max-maniacy 14.01.2016 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2016 wszystkiego dobrego w nowym roku moi drodzy to, że rzadko tu zaglądacie, to znaczy, że już całkiem się zadomowiliście. i dobrze. wszystko ma swój czas. mam nadzieję, że jednak czasami zdacie nam relację, co u Was słychać. zdjęcia kominkowe są świetne, normalnie czuć ciepełko. a z robótek ręcznych niezły biznes można by wykręcić. pozdrawiam Was gorąco. Kasia-max Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 18.02.2016 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 No fakt... cos zadko Generalnie mieszkamy i jest super. Jest cieplo, przyjemnie, i na cale szczescie niedrogo Jabolek - dzieki! Podoba mi sie Twoj nick Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 18.02.2016 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 Wszelki duch ... - On żyje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krojcus 16.03.2016 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Witam. Jestem nowy na forum. Również chcę wybudować sam dom. Z tego powodu że jestem za granicą i moge mieć około 6 tygodni w roku wolnego to w jakich momentach przerywać budowę na zimę? Planuje pierwszy sezon budowy zamknąć na punkcie zero,drugi na wylanym stropie,a trzeci na stanie surowym otwartym. To dobry pomysł? Proszę o odpowiedzi bardziej doświadczonych. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krojcus 16.03.2016 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Czy dam radę sam (ewentualnie z pomocnikiem) wykonać stan zerowy w te 6 tygodni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krojcus 16.03.2016 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Dodam że dom ma 8,2m x 9m. Około 22 m² ław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 16.03.2016 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Mi z teściem i żoną (na zmianę), czasem samemu, zeszło od 24 marca do 17 maja popołudniami i sobotami, ale robiłem co drugi tydzień (żona pracuje na zmiany i opiekowałem się dzieckiem) i czekałem aż ściany fundamentowe przeschną przed malowaniem dysperbitem. Miałem jeszcze jeden dzień urlopu na czas zalewania ścian. Się da spokojnie. Płytę fundamentową spokojnie w dwa tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krojcus 16.03.2016 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 W takim razie z pomocą dwóch osób powinienem dać radę. Dzięki za pomoc. Zaczynam wiosną 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krojcus 23.03.2016 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2016 Chciałbym się dowiedzieć jakie narzędzia są potrzebne do wybudowania domu do stanu surowego otwartego. Na myśl przychodzi mi szpadle,młotki,wiertarka,wkrętarka,kielnia,poziomica,miarka,paczka,gientarka do prętów, betoniarka,wiaderka,taczka,szufla,piła do bk,piła do drewna, klucze,rękawice. Czy jeszcze coś przychodzi wam na myśl? Chciałbym się do tego dobrze przygotować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebcioc55 23.03.2016 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2016 Chciałbym się dowiedzieć jakie narzędzia są potrzebne do wybudowania domu do stanu surowego otwartego. Na myśl przychodzi mi szpadle,młotki,wiertarka,wkrętarka,kielnia,poziomica,miarka,paczka,gientarka do prętów, betoniarka,wiaderka,taczka,szufla,piła do bk,piła do drewna, klucze,rękawice. Czy jeszcze coś przychodzi wam na myśl? Chciałbym się do tego dobrze przygotować. Niwelator bardzo ułatwia pracę, o precyzji już nie wspomnę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 23.03.2016 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2016 Sznurek, pion murarski, szlifierka kątowa, mieszadło do kleju na wiertarkę, ... cdn.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krojcus 23.03.2016 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2016 Dziękuje wam. Dopisze do listy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 23.03.2016 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2016 Mlotek gumowy, sznurwaga, pedzel lawkowiec, ew. palnik gazowy, duza szlifierka katowa, dobra wiertarka z udarem, pila motorowa, tarkaa do styropianu i bk, wiazarka do drutów zbrojeniowych, kaster budowlany. Betoniarka nie jest konieczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krojcus 24.03.2016 00:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 Lista już jest długa a to dopiero początek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krojcus 24.03.2016 00:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 Jeszcze niemam projektu ale powiedzcie mi czy zwykły zjadacz chleba jest w stanie go prawidłowo odczytać,czy robi to kierbud? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krojcus 24.03.2016 01:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 Może zbyt dużo wypytuje, ale kto pyta nie błądzi. Do stanu surowego otwartego potrzebne materiały? Wypisałem beton B10 na wylewkę pod ławy, łaty, dechy na szałunki, pręty gwintowane z podkładkami i nakrętkami, folia, pręty zbrojeniowe fi12, pręty na strzemiona fi6, druty wiązałkowe, beton B20 z gruchy na zalanie ław, bloczki fundamentowe, zaprawa, dysperbit, styrodur, folia kubełkowa, rury woda kanalizacja, tony piachu, folia pod posadzkę, wylewka posadzki, papa, bk 24cm, klej do bk, nadproża, strop terriva, komin, bk 12cm, belki na więźbę, membrana, gwoździe, kontrłaty, łaty, dachówka ceramiczna, gąsiory, blacha, wkręty do dachówki, uchwyty do rynien. Czy chcielibyście coś dodać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 24.03.2016 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 Wez mi powiedz po co szalowac lawy. Nie lepiej sru prosto w wykop? No i lepiej szalowac sciany fundamentowe i je z gruchy wylac zamiast murowac z bloczkow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krojcus 24.03.2016 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 Rozważałem to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 24.03.2016 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 Przemek jak jest dostęp do szalunkow to owszem ale bez nich lepiej murować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krojcus 24.03.2016 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 Zostałem przekonany do ław w glebie, ale ściany będą murowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts