Gosia_A 01.05.2014 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2014 (edytowane) rozpaliliśmy w kominku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ale radość... zdjęcia niebawem... jestem taka dumna ze swojego Męża! !! poza tym kupiliśmy jeszcze lodówkę Edytowane 1 Maja 2014 przez Gosia_A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 01.05.2014 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2014 prawdziwy mężczyzna zapatrzony w ogień gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 06.05.2014 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 Ugrzezlismy nieco na kilka dni przy innych sprawach (w sumie tez powiazanych z domem:)), ale mysle ze jutro wracam na budowe. Stan na dzis jest taki: -komin skonczony, wyczyszczony i zaimpregnowany -komin obrobiony papa i tasma dekarska - nie cieknie -dzis dojechal zamowiony strazak na komin - na dniach zamontuje -na poludniowej polaci polozylismy 4 lub 5 arkuszy blachy - nie pamietam dokladnie i 2 gasiory zdjec nie ma bo doktorowa ostatnio glownie swoimi pomidorami sie zajmuje, ale moze jak doczyta ze ma zaleglosci to uzupelni... powoli (aczkolwiek mocno przedwczesnie:)) kompletujemy sprzet do kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 07.05.2014 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 zdjec nie ma bo doktorowa ostatnio glownie swoimi pomidorami sie zajmuje, ale moze jak doczyta ze ma zaleglosci to uzupelni... tiaaaa...a sprawy rodzinno-organizacyjne same się toczą...facet odebrałam dziś brakujące kawałki blachy na dach, o których Kierownik zapomniał, więc jest szansa, że sprawa dachu powróci niebawem, poza tym odebrałam również próbki folii na okna - lustro od strony ulicy - na okno kuchenne, spiżarnię i kotłownię oraz mleczno-dekoracyjną do dolnego WC...(nie chcemy tam żadnych firan, a okna są bardzo blisko ulicy) poza tym intensywnie myślę o ostatecznym rozplanowaniu kuchni, szukam sprzętów i próbuję zdecydować się na jakieś płytki łazienkowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 07.05.2014 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 Jeszcze dycham i zyje;) Podoba mi sie ta blacha, Jak tam Gosia, piłeczka rosnie? Trzymajcie sie i pracujcie, ja tam mam wakacje i nic nie robie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 08.05.2014 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 MSU...czuję się zdemaskowana:lol2: ja w zasadzie też nic nie robię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 08.05.2014 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 Podejrzewam, że folie lustrzane nic nie dadzą wieczorem- z zasady lustro" weneckie" działa, gdy w środku nie świeci się światło. Chętnie jednak usłyszę o efektach z realu. Piłeczka- no, no Antoś majstrował nie tylko na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 08.05.2014 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 A się wypierali...! Na wieczór oświetlenie obwodowe okna wewnątrz podobno daje radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 08.05.2014 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 Podejrzewam, że folie lustrzane nic nie dadzą wieczorem- z zasady lustro" weneckie" działa, gdy w środku nie świeci się światło. Chętnie jednak usłyszę o efektach z realu. dokładnie, jak piszesz...zależy mi jednak głównie na tym, aby w dzień niekoniecznie wszystko było widać, jak na talerzu;) później zaciągniemy rolety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 08.05.2014 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 A się wypierali... nie zabierali tylko głosu w tej sprawie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 08.05.2014 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 Kto sie niby wypieral i czego ? Pytanie kominkowe: dzis zaliczylismy takie pierwsze normalne kilkugodzinne palenie. Po solidnym nagrzaniu sie wkladu w domu pojawilo sie delikatne zadymienie i smrodek. Wyczytalem w necie ze przy pierwszych paleniach to jest normalne bo wygrzewa sie farba ktora pokryty jest wklad i rura odprowadzajaca dym do komina. Po jakims czasie dym sie wywietrzyl ale smrodek jeszcze sie utrzymuje. Czy u osob ktore maja kominek bylo podobnie? Ktos moze potwierdzic ze to normalny objaw? Po 3-4 godzinach palenia sciana z cegiel w ktora wstawiony jest wklad przyjemnie sie nagrzala i teraz pewnie kilka godzin bedzie stygla. Od samego wkladu tez niezle promieniuje cieplo, z otworow pod sufitem cieple powietrze bucha do salonu. Fajnie jest. Niestety kilka workow drewna kupionych w markecie jest raczej slabo powtazalne w kwestii stopnia wysuszenia... Sa szczapki suche jak pieprz a sa takie ktore juz w dotyku nie wydaja sie suche i dymia jak lokomotywa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 09.05.2014 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 dzisiaj bardzo nam smutno od samego rana...nasza Dorcia zdechła...to niebywałe, jak człowiek może związać się z własnym psem i jak przeżywać jego odejście... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolinaciosaniec 09.05.2014 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 Ojej jak przykro, ja też niedawno straciłam pieska. Rozpacz przeogromna. Też nie wiedziałam, że aż tak to ciężko przejdę. No to trzymajcie się kochana rodzinko:hug: Piłeczka rośnie.? Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 09.05.2014 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 Kto sie niby wypieral i czego ? Pytanie kominkowe: dzis zaliczylismy takie pierwsze normalne kilkugodzinne palenie. Po solidnym nagrzaniu sie wkladu w domu pojawilo sie delikatne zadymienie i smrodek. Wyczytalem w necie ze przy pierwszych paleniach to jest normalne bo wygrzewa sie farba ktora pokryty jest wklad i rura odprowadzajaca dym do komina. Po jakims czasie dym sie wywietrzyl ale smrodek jeszcze sie utrzymuje. Czy u osob ktore maja kominek bylo podobnie? Ktos moze potwierdzic ze to normalny objaw? Po 3-4 godzinach palenia sciana z cegiel w ktora wstawiony jest wklad przyjemnie sie nagrzala i teraz pewnie kilka godzin bedzie stygla. Od samego wkladu tez niezle promieniuje cieplo, z otworow pod sufitem cieple powietrze bucha do salonu. Fajnie jest. Niestety kilka workow drewna kupionych w markecie jest raczej slabo powtazalne w kwestii stopnia wysuszenia... Sa szczapki suche jak pieprz a sa takie ktore juz w dotyku nie wydaja sie suche i dymia jak lokomotywa... U nas przy pierwszym prawdziwym paleniu także był nieciekawy zapach. Po 3 - 4 paleniach znikł całkowicie. Wspołczuję z powodu pieska. Sam mam dwa więc rozumiem smutek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 12.05.2014 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 stan aktualny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolinaciosaniec 16.05.2014 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 Te drzwi smaczku dodają, pięknie. :)Czy elewacja będzie jasna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 17.05.2014 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2014 prawdopodobnie będzie jakaś złamana biel z szarością,ale to dopiero w przyszłym roku, na ten rok grafik już ułożony:lol2:zajęć i wydarzeń rodzinnych jeszcze sporo przed nami, więc elewacja będzie musiała poczekać do 2015... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 17.05.2014 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2014 Skonczylem wreszcie obrobki komina i jutro chyba uda sie znow ruszyc cos z dalszym kryciem dachu. Zostaly 3 arkusze i wietrownice na obu szczytach - widac juz koniec nareszcie:) Komin obrobilem wstepnie papa i tasma dekarska, na pokryciu docelowym tymczasem mam pelna obrobke z blachy - 2 czesciowa. Obrobke dolna, laczana na felc i opaske gorna wcieta i wklejona w cegly i polapana kolkami. Polewanie komina konewka w ramach testu szczelnosci dalo zadowalajacy rezultat Moze nie jest jakos mega profesjonalnie i pieknie - ale zaden dekarz tego dachu i obrobek nie tknal, a dla mnie to jest absolutna nowosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LukaszKRK 19.05.2014 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 Drzwi jak drzwi ale jaki schody Fajnie to już wygląda jak pozamykane u nas jeszcze trochę pohula wiatr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 20.05.2014 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 Drzwi jak drzwi ale jaki schody i najfajniejsze jest to, że te 'schody' pozostaną jeszcze do przyszłego roku ale do naszej staruszki-przyczepy campingowej wchodzimy zawsze na podobnych schodkach, więc jesteśmy raczej przyzwyczajeni... co do komina - ja uważam, że wygląda pięknie:yes: do tego jeszcze spełnia swoją rolę, więc jest super;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts