Grzaneczki 15.04.2012 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 Praca pięknie idzie, ale w tle widzę konkretny nadzór inwestorski, to on czy ona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 15.04.2012 16:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 Praca pięknie idzie, ale w tle widzę konkretny nadzór inwestorski, to on czy ona? jesli masz na mysli owczarka niemieckiego to jest suka tesciow:) mi malzonka obiecala ze jak bedziemy mieli wlasny dom to sie zgodzi na wlasnego psa (a ja chce bernardyna lub nowofunlanda) dlatego tak sie bardzo spiesze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 15.04.2012 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 No to znam już całą rodzinkę z widzenia w pozycjach odwróconych Ścianki wychodzą bardzo ładnie, obyś wymurował jak najwięcej, chociaż na jutro kiepską pogodę zapowiadają. Pisałeś że chciałbyś bernardyna, gratuluje wyboru i przedstawiam Ci naszą małą bestię - Dragonek. http://img27.imageshack.us/img27/5039/09r6.jpg Wie co dobre http://img585.imageshack.us/img585/732/0946.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 15.04.2012 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 wow:) właśnie zapytałam Antka: widziałeś bernardyna Kwitko? odpowiedz: co???jakiego bernardyna??? weź mnie nie wkurzaj.... hahahahaaaaaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 15.04.2012 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 piękna psina:D chociaż ja koooooocham owczarki niemieckie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 15.04.2012 17:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 po imieniu wnosze ze to ON, szkoda, gdybyscie mieli suke zaklepal bym sobie szczeniaka, chyba ze macie dla niego jakas panienke i byla by szansa na jakies potomstwo PS. nie jestem z cukru, deszczu sie nie boje, wiec jesli tylko nie bedzie ulewy ktora by mogla wyplukiwac mi zaprawe to do srody wlacznie wymuruje te 800 bloczkow PSS. jak polozymy spac naszego Smarka to wkleje foty z dzisiaj, pociagnalem prawie cala sciane boczna domku (zostalo 1,5 warstwy tylko) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 15.04.2012 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 "Dorcia, spójrz się w aparat" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 15.04.2012 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 Pozuje jak prawdziwa modelka To czekam na zdjęcia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 15.04.2012 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 stan na dzis (skonczylem dzis kolo 13 i tak sobie czeka do jutra rana:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 15.04.2012 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 Ładnie idzie, tempo niesamowite. Jak szczelnie bedziesz zaklejał spoiny pomiedzy bloczkami to łatwiej Ci pojdzie z izolacją pozniej. Idealne zadanie dla reszty rodzinki:) Podglądam i kibicuje:) Ps. Przekątne mierzyłeś? Kwitko nie chce wiedzieć ile Twoj Dragonek żre, pewnie tyle co Netbetówna x 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 15.04.2012 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 nie dam sie zastaszyc ani zaszczuc wolnosc! matka inwestorka szmaruje Na to zdjecie, Misiek się zapytal "Co ty robilas na tej budowie" Jak widac podobny profil tylny z Inwestorka mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 15.04.2012 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 Jak widac podobny profil tylny z Inwestorka mam Potwiedzam jako niezależny obserwator doktoryzujący się z profilu psychologicznego i fizycznego MSU (oj to mi się dostanie x2 ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 15.04.2012 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 mierzylem:) jedna jest 7mm na plusie w stosunku do dokumentacji, druga jest 5 mm w minusie (mowie o glownych przekatnych) wymiary scian mierzone w naroznikach nie roznia sie od dokumentacji wiecej niz 2-3mm (mierze od poziomicy do poziomicy, dalmierzem laserowym Bosch'a) spoiny tesc sukcesywnie uzupelnia zaprawa, ja muruje nie przykladajac sie do szczelnego licowania spin z bloczkami, a za mna idzie tesc i uzupelnia braki - tyle ze do uzupelnienia jest moj "urobek" z soboty wieczora i dziesiejszy. Mysle ze jutro to zrobi od rana jak ja pojade po piach do zwirowni. podloge bedziemy mieli wyniesiona ok 3 bloczki powyzej gruntu, wiec oklejanie styropianem podziemnej czesci fundamentow uwazam za absurdalne (mysle ze okleimy 50cm od gornej krawedzi, dodatkowo styropian pojdzie na posadzke na gruncie jeszcze, w kwestii izolacji przeciwwilgociowej tooczywiscie dysperbit (polecam Leroy MErlin, akurat jest w promocji - od wczoraj chyba - po 45 zeta za 20kg - wczoraj rano byl jeszcze po 58 ) i na to folia kubelkowa wody gruntowe ani zadne inne powodzie nam nie groza wiec mysle ze to wystarczy. podloze mamy piaszczyste i suche, z uwagi na pobliski drenaz autostrady poziom wod gruntowych opadl na tyle ze nawet studnie glebinowe odpadaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 15.04.2012 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 Potwiedzam jako niezależny obserwator doktoryzujący się z profilu psychologicznego i fizycznego MSU (oj to mi się dostanie x2 ) ... a merytorycznie właśnie uzupełniać spoiny jeśli nie chcecie robić rapówki i nie widzę wyprowadzonej bednarki pod GSW przy przyszłej rozdzielni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 15.04.2012 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 Potwiedzam jako niezależny obserwator doktoryzujący się z profilu psychologicznego i fizycznego MSU (oj to mi się dostanie x2 ) Tym razem Ci odpuszczę bo sama mam wrazenie, ze to ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 15.04.2012 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 mierzylem:) jedna jest 7mm na plusie w stosunku do dokumentacji, druga jest 5 mm w minusie (mowie o glownych przekatnych) wymiary scian mierzone w naroznikach nie roznia sie od dokumentacji wiecej niz 2-3mm (mierze od poziomicy do poziomicy, dalmierzem laserowym Bosch'a) spoiny tesc sukcesywnie uzupelnia zaprawa, ja muruje nie przykladajac sie do szczelnego licowania spin z bloczkami, a za mna idzie tesc i uzupelnia braki - tyle ze do uzupelnienia jest moj "urobek" z soboty wieczora i dziesiejszy. Mysle ze jutro to zrobi od rana jak ja pojade po piach do zwirowni. podloge bedziemy mieli wyniesiona ok 3 bloczki powyzej gruntu, wiec oklejanie styropianem podziemnej czesci fundamentow uwazam za absurdalne (mysle ze okleimy 50cm od gornej krawedzi, dodatkowo styropian pojdzie na posadzke na gruncie jeszcze, w kwestii izolacji przeciwwilgociowej tooczywiscie dysperbit (polecam Leroy MErlin, akurat jest w promocji - od wczoraj chyba - po 45 zeta za 20kg - wczoraj rano byl jeszcze po 58 ) i na to folia kubelkowa wody gruntowe ani zadne inne powodzie nam nie groza wiec mysle ze to wystarczy. podloze mamy piaszczyste i suche, z uwagi na pobliski drenaz autostrady poziom wod gruntowych opadl na tyle ze nawet studnie glebinowe odpadaja Jesli moge wtracic trzy grosze to jesli nie chcesz calosci kleic w styro to ociepliłabym co najmiej do wysokosci przemarzania w Twoim regionie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 15.04.2012 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 ... a merytorycznie właśnie uzupełniać spoiny jeśli nie chcecie robić rapówki i nie widzę wyprowadzonej bednarki pod GSW przy przyszłej rozdzielni. jest wypuszczona, tyle ze ten naroznik jest akurat najbardziej zapomnianym naroznikiem wiec i na zdjeciach go najmniej bednarka jest przykrecona do zbrojenia, dodatkowo w 4 naroznikach wbilem w ziemie prety po 150cm i zwiazalem je ze zbrojeniem law zgodnie z sugestia kierownika, co ok 200cm z lawy wystaja w ziemie prety o dlugosci ok 30cm. podsumowujac mamy zazbrojona lawe i wystajace z niejsz szpilki z pretow (4 dlugie i reszta krotkich) a w gore wyciagnieta bednarke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bułkazmasłem 15.04.2012 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 Jesli moge wtracic trzy grosze to jesli nie chcesz calosci kleic w styro to ociepliłabym co najmiej do wysokosci przemarzania w Twoim regionie Bez sensu, każda jakakolwiek izolacja ma tylko sens jak jest CIĄGŁA . Ubierz się w zimie ciepło ale dopiero od kolan to zrozumiesz o co chodzi. Ocieplanie ściany fundamentowej jest wyrzuceniem pieniędzy w błoto , tylko styrodur jest naprawdę nienasiąkliwy( żadne akwastopy itp) i trzeba dać min 12cm (żadne 5cm) i kosztuje majątek który nigdy nie zwróci się z oszczędności na ogrzewaniu domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 16.04.2012 04:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 mierzylem:) jedna jest 7mm na plusie w stosunku do dokumentacji, druga jest 5 mm w minusie (mowie o glownych przekatnych) wymiary scian mierzone w naroznikach nie roznia sie od dokumentacji wiecej niz 2-3mm (mierze od poziomicy do poziomicy, dalmierzem laserowym Bosch'a) zapomnialem dopisac ze generalnie w projekcie nie ma az tak szczegolowych wymiarow ale... ale przerysowalem sobie w "wolnej chwili" rzuty parteru oraz pietra do ACada i teraz moge sobie konrolnie zdjac kazdy wymiar HA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 16.04.2012 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Bez sensu, każda jakakolwiek izolacja ma tylko sens jak jest CIĄGŁA . Ubierz się w zimie ciepło ale dopiero od kolan to zrozumiesz o co chodzi. Ocieplanie ściany fundamentowej jest wyrzuceniem pieniędzy w błoto , tylko styrodur jest naprawdę nienasiąkliwy( żadne akwastopy itp) i trzeba dać min 12cm (żadne 5cm) i kosztuje majątek który nigdy nie zwróci się z oszczędności na ogrzewaniu domu. Tutaj akurat mam inne zdanie.... lektura muratora http://muratordom.pl/gazety/zbuduj-dom/izolacja-fundamentow-jak-wykonac-izolacje-przeciwwilgociowa-przeciwwodna-i-cieplna,174_7266.html?print=true Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts