniej zaprawie. MSU: nie ma zadnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witold4 20.02.2014 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 Dzięki wielkie za odpowiedź. Mogę spać spokojnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 24.02.2014 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 no i od południa Pan szpachluje nasze ściany...ale się cieszę. Zdjęcia będą, ale pewnie najwcześniej jutro, bo nie chcę tam przeszkadzać z aparatem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
santoszwp.pl 25.02.2014 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 za kilka dni mnie też to czeka - a to robota której najbardziej nie lubie - szpachlowanie, szlifowanie, szpachlowanie - znów szlifowanie - ale cóż....nikt tego za mnie nie zrobi....tym bardziej życzę spokoju:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 25.02.2014 16:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 ale cóż....nikt tego za mnie nie zrobi.... to tylko kwestia ceny Powiem Ci ze moze i sumarycznie za caly dom kwota zrobi sie okraglutka, jednak znajac cene za m2 w zyciu nie podjalbym sie tego robic samemu. Wole w tym czasie zajac sie poddaszem... Przemysl to bo moze warto... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
santoszwp.pl 26.02.2014 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 nie ma na to funduszy - zwłaszcza że ja jedną wrstwe karton gipsów już mam położoną ale czeka mnie druga i tu już szpachlowanie bez ściemy - musi być równo i gładko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolinaciosaniec 26.02.2014 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 Podziwiam pracowitość szanownegoInwestora. Ogrmony szacun . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 26.02.2014 13:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 Klaniam sie w pas Choc z ta pracowitoscia to tak roznie... bo np smieci nie wynosze, dywanow nie odkurzam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 26.02.2014 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 smieci nie wynosze, dywanow nie odkurzam... Stworzony do wyższych celów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
santoszwp.pl 26.02.2014 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 ....Pan Dyrektor... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 26.02.2014 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 W drodze wyjatku zgadzam sie na takie stanowisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 27.02.2014 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 Stworzony do wyższych celów no cóż...tak to już jest, że jeden głową, drugi szyją... Pan Dyrektor lubi postawić na swoim, jak każdy Dyrektor, ale wiadomo przecież kto stoi za sukcesami Dyrektorów...ich asystentki:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 27.02.2014 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 no cóż...tak to już jest, że jeden głową, drugi szyją... Pan Dyrektor lubi postawić na swoim, jak każdy Dyrektor, ale wiadomo przecież kto stoi za sukcesami Dyrektorów...ich asystentki:lol2: No wyszło jak to jest z Dyrektorowaniem naprawdę :lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 27.02.2014 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 Brrrrrr... az sie obejrzalem czy ktos faktycznie za mna nie stoi Tymczasem na budowie szpachlowanie sie odbywa nadal... ciesze sie jak gowniarz ze sie za to nie wzialem sam, bo codziennie patrzac na to bardziej utwierdzam sie w przekonaniu jak straszliwie tego nienawidze:) Ja, aby nie tracic czasu ukladam druga warstwe welny i stelaze na poddaszu. Jak dobrze pojdzie to pewnie w polowie marca zaczne przykrecac plyty na skosach i sufitach. Po weekendzie powinien przyjsc tez zamowiony kociolek i zasobnik (tyle tylko ze gaz ma byc do 17 lipca ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
santoszwp.pl 28.02.2014 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 no cóż...tak to już jest, że jeden głową, drugi szyją... Pan Dyrektor lubi postawić na swoim, jak każdy Dyrektor, ale wiadomo przecież kto stoi za sukcesami Dyrektorów...ich asystentki:lol2: Ciesz się że nie jesteś kierownicą (to ona stoi za sukcesami Kierownika) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 01.03.2014 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2014 Parter rawie skonczyl sie spachlowac. Do piatku ma skonczyc sie szlifowac:) Ja tymczasem ukladam 2 warstwe welny i powoli musze kupiec folie paroizolacyjna. Jaka? Welne mamy dobra, wiec wolalbym aby nie zawilgotniala (zbytnio). Lokalna hurtownia (a przy okazji potentat z Allegro) ma na stanie: - zolta folie paroizolacyjna- PAROTEC ALU 90- STROTEX AL90- STROTEX AL150- EUROVENT N SILVER 96- PAROTEC ALU 110 co kupic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 02.03.2014 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 "Swoje" folie też kupowałem w "F..necie", bo domyślam się, że o nich chodzi Jeśli żółta to grubsza i droższa, ta najtańsza jest jednak kiepska. Mój wybór na poddasze padł na Strotex i taką pewnie będę kupował. Jak masz blisko, to najlepiej sprawdzić folie organoleptycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
santoszwp.pl 02.03.2014 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 również polecam zółtą i grubą, można ją łądnie naciągnąć przy układaniu tak aby nie było fałd, bez obawy ze się przerwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts