MusiSieUdac 04.08.2012 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 No prosze,nawet dach nad glowa w saloonie jest, czy slupy chronicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 04.08.2012 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 slupki to moje oczka w glowie... wlasna piersia bym zaslonil dzis spialem posladki i zalalem nadproza wszelkie juz osadzone, a ostatnie 2 zewnetrzne osadzilismy (trzeba by je teraz zalac:)) tak ze w zasadzie chalupa dookola pozamykana. jak znow zepne posladki to do konca tygodnia moze ogarne ta ostatnia wastwe i w sobote wylejemy poduszeczke betonowa pod strop... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 04.08.2012 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 slupki to moje oczka w glowie... wlasna piersia bym zaslonil dzis spialem posladki i zalalem nadproza wszelkie juz osadzone, a ostatnie 2 zewnetrzne osadzilismy (trzeba by je teraz zalac:)) tak ze w zasadzie chalupa dookola pozamykana. jak znow zepne posladki to do konca tygodnia moze ogarne ta ostatnia wastwe i w sobote wylejemy poduszeczke betonowa pod strop... No to pieknie, a potem strop, a wiezbe juz zamowiles? Nie byles w szoku jak zalewales nadproza ile w takie jedno malenstwo wchodzi betonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 05.08.2012 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 w najwiekszym szoku jestem zawsze jak podnosze wiadro z betonem... mam wrazenie ze to samo wiadro z woda wazy 10 razy mniej wiezby nie mamy zamowionej. obawiam sie ze nie damy juz rady w tym roku... ale na wiosne uzbieramy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 05.08.2012 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 A szczyty będziesz murował? Czu zostawiacie tylko strop? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 06.08.2012 05:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 nie wiem, jak bym mial siedziec bezczynnie to pewnie pociagne gore... tylko jak to pozniej na zime zabezpieczyc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 06.08.2012 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 nie wiem, jak bym mial siedziec bezczynnie to pewnie pociagne gore... tylko jak to pozniej na zime zabezpieczyc ? Szkoda nie zrobic dachu, jak juz bedzie strop i mury - naprawde szkoda . Zabezpieczyc porzadnie na zime, jest bardzo ciezko. Tez tak kombinowałam, tez mielismy taki plan jak u Was, ze dach na wiosne - a jednak zdecydowaliśmy się innaczej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 06.08.2012 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 (edytowane) ehhh...też mi się ten dach marzy w tym roku, nawet pokryty tylko papą...szczerze mówiąc/pisząc ja ciągle tak po cichutku sobie wierzę, że jakoś "zakombinujemy" i jednak damy radę go położyć... tylko z drugiej strony trochę bałabym się jesienią zaczynać dach, wiedząc, że różnie może być z pogoda...Może do listopada być bardzo ładnie, a może w październiku padać śnieg... Edytowane 6 Sierpnia 2012 przez Gosia_A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 06.08.2012 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 Gosia my dach w grudniu kończyliśmy Nie ma się co obawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 06.08.2012 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 skoro wszyscy sa za tym aby dach w tym roku polozyc to proponuje zrzute i slowo na powaznie na sam koniec: ciagna sie za mna te nadproza jak stado much za wozem z obornikiem... niby skonczone, ale jednak nie... niby skonczone bo zalalem ostatnie 2 zewnetrzne, ale jednak nie, bo zostalo mi do osadzenia jedno w srodku na nosnej scianie... jutro sie zepne i je osadze. a zeby nie bylo ze dzis cale popludnie przebablowalem to mam mniej wiecej 1/4 dlugosci scian pociagnietych na gotowo - do 12 warstwy wlacznie tesc tez sie spial i dzis skonczyl pierwszy slupek - pelne 38 warstw cegiel, lacznie 152 sztuki jedynych i niepowtarzalnych najbardziej krzywych cegiel w powiecie drugi slupek potrzebuje jeszcze mniej wiecej 2 dni... aktualnie ma 24 warstwy zdjec nie ma bo ja albo jestem w pracy, albo nie mam czasu albo mam brudne lapy, a tymczasem pozadkoutrzymywaczka zarzucila utrzymywanie pozadkow, kontrole pionow przeprowadza wylacznie wzrokowo i wyrywkowo bo zajmuje sie smarkiem naszym malym ktory ma wakacje aktualnie, aby po wakacjach wrocic dumnie do przedszkola jako starszak dzis smark byl ze mna na ruszowaniu, tuz po tym jak nasypywal mi piachu na lopate (bo przeciez nie pozwole 5 latkowi wrzucac wlasnorecznie piach do pracujacej betoniarki:)) zapomnialem pisac... wczoraj przywiezlismy stemple... 40 sztuk 3,0-3,8 metra, przyczepka szorowala niemalze ogonem po ziemi ale dala rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 06.08.2012 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 (edytowane) porządkoutrzymywaczka i prostościanosprawdzaczka ma aktualnie w tak zwanym "międzyczasie" jeszcze dodatkowy "etat", z którego musi się wywiązać niestety...:(i wszystkiego nie ogarnia... Kobiety!!! Jak Wy ogarniacie to wszystko?Budowa domu, rodzina, dziecko/dzieci, normalne zajęcia "kury domowej" i do tego jeszcze praca zawodowa...???Kiedy macie czas na sen?Czy naprawdę tylko mężczyźni budujący mogą czuć zmęczenie? Edytowane 6 Sierpnia 2012 przez Gosia_A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WiolaB 06.08.2012 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 Gosiu mam te same myśli co Ty, tylko dodałabym do tego wszystkiego studia i obronę. Ale dałam radę i beż żadnej babci się obyło. Dzisiaj był ciąg dalszy elektryki i wiercenia w ścianach tą otwornicą. Wczoraj jechaliśmy na szpadlu z mężem 20 m i 80 cm w dół (najpierw twardo jak po betonie a potem glina i szło jak w masło). Kabel gruby jak diabli i niewielki odcinek aż 800 zł kosztował. A potem jeszcze zasypywanie tego.... Padam na pysk, dobrej nocki.Wiola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 06.08.2012 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 (edytowane) och, WiolaB...jak miło, że ktoś mnie rozumie to masz/miałaś trochę podobnie jak u mnie, bo mi też znowu "studiować się zachciało":bash:...na stare lata;) teraz kolory okien mi w głowie, a nie jakaś nauka, no ale kto by pomyślał jeszcze z dwa, trzy lata temu, że to wszystko tak "spyknie";) u nas wszystko odbywa się na wariackich papierach, totalnie... Edytowane 6 Sierpnia 2012 przez Gosia_A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 07.08.2012 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Gosia - wszystko da sie przezyc, czlowiek zdolna bestia jest Tomek - z tym dachem to na serio pomyśl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 07.08.2012 06:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 MSU, Kwitko, Wiola, mozecie sprawdzic i przypomniec sobie ile kosztowala Was wiezba (i jaki macie metraz dachu oraz jakis rodzaj wiezby) i ile ciesla? Bez pokrycia przyjmijmy, bo planuje aby calosc na poczatek odeskowac i pokryc papa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 07.08.2012 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 My płaciliśmy za więźbę 9,900 zł razem z łatami i kontrłatami. Tyle że nasza jest ogromna i pewna jestem że u Was będzie taniej. Bo to tylko studio z500 może zaprojektować taaaką więźbę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 07.08.2012 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 O, ja się wypowiem, bo za chwilę będę płacić za więźbę - u nas wyszło 4m3 z łatami i kontratami, płacę po 830 za kubik, dach wiecie jaki - dwuspadowy prosty 120m, ale w tartaku mówili z kolei, odwrotnie niż u Kwitków, że takiej małej więźby to jeszcze nie widzieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 07.08.2012 08:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 kwitko jaka macie powierzchnie obu polaci ? ile m3 wyszlo w sumie, jaka impregnacja, jaki rodzaj wierzby (krotkwiowo-jetkowa?), ile wzial ciesla za montaz samej tylko wiezby? kocury, podobny zestaw pytan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 07.08.2012 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Jw - obie połacie łącznie 120m, więźba jętkowa, impregnowana zanurzeniowo (nikt w okolicy nie impregnuje inaczej), cieśla nie wiem ile, bo mamy to wliczone do całości robocizny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 07.08.2012 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 ooo, widzę, że coś się budzi w głowie mojego współmałżonka... dobra-ja zmykam do naszego Łobuziaka:) damy radę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts