bury_kocur 22.08.2012 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Znaczy że my całkiem ze wsi mamy lepiej Kolejna zasada taniego budowania, buduj jak najdalej od dużego miasta Chyba zazdroszczę i Antkom, i Kwitkom Nie buduję w dużym mieście, co najwyżej średnim, ale wieś to w żadnym wypadku nie jest również. Więc ani wsiowych cen nie ma, ani marketów budowlanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 22.08.2012 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Ostatnio sie rozgladalam za plytka klinkierowa, transport z okolic Poznania, jakies 160 zl, transport ze Szczecina ( jakies 20 km) za podobna ilosc i podobna plytke +350zł ( jakies 20 km do nas). To dopiero paranoja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 22.08.2012 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 No właśnie o to chodzi - na miejscu drogo, bo nie ma ani wielkomiejskiego dyskontu, ani wsiowych cen, a transport skądś też kosztuje - więc jak by nie było, d... z tyłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 23.08.2012 18:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 No właśnie o to chodzi - na miejscu drogo, bo nie ma ani wielkomiejskiego dyskontu, ani wsiowych cen, a transport skądś też kosztuje - więc jak by nie było, d... z tyłu tej no kocury... no ale wiesz... macie zarowki blisko, "zuzel i kielbasy senatora" cytujac artyste nie jest az tak zle (szaluje, zalewam, rozszalowuje, szaluje, znow zalewam... ale jutro juz ostatnie kilka metrow wyleje ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 24.08.2012 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 pisac mi sie nie chce dzisiaj. w kazdym razie nie za duzo Zaszalowalem do konca, jutro z rana samego wycieczka do RCKiK a po powrocie wyleje te kilka metrow. Strop ma byc w poniedzialek po poludniu, chociaz moze juz o tym wspomnialem... nie pamietam a za leniwy jestem dzis aby sprawdzic:) W niedziele tymczasem ma podjechac ciesla, pogadamy i zobaczymy co z tego wyniknie... ale... ... ale cokolwiek by z tej rozmowy wyniknelo (cudow sie nie spodziewam, gosc wydaje sie rozsadny, jest najtanszy, oferuje swoje drewno, robocizne z w najlepszej cenie, jako jedyny pofatygowal sie aby podliczyc wiezbe z rysunkow i generalnie jest zainteresowany... a to mi sie podoba:))to ja jestem zadowolony... Nasz plan byl zupelnie inny, duzo mniejszy rozmach planowalismy, ja osobiscie mialem miliony malych obaw i jeszcze wiecej powaznych watpliwosci... glownie w siebie. Dzis mamy parter a lada tydzien i nad tym parterem strop. Pisal o tym Netbet, pisal Bash pisali inni przed nami, napisze i ja: DA SIE TO ZROBIC SAMEMU. ha! no i foty:) nasz smark pomocnik. jesli na horyzoncie pojawia sie wkretarka dziecko wsiaka na dluzszy czas. wystarczy dac mu kawalek bloczka z BK, wkret i wkretarke... nie ma lepszej zabawki no i zdjecia stanu na dzien dzisiejszy. wskrobalem sie na mury i obszedlem z telefonem cala chate dookola:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 24.08.2012 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 Czyli plany robienia dachu w tym roku jak najbardziej realne Nam cieśla załatwiał więźbę, ten pierwszy czyli oszust. Jak później odwiedziliśmy tartak z którego kupowaliśmy to właściciel sam się zdziwił że tyle kosztowała I tu taka moja mała anty reklama: ostrzegam przed pseudo cieślą Kamińskim z Konina:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 24.08.2012 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 ciesla o ktorym mowie posiada wlasny tartak plany planami... oczywiscie sa, ale co bedzie to zycie pokaze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 25.08.2012 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2012 jak widzicie...już prawie mieszkać możemy nooo kawę w salonie da się wypić a to, że nie zadaszony...no cóż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 25.08.2012 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2012 koniec wylewania. teraz tylko poczekac do poniedzialku i ukladam strop ... jesli "odskoczy mi kolano... :/ przeskoczylo mi dzis cos i kurde nie bardzo moge zginac prawa noge... jak nie urok to sraczka :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 26.08.2012 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2012 Czyżby więzadło uszkodzone? W zeszłym roku zerwałem więzadło i po artroskopii 2 miechy zwolnienia ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 26.08.2012 16:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2012 nie wiem - odkoczylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 27.08.2012 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 pięknie wygląda parter Waszego domku i kolejny raz słowa uznania dla inwestora - realizatora. w pełni też rozumiem radość inwestorki i chęć wprowadzania się od razu. czekam na relację z układania stropu. jakiej firmy strop wybrałeś i ile na niego wydałeś, jeśli można zapytać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 27.08.2012 16:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 maxmaniacy - beda wszelkie szczegoly jak tylko strop przyjedzie i go sobie obejrze dokladnie, wtedy bede albo polecal albo odradzal cena dla zainteresowanych na priva, oczywiscie wszytsko na legalu z FV. cena atrakcyjna... nawet bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 28.08.2012 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Pięęęękna robota i piękny HEB - przy zalewaniu stropu - łap każdego, kto ci się nawinie. Ja lałem 130 metrówv (+schody+taras) w 5 ludzi ze mną. Fakt, że było +30 stopni i paliło słońce ale to MAŁO rąk. Polecam opóźniacz wiązania - 10 zł na kubik ale spokojnie zagładzisz. Ja pożałowałem i myślałem, że już nie zatrzemy końcówki... pozdro!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 28.08.2012 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 na razie czekamy wciaz na dostawe... :/ strop czeka gotowy a transport sie opoznia :/ producent ma go dowiezc (75km do nas) i niestety ma klopot z wynajetym transportem... ehhh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 28.08.2012 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 U nas miał dowieźć 10 km i też miał problem z transportem, więc to chyba całkiem normalne problemy transportowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 28.08.2012 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 problem polega na tym ze nasz strop miesci sie tylko na naczepe tir'a z HDS lub na zestaw z HDS. generalnie na razie biore to na spokojnie bo nie placilismy zadnej zaliczki czy zadatku, ale z uwagi na to jestem gotowy aby ukladac a nie mam co pewnie za chwile strace cierpliwosc...bo ile mozna czekac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 28.08.2012 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Ja straciłam cierpliwość i zmusiłam producenta żeby przywiózł mi strop już! Zdziwiłam się jak na budowę wjechał rolnik wypasionym CIĄGNIKIEM z moim stropem . Rolnik też był zdziwiony bo producent ściągnął go prosto z pola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 28.08.2012 21:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 ile ci sie spoznili? nie wygladasz na pierwszy rzut oka na taka jedze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 29.08.2012 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 o, chyba ze dwa tygodnie opóźnienia mieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts