Tomasz Antkowiak 24.05.2012 16:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 co ty gadasz, jakie bledy ? ze niby gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 25.05.2012 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 U nas okna, to też temat na przyszły rok, ale mieszkamy w pobliżu Mrągowa, gdzie jest produkcja Adamsa. I chyba od nich będziemy brać. W razie czego blisko będzie serwis. Mają spory wybór i większość znajomych budujących brała właśnie u nich. Mamy jeszcze mały sentyment, bo robią z profili Aluplast, a była to dawno temu firma, w której pracował mój małż, jak mieszkaliśmy w Poznaniu.Mają okna pasywne (no ale niestety trochę drogie) i z ciepłymi ramkami. Żeby zaoszczędzić to na parterze gdzie się da, to chyba będą właśnie witryny. Jeśli chodzi o kolory, to bardzo popularny jest złoty dąb. Ale to kwestia tego, jak wam będzie pasowało do elewacji, drzwi, dachu itp. Każdy kolor fajnie wygląda, jak się zgra z całością. Ale z taką artystyczną duszą Gosiu na pewno sobie poradzisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 25.05.2012 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 patrz pan...poznaniacy... tylko na tournee po mazurach pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 26.05.2012 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 trochę odwrotnie: mazurzy, którzy byli przez 6 lat na tournee w Poznaniu. ale mój mąż ma korzenie wielkopolskie, bo urodził się w Kościanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 26.05.2012 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 (edytowane) to jednak troszkę podobnie do nas...wielkopolanie mieszkający przez 5 lat w innym województwie powrócili do Wielkopolski... Antek cały czas muruje...nasz Bąk zasnął, więc idę zobaczyć, ile domu już nam wymurował...;D Edytowane 26 Maja 2012 przez Gosia_A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 26.05.2012 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 od cholery wymurowal... skonczyl pierwsza warstwe wreszcie. nie zaliczyl bym dzisiejszego dnia szczegolnie udanych... od rana awaria bramy, cos zaczelo ostro pylic i mam zawalone zatoki, piekace oczy i wysuszone gardlo, to ze nawciagalem sie pylu od szlifowania pierwszej warstwy mi generalnie nie pomoglo, a na dokladke mam awarie pprawego kolana, ne bardzo moge je zgiac i boli jak cholera... podsumowujac: zdjec znowu nie ma, wymurowane nie za wiele (bo raptem 1,5 palety (dokladnie) bloczkow zeszlo (odpadu mam 2 kawalki: jeden 4cm dlugi 12cm i do tego 2 sciete narozniki - wiec w zasadzie tyle co nic)), siedze polamany, z nosa mi ceknie i generalnie nie wiem czy sie jutro zbiore aby zaczac juz na klej murowac... ehhh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 27.05.2012 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 Jak już pierwsza warstwa ułożona to teraz pójdzie szybciutko.. zobaczysz.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 27.05.2012 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 dzis mielismy na budowie pierwsze starcie z wykonawca... okazalo sie ze owszem, ulorzyl wczoraj cala pierwsza warstwe bloczkow... ale chlal w miedzyczasie piwsko no i jakos sie chyba nie przylozyl. na cale szczescie, czujna niczym surokatka, zona inwestorka cos zweszyla i zarzadzila pomiary poziomu naroznikow poziomica wodna... no i wylazlo szydlo z worka, roznica 1,5 centrymetra miedzy najznizszym a najwyzszym naroznikiem, oraz 1,0 centymetr miedzy najnizszym a dwoma pozostalymi... wykonawca, paprok paskudny, bronil sie oczywiscie, probowal nawet zwalic cala wine na zle wykonane pomiary w ktorych pomagala zona inwestorka podczas poziomowania naroznikow... jednak koniec koncow, podwinal ogon i zobowiazal sie ze poprawi... no i tak mi zeszla niedziela dzisiejsza... zeszlifowalem 3 sciany domu, wyprodukowalem takie ilosci pylku ze uwierzyc trudno, miejscami trzeba bylo zedrzec nawet 20mm zeby byl poziom... no ale teraz jest idealnie roznice sa, oczywiscie, ale tylko na poziomie "grubosci" menisku w rurce poziomicy sie wykonawca nauczy na przyszlosc ze z zona inwestorka nie ma zadzierania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 28.05.2012 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Gosiu przy wyborze koloru okien najlepiej od razu sprawdź dostępność innych elementów. Mi się zachciało okien w kolorze winchester i teraz nigdzie drzwi nie mogę dostać (w rozsądnej cenie ) Kolor słupków też za bardzo mi nie wyszedł bo lakierobejc w tym kolorze nie ma. A w złotym dębie czy orzechu są. A i gratuluje pierwszej warstwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 28.05.2012 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 ja biorę białe i mi do wszystkiego pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 28.05.2012 18:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Gosiu przy wyborze koloru okien najlepiej od razu sprawdź dostępność innych elementów. Mi się zachciało okien w kolorze winchester i teraz nigdzie drzwi nie mogę dostać (w rozsądnej cenie ) Kolor słupków też za bardzo mi nie wyszedł bo lakierobejc w tym kolorze nie ma. A w złotym dębie czy orzechu są. A i gratuluje pierwszej warstwy winchester to strzelba a nie kolor, dlatego nic ci nie pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 28.05.2012 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 ja biorę białe i mi do wszystkiego pasuje My okna białe, rolety białe, bramy garażowe białe.. a drzwi wejściowe koloru orzech w razie w przemaluje na biało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 28.05.2012 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Kwitko-powoli się do tego przekonuję, tj. jednak do koloru bardziej popularnego...:/ Chciałabym mieć jasne okna, ale chyba faktycznie byłby wtedy problem ze słupkami i innymi elementami drewnianymi na elewacji-a mamy tego całkiem sporo...Mi osobiście białe okna również się podobają-tym bardziej, że chcemy mieć elewację w odcieniach szarości, tylko odrzuca mnie od nich nieutwardzona droga i meeeega meeeega meeeegaaaa dużo kurzu, a co się z tym wiąże...wiadomo:( do pierwszego starcia z wykonawcą...nie odniosę się...;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 29.05.2012 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 ... ja ci powiem jak to było u nas z oknami... chciałem białe ( wiadomo - cena ) ślubna chciała kolorek... przystałem na kolor jednostronny ( wiadomo - cena )... ślubna chciała z dwóch stron kolorek... przystałem na kolor z dwóch stron ( zacząłem szukać czegoś taniego - wiadomo ) ... wszystkie przepychanki zajęły nam jakiś miesiąc:cool: ..ale powiem ci z doświadczenia - człowiek sie przyzwyczai do wszystkiego... nawet do tego koloru wewnątrz... teraz to mi sie nawet podoba, bo syfu tak nie widać, a drogę dojazdową mamy raczej "pylącą" generalnie szukaj okien z dobrych profili... kolor to sprawa marginalna.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 29.05.2012 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Białe są uniwersalne i tańsze, ale... no własnie strasznie się brudzą i żółkną, miałam mieć białe ale skończyło się na obustronnie kolorowych, szare więc brudu nie widać będzie (mam nadzieję ), zawsze cenę negocjujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 29.05.2012 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 (edytowane) dzieki za wasze opinie Netbet - a gdzies czytalem ze ty "to rozrzutny jestes" ? w kwestii profili wlasnie to cos nt tych powyzszych wiecie? suche dane od producenta/sprzedawcy to wiadomo, marketing. ale moze macie ktores z nich u siebie? jesli nie to na jakich profilach macie okna? tak jak pisalem juz wczesniej - nie kupimy niewiadomo czego bo "wiadomo - cena", ale nie chcieli bysmy tez zalowac... Netbet - co macie u siebie? Kwitko, jakie wy macie okna (profil, szyba) ? PS. wczoraj nie dalem rady, raz ze ciagle doskwiera mi kolano, dwa ze glowa prawie mi pekla (zatoki...:/) ale dzis jestem jak mlody bog tak ze murujemy Edytowane 29 Maja 2012 przez Tomasz Antkowiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 29.05.2012 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Netbet - a gdzies czytalem ze ty "to rozrzutny jestes" ? Netbet - co macie u siebie? Kwitko, jakie wy macie okna (profil, szyba) ? ...my mamy Gelany 5 komór, dwie szyby, kolor złoty dąb... obustronnie. stanęło na kolorze x2 dlatego że dostaliśmy super, hiper, zajeb.. cenę... i tylko dlatego. ... dla nie okna jak okna... profil jak profil, ale z czystym sumieniem nie mógłbym go polecić... z byle gówna mozna zrobić niezłe okno, za ten cały misterny plan potrafi wziąć w łeb jak trafisz na partaczy którzy to montują... i np: ramy ci się pokrzywią, albo nie będą się otwierać normalnie... z oknami to sa jaja jak berety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 29.05.2012 10:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 ok, i jak wam te 5 komor sie zima spisywalo ?wg ciebie wystarczy, czy warto jednak szarpac sie na np 6? na szybach cos tam sie znam, wiec to kwestia wtorna, ale o rofilach nie wiem nic - jestem nieskazony wiedza kompletnie kazdy swoje zachwala, poleca, konkurecje rownoczesnie obsmiewajac a muratorowe poradniki to w wiekszosci sposnorowane teksty i mowiac szczerze tak jak sie zabralem za czytanie tak od razu odstawilem bo wkurza mnie taki brak obiektywizmu. jak juz idze na pierwszej stronie info ze "pertnerem" "porownania" jest np. oknoplast to od razu wiem jak to "porownanie" wyglada... troche jak w dniu swira "nasza naszosc jest naszejsza" a nasze profile najlepsze... i wez tu badz madry... dopiero mury zaczynam a juz mysl o oknach mnie wpienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 29.05.2012 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 My mamy pięciokomorowe, dwie szyby ale jaki profil to nie mam pojęcia Mogę sprawdzić jeśli chcesz. Tylko że ja jeszcze nie wiem czy mogę je polecić. Nie mieszkamy jeszcze z nimi więc na razie wiem tyle że nie miały żadnych wad ani uszkodzeń, wykonane estetycznie, otwierają się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 29.05.2012 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 (edytowane) dawno nie bylo zdjec, wiec nadrabiam stan na niedzielny wieczor... wyszlifowana cala pierwsza warstwa i widmo inwestorki...porusza sie tak szybko ze nie sposob uchwycic na zdjeciu... cos knuje przy mojej akacji i stan na dzisiejszy wieczor powiem tak: bloczki nie sa idealne, ukladac cienka spoine ta dziwaczna specjalna kielnia nie jest wcale tak einfach, ja tez jakos szczegolnie doswiadczony nie jestem (wlasciwie to wcale), nie jestem tez pewnie zbyt dokladny... czyli w sumie az 4 minusy... ale 4 minusy to 2 razy po 2 minusy, czyli minus i minus daja plus, wiec mamy 2 plusy czyli w sumie jeden wielki plus w postaci mojej zadowolonej i usmiechnietej geby podsumowujac: jest super, sciana rosnie jak na drozdzach, do kielki da sie przywyczaic, nierownosci bloczkow nie sa duze i mozna je migiem zeszlifowac... super super super:) mamy juz 3 warstwy frontowej sciany, a gdyby nie to ze teraz musze polozyc pod oknami prety zbrojeniowe to mieli bysmy 4 murowanie jest ekstra Edytowane 29 Maja 2012 przez Tomasz Antkowiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts