Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jszcze nie. Jest szansa ze do piatku skoncze pierwsza polac i od soboty zaczne murowanie komina na polaci drugiej.

Niestety, dzialam tylko po pracy i sporo czasu zajmuje mi docinanie arkuszy (pierwsze 5 ukladanych w calosci poszlo blyskawicznie). Pewnie bylo by jeszcze dluzej gdybym cial nozycami...

Oby burza Was oszczędziła bo z drugiej strony Poznania właśnie leje :)

Druga strona Poznania ładnie dostała - na ul. Zakopiańskiej i Szarych Szeregów były głębokie kałuże, do zderzaka spokojnie ;)

A z tematów budowlano - dachowych, to dom, w którym działam jest pokryty papą ( dekarze rozpoczęli kładzenie dachówki) i dzisiejsza ulewa pokazała wszystkie niedociągnięcia :)

Dafi Pe - budujesz gdzieś na Strzeszynie? jestem tam prawie codziennie :)

Tomasz - gratuluje 400.000 odwiedzin :)

Zgadza się :D Robimy instalację elektryczną w nowo budowanym domu, a to że tynkarze nas zaczynają gonić, powoduje, że wychodzimy z budowy około 23 ;) Sąsiedzi chcieli się sprowadzić do spokojnej okolicy, a tu po 22 młoty walą w najlepsze ;)

Tomek, z dachem OK ? ;)

Edytowane przez Dafi Pe

Dach ma sie dobrze. Zostal nam do przykrecenia jeden arkusz... tylko kurde akurat mi padly baterie od antygrawitacji i nie bardzo wiem jak wlezc na gore aby go przykrecic... drabina jest ze 3 metry za krotka aby siegnac od szczytu.

Cos czuje ze przyjdzie upic BHPowca i skonstruowac jakis twor z rusztowania (mam 4 ramki) drewnianych koziolkow i drabiny... :D

Moze jutro Gosia wrzuci jakies zdjecie.