Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ja wypuściłem podobnie i po założeniu kartonów w trzech pokojach obciąłem. potem stwierdziłęm jednak że to bład. Na bazie tej folii robię tzw. kontrolowane pęknięcie eliminujące pękniecia przy ruchach konstrukcji dachu. To jest to co pisał Netbet - że kartony na sztywno połączył do konstrukcji i zakleił gipsem a teraz pęka. Ja robię tak - kartongips jak kłade to dosuwam do ściany na maks 0,5cm tak żeby folia wystawała - następnie w powstałą lukę ładuje gładź na maksa aż docisnie folie, po wyschnięciu obcinam z folii to co wystaje a powstałą krawędź smaruje akrylem - powstaje szczelina która jest wypełniona folią i zamaskowana akrylem - efekt - nic nie pęknie bo już jest pęknięte;)

No faktycznie srednio aktualne foty :)

Z tematow bardziej aktualnych natomiast dojechal dzis nasz kociol i zasobnik. Caly komplet z Immergas'a. Kociol zgodnie z sugestia Asolta Victrix X12 I2 i do niego oryginalny zasobnik 160l.

Jak tylko p. Radek skonczy szlifowac dol i bede mogl wykleic kotlownie to go powiesze.

Pan Radek zakończył dzisiaj pracę na parterze:)wygląda bardzo ładnie, czysto, schludnie, tak jak lubimy;) cena była przyzwoita, więc jest ogólne zadowolenie inwestorów...

nad płytkami i resztą faktycznie już się zastanawiamy, chociaż jeszcze nie wszystko wybrane. wstępnie panele na cały dół i płytki do spiżarni oraz kotłowni (po które dzisiaj jedziemy),do wiatrołapu też jedne są brane pod uwagę, więc zobaczymy...

nie należymy do osób lubiących długo zastanawiać się nad wyborem tego typu rzeczy, więc znając naszą ogólną niechęć do szukania, wybierania, przebierania i ogólnie robienia zakupów, decyzje podejmiemy pewnie na gorąco - zresztą jak większość w naszym życiu...:D właściwie jakby dłużej się nad tym zastanowić to chyba ja bardziej nie lubię zakupów od Kierownika...;) nooo chyba, że jestem w ogrodniczym - to co innego!;)

Dach nam cieknie... :mad:

Od wczoraj bezustannie pada deszcz i wieje wiatr od zachodu... i niestety wpycha nam wode pod zaklad papy na zachodniej polaci dachu.

Niestety nie bedzie wyjscia, trzeba bedzie pokryc dach rezygnujac z czegos innego co chcielismy jeszcze przed dachem zrobic.

:evil:

Dach nam cieknie... :mad:

:evil:

Znam ten ból.

Też myślałem, że jak dam "lepszą" papę to ze dwa lata wytrzyma. niestety w tym roku też chce robić pokrycie.

Już mam wycenę z jednej firmy na dachówkę betonowa i blachodachówkę - różnica w cenie to ok 2,5 tyś na korzyść blachy.

Ale chyba i tak blachę wezmę właśnie ze wzg na przecieki.

Tak czysto teoretycznie to blacha jest z jednego kawałka i śniegu nie podwieje a pod dachówkę może i potem będzie lecieć do środka.