Tomasz Antkowiak 02.03.2014 12:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 No tak, tej z warstwa ALU naciagnac sie pewnie nie da ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
santoszwp.pl 02.03.2014 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 nie wiem, nie stosowałem - mówię, że naprawdę mocno naciągaliśmy - po dwóch dniach sama sie odklejała tak była naciągana (nie zakładałem kartongipsów od razu stad folia wisiala kilka dni) a mimo to ani razu sie nie przerwała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 03.03.2014 21:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 Pierwsze pomieszczenie ogarnalem. Folie wypuscilem z kazdej strony po ok 25-30 cm. Co z tym teraz zrobic? Podkleic jakos do scian (silikon? butyl?)? Czy moze tylko chwycic takerem i kleic na to plyty na sciany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
santoszwp.pl 04.03.2014 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 ja wypuściłem podobnie i po założeniu kartonów w trzech pokojach obciąłem. potem stwierdziłęm jednak że to bład. Na bazie tej folii robię tzw. kontrolowane pęknięcie eliminujące pękniecia przy ruchach konstrukcji dachu. To jest to co pisał Netbet - że kartony na sztywno połączył do konstrukcji i zakleił gipsem a teraz pęka. Ja robię tak - kartongips jak kłade to dosuwam do ściany na maks 0,5cm tak żeby folia wystawała - następnie w powstałą lukę ładuje gładź na maksa aż docisnie folie, po wyschnięciu obcinam z folii to co wystaje a powstałą krawędź smaruje akrylem - powstaje szczelina która jest wypełniona folią i zamaskowana akrylem - efekt - nic nie pęknie bo już jest pęknięte;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 05.03.2014 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 spóźnione, nie najbardziej aktualne, ale zawsze... parapet-najzwyklejszy, marketowy, ale jeden jedyny w całym domu, więc nie braliśmy innego pod uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 05.03.2014 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 No faktycznie srednio aktualne foty Z tematow bardziej aktualnych natomiast dojechal dzis nasz kociol i zasobnik. Caly komplet z Immergas'a. Kociol zgodnie z sugestia Asolta Victrix X12 I2 i do niego oryginalny zasobnik 160l. Jak tylko p. Radek skonczy szlifowac dol i bede mogl wykleic kotlownie to go powiesze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 07.03.2014 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 z dedykacją dla mojego Ukochanego:rolleyes: tort figowo-czekoladowo-daktylowy - PREMIERA - ku pamięci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 07.03.2014 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 Hehehe tort widze tutaj tez jest A ja sie chcialem prezentem pochwalic... Ciesze sie jak dzieciak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 09.03.2014 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2014 No to wszystkie najlepszego Tomaszu Pozostaje zyczyć tylko wspaniałych wrażeń na koncercie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 11.03.2014 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 aktualizacja zdjęć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 11.03.2014 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 (edytowane) i jeszcze górny pokój... pan powoli kończy już pracę na dole, pozostało jeszcze zagruntować i pomalować pierwszy raz białą farbą (było w cenie:)) Edytowane 11 Marca 2014 przez Gosia_A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 11.03.2014 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 ale postępy. suuuper. Gosia, to już chyba płytki, panele i inne wanny powybierane. niedługo zacznie się wykańczanie. fajny etap. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bridges 12.03.2014 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 Ściany zrobiły się tak gładkie, że nic już nie będzie takie samo .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 15.03.2014 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 Pan Radek zakończył dzisiaj pracę na parterze:)wygląda bardzo ładnie, czysto, schludnie, tak jak lubimy;) cena była przyzwoita, więc jest ogólne zadowolenie inwestorów... nad płytkami i resztą faktycznie już się zastanawiamy, chociaż jeszcze nie wszystko wybrane. wstępnie panele na cały dół i płytki do spiżarni oraz kotłowni (po które dzisiaj jedziemy),do wiatrołapu też jedne są brane pod uwagę, więc zobaczymy... nie należymy do osób lubiących długo zastanawiać się nad wyborem tego typu rzeczy, więc znając naszą ogólną niechęć do szukania, wybierania, przebierania i ogólnie robienia zakupów, decyzje podejmiemy pewnie na gorąco - zresztą jak większość w naszym życiu... właściwie jakby dłużej się nad tym zastanowić to chyba ja bardziej nie lubię zakupów od Kierownika... nooo chyba, że jestem w ogrodniczym - to co innego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 16.03.2014 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 Dach nam cieknie... Od wczoraj bezustannie pada deszcz i wieje wiatr od zachodu... i niestety wpycha nam wode pod zaklad papy na zachodniej polaci dachu. Niestety nie bedzie wyjscia, trzeba bedzie pokryc dach rezygnujac z czegos innego co chcielismy jeszcze przed dachem zrobic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 16.03.2014 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 Dach nam cieknie... Znam ten ból. Też myślałem, że jak dam "lepszą" papę to ze dwa lata wytrzyma. niestety w tym roku też chce robić pokrycie. Już mam wycenę z jednej firmy na dachówkę betonowa i blachodachówkę - różnica w cenie to ok 2,5 tyś na korzyść blachy. Ale chyba i tak blachę wezmę właśnie ze wzg na przecieki. Tak czysto teoretycznie to blacha jest z jednego kawałka i śniegu nie podwieje a pod dachówkę może i potem będzie lecieć do środka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 16.03.2014 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 Wiem, że to żadne pocieszenie, ale im szybciej takie rzeczy wyłażą na wierzch tym lepiej. U nas też dach przeciekał na początku, na szczęście udało się poprawić przed kartongipsami. Dalej opcja trapezówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 17.03.2014 12:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Tak. Na dachu bedzie blacha trapezowa T35 Eco od BlachProfil 2, kolor RAL7024 mat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IwaKrzys 18.03.2014 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 Nio niezle z tym dachem u nas tez papa i na razie nie cieknie odpukac........ tez chcielismy poczekac jeszcze z blacha ale zobaczymy jak wyjdzie finansowo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 21.03.2014 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 Tomek.. mam pytanie :jaką pianą kleiłeś płyty do ściany? zwykłą niskoprężną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts