Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Tomaszu to chyba chodzi o wymiary szafek.. ja np zamawiałam szafki gotowe i bez blatu z nóżkami mają po 82cm plus blat 3-4cm daje mi 85-86cm góra blatu.. jeśli będziesz robił szafki na zamówienie, to wiadomo wysokość sobie sam ustalisz.. a np szafki z ikei widziałam wysokości 86 z nóżkami.. plus blat daje ci te prawie 90:)

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Obstawiam, że szwedzka kuchnia to ikeowska, a nie taka, że wchodzisz rano i szwedzki bufet czeka ;)

Przy Waszym wzroście (wielkoludy jesteście! jaaaa cieeee), to i 90 cm może być mało. Tylko musicie wtedy dokupić taki schodek dla dziecka i co niższych bywalców Waszego domu ;)

od razu wielkoludy! bo się obrażę...;) po prostu wyjątkowi pod względem wzrostu :D poza tym niewielu jest niższych od nas bywalców naszego obecnego miejsca zamieszkania i przyszłego domu...:rotfl: a dziecko już teraz bez problemu daje radę...chciałam jeszcze zauważyć, że wysoki wzrost ma jednak sporo zalet...jakich? np. nikt Ci z góry nie patrzy na odrosty ;) drabiny używamy rzadziej... Edytowane przez Gosia_A

pogoda dopisuje... termometr na parapecie biura mowi 29,4 w srodku i 42,2 na zewnatrz (no fakt, stoi w sloncu:)) a jest dopiero 9.33.

wczoraj wieczorem zaczalem napelniac basen, pewnie dzis do wieczora uda sie nalac do pelna i zaczne uzdatniac. wiec trzymamy kciuki za pogode, zeby sie ladnie woda nagrzala :D

tylko z drugiej strony... jak wrzucac bloczki na 9, 10 i wyzsze warstwy w takich temperaturach ?

no oby tylko pogoda dopisala :) basen na ogrodzie to super sprawa, tylko trzeba troche miejsca wygospodarowac:) no i trzeba potem tej wody dogladac. gosia sie smieje ze w ubieglym sezonie oni sie kapali a ja latalem z siatka, odkurzaczem itp i tylko wybieralem sosnowe igly, szyszki i wieksze robale co wpadly :) i pewnie ma troche racji. w kazdym razie polecam.

mazy mi sie zeby przyszedl taki czas kiedy nie bedzie juz trzeba nic po pracy szarpac w domu, na budowie, czy dodatkowo, bedziemy mogli sobie spokojnie, kulturalnie otworzyc piwko/wino, walnac sie na dmuchanym fotelu na wodzie i posluchac sobie muzyki patrzac w gwiazdy... a kolejne i nastepne piwko miec pod reka w idealnej dla mnie temperaturze ok 10 stopni C :)

ta... az sobie oko zakrople zeby bylo czym na te gwiady ;) (i zebym zawsze znalazl otwieracz;))

potwierdzam: bylo kapanie.

potwierdzam: w robocie goracy okres wiec nie ma kiedy budowac (po zmroku slabo:))

ale... ale... ale jeszcze tylko 5 dni i URLOP :D

wtedy sie odkuje, parter skoncze, strop moze nawet zamowimy i tego dlugasnego HEA (do ktorego przyjdzie zamowic tez dwig :/)