Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

jaśmin to nie biały, bardziej żółtawy, a właściwie waniliowy ;) a szarłat to faktycznie odcień szarego, takiego stalowego raczej ;) chociaż nie wiem dlaczego,bo szarłaty są raczej bordowe...;)

inny temat, która łazienka na dół? (my już chyba mamy swój typ), kolory w rzeczywistości są dużo jaśniejsze

1. łazienka-kwiat.JPG płytki błyszczące, szare i kremowe plus dwa różowo-brudne kwiaty ;)

2. łazienka-drewno.JPG płytki matowe, jasno szare plus płytki drewnopodobne-jakieś jasne.

3. łazienka-z zielonym.JPG płytki te same, co poprzednio, ale z dekorem szklanym w kolorze zielonym

wiedziałam, ha! ;) nam też bardzo podoba się połączenie szarości z "drewnem", ale...właśnie jest kilka "ale":

- przez szary mat plus "drewno" łazienka pewnie wyda się mniejsza niż w błyszczących kremowych (a dolna łazienka jest naprawdę niewielka)

- będzie więcej kombinacji, docinania, dopasowywania, bo szare mają zupełnie inne wymiary niż drewnopodobne

- górną - dużą łazienkę też chcieliśmy w drewnopodobnych :)

plusy:

- "cieplejsza"

- kolorystycznie bardzo zbliżona do całego dołu, cegieł i innych szarości...

chyba, że...zamiast szarych matowych dać kremowe, błyszczące płytki na ściany plus te miejsca z drewnopodobnymi....tylko wtedy znowu więcej kombinacji z różnym kolorem fug, a muszę pamiętać, że Antoś będzie to układał...:D hmmm, chyba znowu przejadę się jutro do LM...

Edytowane przez Gosia_A

A ja wybieram wariant 1. Bardzo ewentualnie 3. Szklane elementy dekoracyjne nie są złe, ale moim zdaniem wśród płytek wyglądają co najmniej dziwnie. Widziałem takie łazienki pokazowe - dekory szklane zbytnio się wyróżniały, nieraz nawet wystawały ponad płaszczyznę płytek. Tylko z daleka dobrze wyglądały. Z bardzo daleka.

A już na pewno nie wybrałbym opcji 2. Płytki imitujące drewno to wciąż płytki a nie drewno. One są jak wyrób czekoladopodobny udający czekoladę, jak elektroniczny papieros, jak zupka chińska, jak pulpety ze słoika kupione w pobliskim sklepie, gdy udają że są smacznym, pełnowartościowym i pożywnym elementem obiadu.

Ale to tylko moje zdanie.

wiedziałam, ha! ;) nam też bardzo podoba się połączenie szarości z "drewnem", ale...właśnie jest kilka "ale":

- przez szary mat plus "drewno" łazienka pewnie wyda się mniejsza niż w błyszczących kremowych (a dolna łazienka jest naprawdę niewielka)

- będzie więcej kombinacji, docinania, dopasowywania, bo szare mają zupełnie inne wymiary niż drewnopodobne

- górną - dużą łazienkę też chcieliśmy w drewnopodobnych :)

plusy:

- "cieplejsza"

- kolorystycznie bardzo zbliżona do całego dołu, cegieł i innych szarości...

chyba, że...zamiast szarych matowych dać kremowe, błyszczące płytki na ściany plus te miejsca z drewnopodobnymi....tylko wtedy znowu więcej kombinacji z różnym kolorem fug, a muszę pamiętać, że Antoś będzie to układał...:D hmmm, chyba znowu przejadę się jutro do LM...

Coś mi to przypomina :D Nie tak dawno mieliśmy podobne dylematy uff dobrze że już po. Ja bym wybrał 2 :) Pozostaje życzyć samych dobrych wyborów i kombinacji kolorystycznych. A jaśmin dla mnie to biały z lekkim żółtawym odcieniem i będę się tego z uporem maniaka trzymał. ;) Zresztą faceci widza tylko parę kolorów nie będę przytaczał jakie ... bo to jest oczywista oczywistość :D

a tutaj jeszcze wersja 1, tyle że z kremowym kwiatem...

rzut na ścianę z białym kwiatem.JPG

tak jeszcze dzisiaj myślałam o tej naszej łazience i chyba jednak wybiorę wersję, którą teraz pokazuję :) kolekcja trochę inna, choć bardzo podobna do tej z różowym kwiatem, ale z białym jest bardziej neutralna i będę mogła dowolnie zmieniać sobie kolor dodatków:D

mi tam płytki drewnopodobne bardzo się podobają, chociaż oczywiście udają tylko drewno (w naszym mieszkaniu mamy podłogę w łazience z drewna egzotycznego plus jakieś dodatki, półeczki... jest rewelacyjne, ciepłe...super, ale tutaj mamy wszędzie podłogówkę, więc odpada:()

podejrzewam, jeśli wizja się nie zmieni, że coś w stylu wersji 2 zrobimy w tej dużej, górnej łazience, a teraz chyba jednak będzie na dole kremowo szary połysk...:yes:

program LM...;) robi to dla mnie pani Ewa z LM - dodam, że za free:wave:

to u nich do niczego nie zobowiązuje, ale my pewnie i tak będziemy brali od nich płytki, prawdopodobnie kolekcję Avangarde z Opoczna - z kremowym kwiatem, ale bez czerwonych szklanych dekorów...chyba, że coś się zmieni ;) prysznic na pewno będzie bez brodzika...albo na równo z podłogą, albo delikatnie wyniesiony, ale na pewno z płytek

kobieta zmienną jest, zwłaszcza na pewnych etapach ;)

no więc byłam po raz kolejny w LM obejrzeć na żywo płytki, nad którymi się zastanawiam i chyba jednak będą te matowe...:rolleyes: jakoś tak ciągle do nich wracam, to one jako pierwsze spodobały mi się najbardziej, potem doszły z połyskiem, więc chyba pozostanę przy macie, ale na dół bez drewnopodobnych:p poza tym Szanowny Małżonek stwierdził, że jemu się nie podoba ta Avangarda, a matowe są ok, więc decyzja CHYBA podjęta ;)

Witam,

bardzo podoba mi się projekt tk12 i uwzględnione przez Was poprawki. Po długim czasie przeszukiwania internetu i przeglądania setek projektów podjęliśmy ostateczną decyzję że właśnie tak będzie wyglądał nasz wymarzony domek. W związku że mieszkamy niedaleko Poznania, mam ogromną prośbę, czy byłaby możliwość zobaczenia na żywo Waszego dzieła? Pozdrawiam

Witam,

bardzo podoba mi się projekt tk12 i uwzględnione przez Was poprawki. Po długim czasie przeszukiwania internetu i przeglądania setek projektów podjęliśmy ostateczną decyzję że właśnie tak będzie wyglądał nasz wymarzony domek. W związku że mieszkamy niedaleko Poznania, mam ogromną prośbę, czy byłaby możliwość zobaczenia na żywo Waszego dzieła? Pozdrawiam

To bardzo dobra decyzja.

Wycieczki po budowie umawia i oprowadza szefowa ;)