aiki 20.05.2014 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 Dajcie szanse i nam ocenić. Gośka daj fotołapacza Antkowi i niech coś tam pstryknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 20.05.2014 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 Antoś w pracy 14 godzinę już siedzi...i tak pewnie do niedzieli włącznie będzie, więc chwilowo nie ma kto z dachu zdjęcia zrobić, ja bliżej nie dam rady, ale coś tam widać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 20.05.2014 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 Takiej obróbki to mogą się uczyć niejedni dekarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 23.05.2014 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 A ja dopiero zajrzałam. Strasznie przykro z powodu pieska U nas smrodek przy paleniu w kominku utrzymywał się dość długo,kilka tygodni ale z każdym paleniem był coraz słabszy. Elewacja miała być w tym roku, niestety jeszcze rok będzie musiała poczekać, w tym roku kostka i garaż A Wy na kiedy planujecie przeprowadzkę? Bo już chyba czas pomyśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 26.05.2014 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2014 nagle i niespodziewanie powstał u nas...taras:lol2: na razie tymczasowy, mały, ale jest! tadam! A Wy na kiedy planujecie przeprowadzkę? Bo już chyba czas pomyśleć myślimy o niej nie od dziś i bardzo byśmy chcieli na Boże Narodzenie, ale zobaczymy, jak wyjdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 26.05.2014 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2014 A ja się zastanawiałem co z resztą kantówek zrobić. Na szopę za mało ale taras jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 26.05.2014 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2014 Cudny taras. Na pewno przejdzie nie jedną imprezę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 26.05.2014 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2014 Jako że prowizorki (mimo, że tak nie wygląda) utrzymują się najdłużej to będziesz miał kłopot z ociepleniem w miejscu styku tarasu ze ścianą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 26.05.2014 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2014 Jako że prowizorki (mimo, że tak nie wygląda) utrzymują się najdłużej to będziesz miał kłopot z ociepleniem w miejscu styku tarasu ze ścianą. "Taras" (skoro juz tak przyjelo sie to cudo z palet nazywac) jest tak przygotowany ze przy ocieplaniu zostanie odsuniety (po wykreceniu 9 wkretow ciesielkich) o grubosc ocieplenia od sciany. "W ociepleniu" zostana natomiast belki na ktorych lezy (pozostalosci wiezby ktore nie zostaly wykozystane). Chyba ze do czasu elewacji splynie na mnie niespodziewanie jakas laska olsnienia, rozjasni mi sie niespodziewanie umysl i odplynie w nicosc lenistwo - moze wtedy wpadne na jakis genialny, pracochlonny pomysl i go zrealizuje... chociaz raczej watpie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 27.05.2014 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 Hm jak na prowizorkę to tarasik wygląda fajnie a nawet za fajnie szkoda będzie go rozbierac Kibicuję dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 29.05.2014 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 na budowie na razie bez większych zmian, ale zamówiliśmy za to osprzęt elektryczny na cały dom (za wyjątkiem dworu), raczej średnia półka Ospel-Impresja, białe z srebrnymi ramkami...ale się cieszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 29.05.2014 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 Taras spoko, bedzie i bedzie Nie bedziecie czasem w sobote, na zlocie starych aut w moich stronach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 30.05.2014 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 W sobotę Tomasz będzie w pracy - podobno "do nocy", więc raczej odpada, ale zapraszamy na zlot garbusów do Przybrodzina nad jeziorko od 19-21 czerwca:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 30.05.2014 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 Potwierdzam, niestety ostatnio mam dosc intesywny okres zawodowy, przez co budowa sie nieco slimaczy... ale za to zakupowo conieco sie dzieje Dzis dotarl osprzet elektryczny, w poniedzialek chyba zamawiamy styropian na elewacje, lampki na dol tez lada dzien, na koniec czerwca mamy umowione podlaczenie gazu do pieca a w najblizszym tygodniu zamontuja licznik pradu Jakos idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 03.06.2014 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Dziennik zaczyna wygladac jak tygodnik... no ale to znamienne chyba u wszytskich jak zaczyna sie sezon budowlany Zaczalem w wolnych chwilach, podczas niepogody malowac parter... i tu mam pytanie: czy ktos ma jakiekolwiek doswiadczenia z malowaniem scian pistoletem? Do pomalowania mam cala chalupe (najpierw dol oczywiscie, gore za jakic czas) a pozniej rowniez elewacje. Walkiem opierdziele sufity, ale do scian dopuszczam mysl o malowaniu pistoletem. Myslelem o tym dzis i uzlalem ze za malowaniem pistoletem przemawiaja: - wieksza wydajnosc farb - lepsze tempo - mniej machania walkiem ! - mniej mycia tego calego cholerstwa Przeciw: -nie mam pistoletu -nie malowalem tym Ktos cos podpowie ? Ze tematow aktualnych: - Gosia rosnie (ale nie nadmiernie:P) - jutro/pojutrze montuja nam licznik pracu - przyszedl zamowiony osprzet elektryczny - przyszly lampki na caly parter - zamowilismy styropian na elewacje (15cm grafir z frezem lambda 0.031) - dachu nie skonczylem - zostal 1 arkusz + wiatrownice, ale albo jest do dupy pogoda albo mnie nie ma bo siedze w robocie - taka sytuacja - na pierwszy tydzien lipca umowilismy ekipe od przylacza gazowego (skrzynka-piec) i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 03.06.2014 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 - mniej mycia tego calego cholerstwa Zdaje ci się. Nie mam pistoletu, nigdy nie miałem, więc może nie mam racji, ale zdaje się, że mycie tego ustrojstwa to rzadki rodzaj masochizmu jest. A niewiele mniejszym jest dobieranie gęstości farby. No i zabezpieczanie reszty domu przed rozpyloną farbą.... nieeeeee! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 04.06.2014 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 (edytowane) Ze tematow aktualnych: - Gosia rosnie (ale nie nadmiernie:P) - jutro/pojutrze montuja nam licznik pracu - przyszedl zamowiony osprzet elektryczny - przyszly lampki na caly parter - zamowilismy styropian na elewacje (15cm grafir z frezem lambda 0.031) - dachu nie skonczylem - zostal 1 arkusz + wiatrownice, ale albo jest do dupy pogoda albo mnie nie ma bo siedze w robocie - taka sytuacja - na pierwszy tydzien lipca umowilismy ekipe od przylacza gazowego (skrzynka-piec) i tyle tak...są takie okresy w życiu kobiety, w których można się cieszyć z przyrostu wagi... mała aktualizacja: - licznik prądu już mamy, dzisiaj jeszcze ma być prąd w słupie:) - zdjęcia osprzętu, lampek i kolorów w salonie postaram się dzisiaj zrobić - przyszedł jeszcze kominek do gazu - na naszym tarasie pojawiły się kwiaty;) - w tunelu zawiązki pomidorków... HA! Edytowane 5 Czerwca 2014 przez Gosia_A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 04.06.2014 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 Pistoletem znacznie szybciej i wygodniej. Ale gęstą farbą nie pomalujesz. Latexy i inne odpadają chyba, że jakąś super dyszę zamontujesz.Jak będziesz kupował to patrz co można malować i czym. jest to zawsze gdzieś opisane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 04.06.2014 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 Tez zastanawiałem się nad pomalowaniem pistoletem. Ale zrezygnowałem po zasięgnięciu języka tu i tam wyszło na to że trzeba by kupić pistolet za minimum 5 stów jak nie więcej. Zainwestowaliśmy więc w wałki na rurkach teleskopowych. Cały dom machnęła moja żona i wcale nie było tak dużo nachlapane. Malowane było śnieżką grunt a później śnieżka super white. Więcej brudził grunt niż sama farba. Przy pistolecie musisz patrzec na dyszę i ważna jest gęstość farby (Jarek już to napomknął)nie każdą farbą pomalujesz pistoletem. Pistolet też nie jest taki neutralny bo mżawka z niego potrafi być gorsza i bardziej upierdliwa do mycia niż jakaś plamka czy kleks z wałka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 04.06.2014 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 kolory, jakie wybraliśmy na dół to szarłat i jaśmin Dekorala Extra Wall...tradycyjnie w 'chwilę moment' w Leroy Merlin:lol2: ja póki co jestem z nich bardzo zadowolona zobaczymy, jaki będzie efekt końcowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts