Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Generalnie pracy nie zostalo juz az tak znowu duzo... gdyby brac pod uwage ekipy i ich codzienna prace na budowie.

Ale ekip nie ma, bo kasy na ekipy nie ma:) Ja i moja praca na budowie jest za free wiec oboje z Inwestorka to nikczemnie wykozystujemy :) Problem jednak polega na ty, ze pomimo prob usilnych nie udalo mi sie jak narazie rozdwoic, na delikatnym rozdwojeniu jazni sie tylko skonczylo.

Plany na najblizsze tygodnie to dach oraz komin od kominka. A pozniej pewnie wroce do plyt na poddaszu.

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wydaje się, że nie zostało wiele.....ja tylko popołudniami po 4 godzinki na budowie a w tej chwili nie wiem za co sie brać - kominek obudowa, dolne wc-płytki, obróbka podwieszanych sufitów, elektryka montaż gniazd na dole, budowa spiżarki, druga warstwa rigips na poddaszu, panele, malowanie poddasza, obsadzenie drzwi wew, duża łazienka-płytki, gresy, pralnia gres, kotłownia gres, garaż gres, ocieplenie stropu w garażu, styropian na zewnatrz cała chata, ogrodzenie, tarasy.....jezu....nawet nie chce mi sie myśleć co dalej....

Oj nie marudźcie, spojrzyjcie na to z pozytywnej strony: na ileś lat naprzód nie trzeba się martwić o wakacje, gdzie w tym roku pojechać, weekendy wszystkie się ma znakomicie zagospodarowane, żadnego zalegania do góry bębnem na fotelu w sobotę nie ma, tylko zdrowy ruch, często na świeżym powietrzu... same zalety! :lol:

A kiedy już to wszytko zrobisz, trzeba będzie zacząć remontować,, przemeblowywać, i tak do zaje... :p

Przemeblowywać to może, ale remontować przez jakiś czas nie będzie czego, bo przecież sami budujemy - czyli dobrze - i nic nie będzie spaprane.

To po ekipach się poprawia i remontuje ;)

A kiedy już to wszytko zrobisz, trzeba będzie zacząć remontować,, przemeblowywać, i tak do zaje... :p

szczerze mówiąc to ja takiego podejścia w ogóle nie rozumiem...;) wiadomo, że co jakiś czas trzeba coś naprawić, poprawić czy przemeblować - w mieszkaniu również...

chociaż prawda jest taka, że mieszkanie w domu z ogrodem nie jest raczej dla leniuchów - zawsze jest co robić, chociażby trawę kosić, liście zgrabiać czy coś przycinać...oczywiście nie mówię tutaj o tych z pięknych, wielkich domów, z jeszcze większymi ogrodami zaprojektowanymi i utrzymywanymi przez architektów krajobrazu, bo my do takich nie należymy:wiggle:

trzeba mieć co robić w życiu;)

Edytowane przez Gosia_A

Nie zrozumcie mnie źle, ja nie narzekam, lubię coś robić, nie lubię się obijać, chociaż parę godzin przy dobrej grze na konsoli nie zaliczam do straconych :wiggle:, ale z nowym domem jest jak ze starym samochodem, ciągle coś trzeba grzebać żeby nie zaniedbać, ma być sprawnie i schludnie:rolleyes: