Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Inż. przekażę Tomaszowi, bo chyba nie bardzo jestem w temacie ;) dzisiaj niedziela, byli goście, ładna pogoda...na budowie jedynie trochę posprzątaliśmy (muszę przecież utrzymać tytuł nadany przez męża;) Antek zaznaczył, gdzie będą KIEDYŚ tarasy...:D a wyobraźnię chyba mam dosyć bujną, bo już widziałam siebie na tarasowym leżaczku...:D poza tym nawet zaczyna się zazieleniać (oczywiście chwastami) dookoła domu, co mnie cieszy, bo jest ciut mniej kurzu i jakoś tak przyjaźniej :)

Co do zieleni, no fajnie że rośnie... tylko dlaczego aż tak bujnie...

Wyszarpałęm właściwie rzutem na taśmę... kilka metrów trawnika do prowadzenia z całej mojej działki...

Reszta to już dzungla, ani tego kosiara nie ruszy bo wysokie na ponad 0,5m, gęste i jeszcze doś nierówno miejscami...

Ale przyczułek jest...

Drugie już koszenie przed samym sobotnim deszczem zrobione... Może coś z tego z czasem wyjdzie...

Taaaaa taras, też u siebie widzę oczyma mymi, że powinien wyglądać jakoś tak...

Ale narazie dłubiąc w środku... nie widzę szans żeby zająć się tematem szybciej niż na przyszły rok...

Powiem, że jak w srodku się robi to człowiek myślami jest przy robocie na zewnątrz - słonko, świerze powietrze...

A jak na zewnątrz coś sie zrobi, to chętnie podłubałby w srodku...

Taki paradoks budowlany...

slupka jest juz 15 wartw... i jest pieknie

scian tez wczoraj kilka metrow przybylo

i taki wisielczy humor na koniec - ten slupek co tesc muruje to na oko tylko, bo poziomicy nie ma gdzie przylozyc... ale jak na moje oko to wychodzi prosto...

edit: zdjecie z wczoraj

DSC00420.jpg

DSC00419.jpg

dzis jest juz 19 warstw , ale nie ma zdjec z uwagi na moja nagla niedyspozycje :/

edit

pogoda gowniana - pada

slupek bez zmian - zdjecie ponizej

scian wczoraj pociagnalem...moze z 5 pustakow, no i generalnie tak to wyglada... nie najlepiej :/ - to znaczy sie sytuacja, sam slupek prezentuje sie pieknie

DSC00421.jpg

DSC00421.jpg

Edytowane przez Tomasz Antkowiak

Piękny słupek, piękna cegła :) Jestem pod wrażeniem murowania prosto z czegoś tak krzywego ;) My wczoraj zakupiliśmy 4 palety rozbiórkowej białej, na jedną ścianę, która ma być insza ;) i do pomniejszych zastosowań budowlanych - i aż musiałam się przekonywać, że będzie ok, bo jak na moje oko, to aż zbyt równa ;)

wiola - gratuluje i zazdroszcze. u nas niestety chwilowy przestoj. raz z uwagi na pogoda, dwa poniewaz mam zakaz :/

slupek jest ok, jest prosty na tyle na ile to mozliwe i konieczne. to ze na zdjeciu wyglada jakby sie rozchodzil, to kwestia ujecia w glownej mierze. choc oczywiscie napewno nie jest tak ze ma dolem 250mm i gora 250mm... pewnie nie ma ani tu ani tu nominalnego wymiaru:) ale jesli rozbieznosci na samej cegle sa na poziomie 20-25mm czasem to sila rzeczy przeklada sie na calosc budowli.

kocury - tez chcielismy rozbiorkowa ale kierownik nam zabronil... no i stad poszukiwania innej cegly ktora by sie nam spodobala... w efekcie mamy wlasnie ta, recznie formowana ZENDRA z cegielni Hoffmanowskiej z Krasnika. goraco polecam.