Tomasz Antkowiak 01.06.2012 07:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 pada deszcz... wiadomo, w koncu weekend za pasem, musiala sie pogoda spierd... ehh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 01.06.2012 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 no tak wtedy kiedy można coś podgonić to pogoda się psuje.. w tamtym roku jak stawialiśmy ściany to prawie cały lipiec lało i można było policzyć na palcach dwóch rąk kiedy Marcin murował.. za to od sierpnia do połowy stycznia pogoda dała nam zamknąć stan surowy a na fundamentach mieliśmy śnieg, który spadł 3 maja.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 01.06.2012 12:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 przestalo padac...nawet troche chyba odsycha na zewnatrz... jeszcze 1,5 h w robocie i na budowe termometr na parapecie biura mowi mi ze jest prawie 18 stopni, ale widze ze dosc mocno wieje... no coz, nic to pomuruje troche mam nadzieje, jesli sie pogoda przez te 1,5 h nie spierdzieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piuma 01.06.2012 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Masz bardzo motywujący tekst w podpisie, chyba sobie przepiszę i powieszę w centrum naszego mieszkania. Będę śledziła wasze postępy, wianki są prześliczne, mury same rosną, ach! Czy żona ma inne talenty do robótkowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 01.06.2012 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Masz bardzo motywujący tekst w podpisie, chyba sobie przepiszę i powieszę w centrum naszego mieszkania. Będę śledziła wasze postępy, wianki są prześliczne, mury same rosną, ach! Czy żona ma inne talenty do robótkowania? helo:) tekst A - LIPALI "Upadam" tekst B - LUXTORPEDA - "Hymn" zamiast wieszac proponuje posluchac, sluchac czesto zona ma wiele talentow, nie smiem wyliczac bo pewnie bym jakis pominal pewnie wywolana do tablicy odezwie sie sama. jesli nie trafilas jeszcze do pracowni ArchiTeka to polecam ci ich, nasz domek jest wlasnie od nich. moze i nie maja setek projektow, ale to tez jest zaleta - latwiej ogarnac te ktore sa dostepne z tematow ogolnych: niby sie przejasnilo i pol worka kleju urobilem... i cale szczescie ze tylko pol bo po 20 znow zaczelo padac na cale szczescie zdarzylem skonczyc i tylko sprzatanie bylo w deszczu. moze i nie wiele ale w narozniku jadaloni (kolo orzecha) mamy juz 4 warstwy a na pozostalej scianie jadalni (od domku na drzewie) prawie pelne 3 (zabraklo kleju na 1 bloczek ktory musze dociac do 56cm). mam nadzieje ze jutro nie bedzie padalo to pociagne troche wiecej. musze tez skoczyc po rusztowanie bo powyzej 6 warstwy nie dam juz rady...ale o tym chyba pisalem, albo mam dejavu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 01.06.2012 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 poczułam się wywołana do tablicy, więc odpisuje...stwierdzam, że ma talent do robienia niezłej pizzy w ekspresowym tempie tak poza tym to raczej jestem nieskromna, więc o pozostalych talentach nie wspomnę...;Pheheh robótki lubię bardzo,ale tylko te ogrodowo-florystyczno-dekoratorskie (jak to mądrze brzmi, hehe), nienawidzę za to szyć (nie potrafię), jestem chora, jak mam guzik przyszyć-wiem, że może to być niezrozumiałe, ale tak mam;) to tak w skrócie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 02.06.2012 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 dzis udalo sie costam podciagnac, nie tyle ile bym chcial no ale zawsze cos niestety, pogoda byla "w kratke" kilka rady solidny deszcz wyganial mnie pod daszek, mocny wiatr wdmuchiwal w oczy pyl z bloczkow pomimo okularow... nie bydowalo sie najlepiej, no ale costam zrobione jest zdjecia dla porownania ze stanem poprzednim i drugie, widok spod naszego orzecha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 02.06.2012 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 No kawał ściany I nawet prosto Ci wychodzi to murowanie... ups sklejanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 02.06.2012 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 (edytowane) robie na trzezwo to wychodzi prosto a mowiac odrobine bardziej powaznie to sie naprawde bardzo przyjemnie klei. po jakims czasei ta smieszna kielnia przyrasta niemalze do reki i robota idzie blyskawicznie a klej jest rozprowadzony idealnie. jedyna wada jaka w tych bloczkach dostrzegam to brak uchwytow. bylo by duzo wygodniej gdybym mial wersje z uchwytami...no ale z drugiej strony nie ma co nazekac... te sa jednak znaczaco tansze klej wiaze szybko, po 10-20 minutach trudno jest juz przyklejony bloczek rekoma zdjac, po godzinie, poltorej w zasadzie aby go ruszyc trzeba solidnie uderzyc mlotkiem. klej kupujemy tez w leroy merlin - "inter grąd - zaprawa do betonu komorkowego i silikatow" - 16 zeta za worek 25 kg. na to co mam postawione (5 palet bloczkow zeszlo) zuzylem 3,5 worka. duzo? malo? nie wiem, pewnie da sie kleic oszczedniej i z mniejszym odpadem (czasem cos mi kapnie, czasem gdzies wycieknie itp) ale nie uwazam zeby taka ilosc byla jakas porazajaca i zbyt wysoka. Edytowane 2 Czerwca 2012 przez Tomasz Antkowiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 03.06.2012 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 u nas na 1 paletę szedł 1 worek kleju Atlasa tylko u nas były uchwyty (i pióro wpust) i jak się kielnią przeciągało, to troszkę kleju wpadało do środka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 04.06.2012 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 dzis sie chwale nasza pociecha narysowala rysunek na konkurs muratora LINK i dostal nagrode HA ! post budowlany bedzie za chwil kilka, jak sie ogarne, z kurzu otrzepie, cos zjem i zdjecia przegram... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piuma 04.06.2012 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Fantastyczny rysunek!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 04.06.2012 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 szczególną uwagę proszę zwrócić na "mamę z kubkiem kawy na górze piachu"...hahahaha!!! teraz już wiadomo, co robi mama na budowie... (rysował sam, bez podpowiedzi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piuma 04.06.2012 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Ja bym się zastanowiła nad tym, gdzie jest tata? Za łopatą, za drzewkiem czy w domu pilnuje pieca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 04.06.2012 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 (edytowane) ok, wstepnie sie obczyscilem, nasycilem pierwszy glod wiec zdjecia... staram sie robic zdjecie z tego samego ujecia aby mozna bylo porownac z poprzednim... moze sie nawet kiedys pokusze i zrobie ztego jakis slideshow od pustej dzialki az po stan obecny. tymczasem dzis tylko pol worka kleju, no ale pol worka kleju, to wychodzi mi pol palety bloczkow, czyli 24szt, czyli jakies 3,5 m2 sciany... nie malo jak dotad wymurowalem 5,5 palety bloczkow, z czego 1,5 palety (dokladnie co do 1 sztuki) zeszlo na pierwsza warstwe - czyli na zaprawe. zatem na klej poszly 4 palety, kleju zuzylem 4 worki - czyli 1 paleta / 1 worek... worek kosztuje 16 PLN. cement skolei kosztuje 8 pln/worek. na pierwsza warstwe (przypominam 1,5 pelety bloczkow) zuzylem 5 workow kleju... wiec pytam sie: gdzie niby ta oszczednosc murowania na zaprawe? ja nie widze widok z "kominka" na salon, jadalnie i naroznik kuchenny. po za dwoma slupkami 25x50cm nie bedzie tu zadnych sian dla porownania ten sam widok ale z wizualizacji troche za maly kat obiektywu w telefonie, ale moze jutro strzele zdjecie troche szerszym obiektywem z aparatu i bedzie lepiej widac prownanie Edytowane 4 Czerwca 2012 przez Tomasz Antkowiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 05.06.2012 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Fajne porównanie te dwie ostatnie fotki.. można porównać co i jak.. a nie takie suche zdjęcia.. rewelacyjny pomysł.. a obrazek synka.. superrrrr szkoda, że mój tylko rozrzuca kredki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 05.06.2012 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 znowu leje deszcz... nie ma sie jak rozpedzic z murowaniem... ehh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 05.06.2012 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Rzeczywiście super Ci idzie te klejenie. Wygląda równo i bardzo czysto, nic nie wycieka spod bloczków.Gratulacje dla synka. Obrazek świetny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 05.06.2012 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 co masz na ławach: papę, czy jakieś mazidło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 05.06.2012 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 no to ja pochwalę się swoją "wiedzą budowlaną', a co... najwyżej Tomasz mnie poprawi ;P na ławach mamy mazidło (Dysperbit), którym osobiście "szmarowałam" z najmłodszym Inwestorem i na to specjalną folię do izolacji fundamentów, prawda mężu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts