Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Rewelacja.. ehhh miło powspominać ten etap budowy.. nawet pomagałam wtedy mężowi.. al potem powiedziałam mu, że w ciąży jestem i koniec pomagania.. pręty pod oknami też zatapialiśmy..po pół metra dłuższe z każdej strony niż okno..

powiem szczerze, że nie wyobrażam sobie murowania z czegoś innego niż BK.. to się muruje przyjemnie:)

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

z jednej strony mi nie wejdzie az pol metra, bedzie mniej, trudno

wkladam zebrowany pret fi8 bo taki akurat mam, drabinki owszem sa, ale sa nierdzewne i drogie w porownaniu z pretem zbrojeniowym... wiec jesli producencji BK sami daja wybor to ja wybieram pret:) troche operacji wprawdzie wiecej, bo trzeba pret przyciac, trzeba zrobic rowek, trzeba zatopic prety...a tak tylko sie wklada drabinke...

Kibicuje tu cały czas po cichutku i podziwiam, pierwsza warstwa poszła na zwykłą spoinę czy też cienką a tak wygląda tylko?

pierwsza jest na zaprawe, zeby wypoziomowac... jak sie okazalo pozniej z tego poziomowania nic nie wyszlo i trzeba bylo strugiem do bloczkow poprawic...no ale bylo minelo :)

ale wyszło mu całkiem nieźle, prawda? ja tam jestem z Niego dumna, bo kawałek domu już mamy...:*

30.05.2012%2520%25284%2529.JPG

na pierwszym planie-od frontu po prawej widać już nawet okno w kuchni, a kawałek dalej na lewo-drzwi wejściowe...

teraz jest 22:15, a Tomasz jeszcze nie wrócił z pola bitwy...a to mi powtarza, "żem uparta" ;)

Edytowane przez Gosia_A

no dobra, jestem :) muruje sie fajnie, a przy dobrej zabawie (i piwku:)) czas szybko plynie. do kielni reka przyzwyczaja sie szybko, nie wyobrazam sobie teraz jej nie miec. wazna jest konsystencja kleju, jesli jest odpowiednia to idzie robota super. warto tez jednak nie rzucac sie od razu na caly worek kleju bo zanim go wyrobimy to konsystencja z tej idealnej zmieni sie nam w taka juz ciut za gesta i bedziemy klac.

zabraklo mi kleju na doslownie 3 bloczki aby 6 warstwe z przodu zamknac, skoncze to jutro i zaczne boki, bo 7 warstwe bede juz chyba musiac z jakiegos podestu... poprubuje jutro, ale kurde moze byc juz ciut za wysoko (glownie aby sie wychylic i pion sprawdzic)

EDIT. dzis tj 30.05.2012 bylo wyjatkowo wazne swieto. ktora z pan je obchodzila? :D

Edytowane przez Tomasz Antkowiak