Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Nie.

Klej poliuretanowy do plyt Soudal SOUDABOND Easy.

http://www.icmarket.pl/images/soudal-klej-soudabond-easy-icmarket.jpg

Jesli myslisz o swoim poddaszu to najpierw kup jedna puszke i potestuj jak bedzie na ceramice. Generalnie na BK klei sie super do sciana jest gladka jak stol. Jesli pojawiaja sie gdzies zacieki kleju, czy nierownosci wystajace to juz jest klopot i trzeba nakladac duzo pianki i drogo wychodzi.

Puszka ok 25 pln, wystarcza na 3-4 cale plyty klejone na rownej scianie. Ale jak sciana jest nierowna to i cala puszke na plyte mozna zuzyc niestety.

Edytowane przez Tomasz Antkowiak

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czesc.

Na plyte naklada sie to obwodowo, oraz zygzakiem przez srodek. Stad jesli ukladamy mniejsze kawalki plyt wydajnosc spada (bo rosnie sumaryczna dlugosc wstegi nalozonej po obwodzie). Nie mniej dla mnie zalety tej pianki sa nie do przecenienia. Jest szybko, CZYSTO, cenowo do przyjecia i bardzo wygodnie.

Pozdrawiam!

Hej, tak wpadłam zobaczyc co na froncie słychac

Widze,ze Wy ciagle do przodu i fajnie:) Teraz najlepszy punkt programu czyli wykonczenie totalne inwestora ;)

My juz jestesmy po malowaniu salonu, sciany sie usyfiły jakos dziwnym trafem piecioletnimi łapami, wiec nas juz z budowlanych rzeczy tylko sprawy remontowe, ogrodowe i takie bzdety. Zrob jak najwiecej ile sie da zanim sie wprowadzicie, bo dopoki sie jezdzi na budowe to sie tyra ile wlezie i robota idzie, jak juz sie wraca do domu, to sie najzwyczajniej nie chce i zawsze jest jakas wymowka - ot taki paradoks:)

PS. Ile macie wysokosci w salonie, bo Wy wysocy, a na fotkach jakos tak nisko mi sie wydawalo? 2,50?

Niezmiennie trzymam kciuki :)

MSU święte słowa! Jak się nie zrobi czegoś kiedy dom jest jeszcze budową potem jakoś ciężko idzie. Tomek weź sobie do serca słowa bardziej doświadczonej koleżanki ;) My przez dwa lata budowy postawiliśmy cały dom i się przeprowadziliśmy, po przeprowadzce przez rok skończyliśmy pralnie i jeden pokój :sick:

Gwozdzie (4x120 albo 4,5x125 nie pamietam) tluke mlotkiem. Mam mlotek ciesielski, idzie fajnie:)

Salon: 2,62m

Wiem ze po wprowadzeniu sie juz sie nic nie chce (w mieszkaniu przez 5 lat listew przypodlogowych nie dalej rady przykrecic:)) ale mamy parcie aby tam do gwiazdki zamieszkac :)

Salon: 2,62m

i powiem Wam szczerze, że nie jest tak źle...;) bałam się, że będzie za nisko, ale jest dobrze:) tzn. pewnie byłoby lepiej, gdyby było trochę więcej,ale wcale nie mam wrażenia, że jest za nisko, a bałam się tego bardzo, tym bardziej, że średnia wzrostu w naszej rodzinie jest znacznie wyższa od średniej...populacyjnej:lol2:

faktycznie parcie, aby być u siebie na Święta Bożego Narodzenia jest duże:D chcę mocno wierzyć, że się uda, ale wiadomo, że życie czasami lubi płatać figle...jeśli się uda, na pewno nie będzie w tym roku tarasów, na pewno nie będzie wszystko wykończone w środku - już to raz przerabialiśmy, jak wprowadzaliśmy się na chwilę przed porodem do niewykończonego mieszkania, ale co tam...czy to wszystko przeszkadza, aby być szczęśliwym we WŁASNYM DOMU?nam nie...:lol:

Edytowane przez Gosia_A

faktycznie parcie, aby być u siebie na Święta Bożego Narodzenia jest duże:D chcę mocno wierzyć, że się uda, ale wiadomo, że życie czasami lubi płatać figle...jeśli się uda, na pewno nie będzie w tym roku tarasów, na pewno nie będzie wszystko wykończone w środku - już to raz przerabialiśmy, jak wprowadzaliśmy się na chwilę przed porodem do niewykończonego mieszkania, ale co tam...czy to wszystko przeszkadza, aby być szczęśliwym we WŁASNYM DOMU?nam nie...:lol:

@Gosia_A Na pewno się uda! Nie precyzuj tylko o które Święta chodzi ;)