Tomasz Antkowiak 16.06.2012 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 (edytowane) no i jakos idzie cegly kleimy na zaprawe do klinkieru kreisel pozmur kl-130 w kolorze szarym, na te 7 warstw poszedl worek 25 kg Edytowane 16 Czerwca 2012 przez Tomasz Antkowiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 16.06.2012 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 kto pochwali? to mój tata układa cegiełkę... jest sliczna, ale naprawdę mega krzywa, przez co mega oryginalna, ha! ))) tatę chwalę, ale o małżonku też nie zapominam...połamany biedak daje radę...:* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piuma 17.06.2012 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Ja chwalę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 17.06.2012 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 pewnie, że chwalimy. nie lada to sztuka z krzywej cegły postawić prosty murek. także dzielnych masz chłopaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inż. 17.06.2012 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Chwalę i zapraszam do siebie w sprawie piły do bloczków... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 17.06.2012 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Inż. przekażę Tomaszowi, bo chyba nie bardzo jestem w temacie dzisiaj niedziela, byli goście, ładna pogoda...na budowie jedynie trochę posprzątaliśmy (muszę przecież utrzymać tytuł nadany przez męża;) Antek zaznaczył, gdzie będą KIEDYŚ tarasy... a wyobraźnię chyba mam dosyć bujną, bo już widziałam siebie na tarasowym leżaczku... poza tym nawet zaczyna się zazieleniać (oczywiście chwastami) dookoła domu, co mnie cieszy, bo jest ciut mniej kurzu i jakoś tak przyjaźniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inż. 18.06.2012 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Co do zieleni, no fajnie że rośnie... tylko dlaczego aż tak bujnie...Wyszarpałęm właściwie rzutem na taśmę... kilka metrów trawnika do prowadzenia z całej mojej działki...Reszta to już dzungla, ani tego kosiara nie ruszy bo wysokie na ponad 0,5m, gęste i jeszcze doś nierówno miejscami...Ale przyczułek jest...Drugie już koszenie przed samym sobotnim deszczem zrobione... Może coś z tego z czasem wyjdzie... Taaaaa taras, też u siebie widzę oczyma mymi, że powinien wyglądać jakoś tak...Ale narazie dłubiąc w środku... nie widzę szans żeby zająć się tematem szybciej niż na przyszły rok...Powiem, że jak w srodku się robi to człowiek myślami jest przy robocie na zewnątrz - słonko, świerze powietrze...A jak na zewnątrz coś sie zrobi, to chętnie podłubałby w srodku...Taki paradoks budowlany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 19.06.2012 07:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 (edytowane) slupka jest juz 15 wartw... i jest pieknie scian tez wczoraj kilka metrow przybylo i taki wisielczy humor na koniec - ten slupek co tesc muruje to na oko tylko, bo poziomicy nie ma gdzie przylozyc... ale jak na moje oko to wychodzi prosto... edit: zdjecie z wczoraj dzis jest juz 19 warstw , ale nie ma zdjec z uwagi na moja nagla niedyspozycje :/ edit pogoda gowniana - pada slupek bez zmian - zdjecie ponizej scian wczoraj pociagnalem...moze z 5 pustakow, no i generalnie tak to wyglada... nie najlepiej :/ - to znaczy sie sytuacja, sam slupek prezentuje sie pieknie Edytowane 20 Czerwca 2012 przez Tomasz Antkowiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WiolaB 20.06.2012 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 WitajMuszę Ci się pochwalić, że w sobotę mamy już "wiechę"! Robotnicy kończą już swoje zadanie z zadowalającym nas rezultatem. Tarasy już wytyczone w piątek zalewanie. Jest bosko!!!Pozdrawiamy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 21.06.2012 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 Powiem Ci że nawet całkiem nieźle słupek się prezentuje. Wydaje mi się że trochę rozchodzi się ku górze. Co do pogody to brak mi słów............................................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 21.06.2012 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 Kwitko-też mam takie wrażenie, ale Tomek twierdzi, że jest prosto...;P no ale może ma rację, ja i tak tutaj tylko sprzątam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 21.06.2012 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 Piękny słupek, piękna cegła Jestem pod wrażeniem murowania prosto z czegoś tak krzywego My wczoraj zakupiliśmy 4 palety rozbiórkowej białej, na jedną ścianę, która ma być insza i do pomniejszych zastosowań budowlanych - i aż musiałam się przekonywać, że będzie ok, bo jak na moje oko, to aż zbyt równa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 21.06.2012 13:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 wiola - gratuluje i zazdroszcze. u nas niestety chwilowy przestoj. raz z uwagi na pogoda, dwa poniewaz mam zakaz :/ slupek jest ok, jest prosty na tyle na ile to mozliwe i konieczne. to ze na zdjeciu wyglada jakby sie rozchodzil, to kwestia ujecia w glownej mierze. choc oczywiscie napewno nie jest tak ze ma dolem 250mm i gora 250mm... pewnie nie ma ani tu ani tu nominalnego wymiaru:) ale jesli rozbieznosci na samej cegle sa na poziomie 20-25mm czasem to sila rzeczy przeklada sie na calosc budowli. kocury - tez chcielismy rozbiorkowa ale kierownik nam zabronil... no i stad poszukiwania innej cegly ktora by sie nam spodobala... w efekcie mamy wlasnie ta, recznie formowana ZENDRA z cegielni Hoffmanowskiej z Krasnika. goraco polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof5426 21.06.2012 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 A dlaczego Kierownik zabronił Wam rozbiórkowej ?.Najczęściej jest ona lepsza, wytrzymalsza od obecnie produkowanej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 21.06.2012 18:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 konstruktor wyliczyl na te slupki cegly w klasie 20. kupujac rozbiorkowa nie wiemy co to za cegla... a jednak kierownik kladzie swoja glowe, a nie my, stad w pelni rozumiem taka decyzje i sie z nia, po przemysleniu, zgadzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 21.06.2012 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 no dobra...Antoś pomierzył słupek i faktycznie jest prosty. Różnica w mm... dzisiaj po południu zebraliśmy chyba z 15 wiader wody z domu...albo nawet więcej, nie pamiętam, nalewałam do wiader, a Tomasz wylewał pod brabanty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 21.06.2012 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 wierzysz w moje pomiary? z moim wzrokiem ostatnio to moge sie grubo mylic w zasadzie nawet miare widze slabo ze o cyferkach nie wspomne taki zarcik sytuacyjny... troche w sumie slaby, ale co pozostaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 22.06.2012 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 no komuś muszę wierzyć...;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 22.06.2012 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 nie czepiajmy się słupka.. wychodzi pięknie.. w następnym domu taki chce:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 22.06.2012 10:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 nie ma problemu, namiary na cegle masz a tesciu jak sie przyuczy jeszcze ciut to bedzie mogl uslugowo klasc polecam, wyjatkowo opanowany i dokladny gosc:) duzo bardziej niz ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts