Kamila i Marcin 30.06.2012 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2012 Tomaszu to chyba chodzi o wymiary szafek.. ja np zamawiałam szafki gotowe i bez blatu z nóżkami mają po 82cm plus blat 3-4cm daje mi 85-86cm góra blatu.. jeśli będziesz robił szafki na zamówienie, to wiadomo wysokość sobie sam ustalisz.. a np szafki z ikei widziałam wysokości 86 z nóżkami.. plus blat daje ci te prawie 90:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 30.06.2012 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2012 Obstawiam, że szwedzka kuchnia to ikeowska, a nie taka, że wchodzisz rano i szwedzki bufet czeka Przy Waszym wzroście (wielkoludy jesteście! jaaaa cieeee), to i 90 cm może być mało. Tylko musicie wtedy dokupić taki schodek dla dziecka i co niższych bywalców Waszego domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 30.06.2012 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2012 Aż zmierzyłem w swojej kuchni wysokość szafek- 86cm- meble standard. Przy moich 180cm daję radę- rączek krótkich nie mam, raczej dłuższe ...wyciągnięte od targania suporeksów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 01.07.2012 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 Aż sprawdziłam u siebie..jednak mamy okno po 4 bloczku sugerowaliśmy się projektem czyli 90cm od podłógi. Ja wysoka nie jestem, więc chyba wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 01.07.2012 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 (edytowane) od razu wielkoludy! bo się obrażę... po prostu wyjątkowi pod względem wzrostu poza tym niewielu jest niższych od nas bywalców naszego obecnego miejsca zamieszkania i przyszłego domu... a dziecko już teraz bez problemu daje radę...chciałam jeszcze zauważyć, że wysoki wzrost ma jednak sporo zalet...jakich? np. nikt Ci z góry nie patrzy na odrosty drabiny używamy rzadziej... Edytowane 1 Lipca 2012 przez Gosia_A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 01.07.2012 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 Ależ ja z całego serca zazdroszczę Całe dorosłe życie męczę się na obcasach, żeby mieć ten wzrost bliższy upragnionemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 02.07.2012 07:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 pogoda dopisuje... termometr na parapecie biura mowi 29,4 w srodku i 42,2 na zewnatrz (no fakt, stoi w sloncu:)) a jest dopiero 9.33. wczoraj wieczorem zaczalem napelniac basen, pewnie dzis do wieczora uda sie nalac do pelna i zaczne uzdatniac. wiec trzymamy kciuki za pogode, zeby sie ladnie woda nagrzala tylko z drugiej strony... jak wrzucac bloczki na 9, 10 i wyzsze warstwy w takich temperaturach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 02.07.2012 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 ile basenik ma litrów pojemności? jak coś pożyczę pompę.. wychodzi ze leci 100l na minutę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 02.07.2012 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Tomek dasz radę moi też wrzucali w sobotę i mega upale, dom już prawie cały na 11 warstw Tylko chyba przy BK lepiej ubierać okulary przeciwsłoneczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 02.07.2012 16:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 14 metrow3, zwykly ogrodowy basen z marketu (ze stelazem), a ile radosci (jesli jest pogoda:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 02.07.2012 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 troszkę to będzie się grzało.. chyba z tydzień.. w przyszłości też taki chcemy.. może w przyszłe lato:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 02.07.2012 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 no oby tylko pogoda dopisala basen na ogrodzie to super sprawa, tylko trzeba troche miejsca wygospodarowac:) no i trzeba potem tej wody dogladac. gosia sie smieje ze w ubieglym sezonie oni sie kapali a ja latalem z siatka, odkurzaczem itp i tylko wybieralem sosnowe igly, szyszki i wieksze robale co wpadly i pewnie ma troche racji. w kazdym razie polecam. mazy mi sie zeby przyszedl taki czas kiedy nie bedzie juz trzeba nic po pracy szarpac w domu, na budowie, czy dodatkowo, bedziemy mogli sobie spokojnie, kulturalnie otworzyc piwko/wino, walnac sie na dmuchanym fotelu na wodzie i posluchac sobie muzyki patrzac w gwiazdy... a kolejne i nastepne piwko miec pod reka w idealnej dla mnie temperaturze ok 10 stopni C ta... az sobie oko zakrople zeby bylo czym na te gwiady (i zebym zawsze znalazl otwieracz;)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 03.07.2012 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 i żebyś zawsze żonę mógł oglądać ciekawe, czy ten basen doczeka takich czasów...ale z drugiej strony jeśli nie ten, to następny jeszcze kiedyś sobie poleniuchujemy, zobaczysz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piuma 03.07.2012 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 i żebyś zawsze żonę mógł oglądać ciekawe, czy ten basen doczeka takich czasów...ale z drugiej strony jeśli nie ten, to następny jeszcze kiedyś sobie poleniuchujemy, zobaczysz... czego wam życzę z całego serca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 06.07.2012 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 no i mamy chwilowy przestój na budowie...ruszy się pewnie dopiero po połowie lipca, czyli od urlopu mojego szanownego współmałżonka... (woda w basenie miała dzisiaj 25 stopni...jest nieźle:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 07.07.2012 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2012 Nie no pozazdrościć.. 25 st przy temperaturze powietrza powyżej 30 st to naprawdę niezła ochłoda.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 07.07.2012 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2012 Sąsiad ma, to i ja muszę! czyli trzeba będzie kupić basen. A nawet o tym nie myślałam wcześniej, ale jak tak czytam, to echhh... aż czuję prawie ten rozkoszny chlupot chlodnej wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 08.07.2012 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2012 basen to naprawdę świetna sprawa...jeśli tylko macie taką możliwość...zachęcam:)dzisiaj nawet Tomasz (zamiast wyławiać igły i owady) trochę się popluskał na budowie przestoju cd, no ale główny, a właściwie jedyny murarz ciągle w pracy, więc przymusowa przerwa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 08.07.2012 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2012 potwierdzam: bylo kapanie. potwierdzam: w robocie goracy okres wiec nie ma kiedy budowac (po zmroku slabo:)) ale... ale... ale jeszcze tylko 5 dni i URLOP wtedy sie odkuje, parter skoncze, strop moze nawet zamowimy i tego dlugasnego HEA (do ktorego przyjdzie zamowic tez dwig :/) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 09.07.2012 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 Basen fajna sprawa.. też się nie mogę doczekać większego.. w każdym razie w sobotę Marcin nalał wodę i wczoraj miała 22st.. zanim się obejrzycie będzie strop zalany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts