Kamila i Marcin 30.05.2012 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Rewelacja.. ehhh miło powspominać ten etap budowy.. nawet pomagałam wtedy mężowi.. al potem powiedziałam mu, że w ciąży jestem i koniec pomagania.. pręty pod oknami też zatapialiśmy..po pół metra dłuższe z każdej strony niż okno..powiem szczerze, że nie wyobrażam sobie murowania z czegoś innego niż BK.. to się muruje przyjemnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 30.05.2012 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 a jakie pręty wmurowujecie? normalne zbrojeniowe o małej średnicy? , bo wiem że są takie drabinki zbrojeniowe specjalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LukaszKRK 30.05.2012 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Kibicuje tu cały czas po cichutku i podziwiam, pierwsza warstwa poszła na zwykłą spoinę czy też cienką a tak wygląda tylko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 30.05.2012 09:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 z jednej strony mi nie wejdzie az pol metra, bedzie mniej, trudno wkladam zebrowany pret fi8 bo taki akurat mam, drabinki owszem sa, ale sa nierdzewne i drogie w porownaniu z pretem zbrojeniowym... wiec jesli producencji BK sami daja wybor to ja wybieram pret:) troche operacji wprawdzie wiecej, bo trzeba pret przyciac, trzeba zrobic rowek, trzeba zatopic prety...a tak tylko sie wklada drabinke... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 30.05.2012 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 My wmurowaliśmy 2 pręty fi 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 30.05.2012 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Kibicuje tu cały czas po cichutku i podziwiam, pierwsza warstwa poszła na zwykłą spoinę czy też cienką a tak wygląda tylko? pierwsza jest na zaprawe, zeby wypoziomowac... jak sie okazalo pozniej z tego poziomowania nic nie wyszlo i trzeba bylo strugiem do bloczkow poprawic...no ale bylo minelo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 30.05.2012 10:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 My wmurowaliśmy 2 pręty fi 6 rozumiem ze nic sie nie dzieje, pomimo BK w klasie 400? jesli poloze 2xfi8 a do tego mamy blczki twardsze (500) to bedzie wystarczajaco mocne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 30.05.2012 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 dzwoniłam do małża i dokładnie nie pamięta, ale raczej fi 8 było dawane i u nas gęstość 400 i nic się nie dzieje, nie pęka ani nic z tych rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 30.05.2012 12:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 ok, dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KRISTEL 30.05.2012 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Gratuluję,widać już postępy .NIECH SIĘ MURY PNĄ DO GÓRY.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 30.05.2012 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 inwestorka dzisiaj też coś zrobiła na budowie...poszła zrobić kilka zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 30.05.2012 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 dzisiaj inwestora aż noc zastała, ale nie poddał się, nosił, smarował, układał, dobijał...no i oczywiście sprawdzał poziom (pewnie, żeby inwestorka widziała i nie robiła afery;)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 30.05.2012 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 (edytowane) ale wyszło mu całkiem nieźle, prawda? ja tam jestem z Niego dumna, bo kawałek domu już mamy...:* na pierwszym planie-od frontu po prawej widać już nawet okno w kuchni, a kawałek dalej na lewo-drzwi wejściowe... teraz jest 22:15, a Tomasz jeszcze nie wrócił z pola bitwy...a to mi powtarza, "żem uparta" Edytowane 30 Maja 2012 przez Gosia_A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 30.05.2012 21:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 (edytowane) no dobra, jestem muruje sie fajnie, a przy dobrej zabawie (i piwku:)) czas szybko plynie. do kielni reka przyzwyczaja sie szybko, nie wyobrazam sobie teraz jej nie miec. wazna jest konsystencja kleju, jesli jest odpowiednia to idzie robota super. warto tez jednak nie rzucac sie od razu na caly worek kleju bo zanim go wyrobimy to konsystencja z tej idealnej zmieni sie nam w taka juz ciut za gesta i bedziemy klac. zabraklo mi kleju na doslownie 3 bloczki aby 6 warstwe z przodu zamknac, skoncze to jutro i zaczne boki, bo 7 warstwe bede juz chyba musiac z jakiegos podestu... poprubuje jutro, ale kurde moze byc juz ciut za wysoko (glownie aby sie wychylic i pion sprawdzic) EDIT. dzis tj 30.05.2012 bylo wyjatkowo wazne swieto. ktora z pan je obchodzila? Edytowane 30 Maja 2012 przez Tomasz Antkowiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 30.05.2012 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 żona obchodziła, nie zauważyłeś?;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 30.05.2012 21:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 ciemno bylo, lampe przynioslem pozniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 31.05.2012 06:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 na takim etapie skonczylem wczoraj bylo juz ciemno wiec zdjecie z dzis rana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 31.05.2012 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 EDIT. dzis tj 30.05.2012 bylo wyjatkowo wazne swieto. ktora z pan je obchodzila? po 20.00 obchodziłam to święto.. dziś jeszcze ważniejsze dla mnie.. takie osobiste:) pięknie idzie murowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 31.05.2012 07:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 po 20.00 obchodziłam to święto.. dziś jeszcze ważniejsze dla mnie.. takie osobiste:) Dzień Pracownika Przemysłu Spożywczego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 31.05.2012 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 eeee nieee.. zaraz będę pisać w dzienniku to wspomnę o tym święcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts