Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Znaczy że my całkiem ze wsi mamy lepiej :D

Kolejna zasada taniego budowania, buduj jak najdalej od dużego miasta :D

Chyba zazdroszczę i Antkom, i Kwitkom ;) Nie buduję w dużym mieście, co najwyżej średnim, ale wieś to w żadnym wypadku nie jest również. Więc ani wsiowych cen nie ma, ani marketów budowlanych :(

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No właśnie o to chodzi - na miejscu drogo, bo nie ma ani wielkomiejskiego dyskontu, ani wsiowych cen, a transport skądś też kosztuje - więc jak by nie było, d... z tyłu ;)

tej no kocury... no ale wiesz... macie zarowki blisko, "zuzel i kielbasy senatora" cytujac artyste :) nie jest az tak zle :D

(szaluje, zalewam, rozszalowuje, szaluje, znow zalewam... ale jutro juz ostatnie kilka metrow wyleje :))

pisac mi sie nie chce dzisiaj. w kazdym razie nie za duzo :)

Zaszalowalem do konca, jutro z rana samego wycieczka do RCKiK a po powrocie wyleje te kilka metrow.

Strop ma byc w poniedzialek po poludniu, chociaz moze juz o tym wspomnialem... nie pamietam a za leniwy jestem dzis aby sprawdzic:)

W niedziele tymczasem ma podjechac ciesla, pogadamy i zobaczymy co z tego wyniknie... ale...

... ale cokolwiek by z tej rozmowy wyniknelo (cudow sie nie spodziewam, gosc wydaje sie rozsadny, jest najtanszy, oferuje swoje drewno, robocizne z w najlepszej cenie, jako jedyny pofatygowal sie aby podliczyc wiezbe z rysunkow i generalnie jest zainteresowany... a to mi sie podoba:))to ja jestem zadowolony... Nasz plan byl zupelnie inny, duzo mniejszy rozmach planowalismy, ja osobiscie mialem miliony malych obaw i jeszcze wiecej powaznych watpliwosci... glownie w siebie. Dzis mamy parter a lada tydzien i nad tym parterem strop. Pisal o tym Netbet, pisal Bash pisali inni przed nami, napisze i ja: DA SIE TO ZROBIC SAMEMU. ha!

no i foty:)

nasz smark pomocnik. jesli na horyzoncie pojawia sie wkretarka dziecko wsiaka na dluzszy czas. wystarczy dac mu kawalek bloczka z BK, wkret i wkretarke... nie ma lepszej zabawki :)

P8160457.JPG

no i zdjecia stanu na dzien dzisiejszy. wskrobalem sie na mury i obszedlem z telefonem cala chate dookola:)

DSC00478.jpg

DSC00479.jpg

DSC00480.jpg

DSC00481.jpg

DSC00481.jpg

DSC00487.jpg

DSC00490.jpg

DSC00495.jpg

DSC00497.jpg

DSC00499.jpg

Czyli plany robienia dachu w tym roku jak najbardziej realne :D

Nam cieśla załatwiał więźbę, ten pierwszy czyli oszust. Jak później odwiedziliśmy tartak z którego kupowaliśmy to właściciel sam się zdziwił że tyle kosztowała :D

I tu taka moja mała anty reklama: ostrzegam przed pseudo cieślą Kamińskim z Konina:mad:

pięknie wygląda parter Waszego domku i kolejny raz słowa uznania dla inwestora - realizatora.

w pełni też rozumiem radość inwestorki i chęć wprowadzania się od razu.:yes:

czekam na relację z układania stropu. jakiej firmy strop wybrałeś i ile na niego wydałeś, jeśli można zapytać?

Pięęęękna robota i piękny HEB - przy zalewaniu stropu - łap każdego, kto ci się nawinie. Ja lałem 130 metrówv (+schody+taras) w 5 ludzi ze mną. Fakt, że było +30 stopni i paliło słońce ale to MAŁO rąk. Polecam opóźniacz wiązania - 10 zł na kubik ale spokojnie zagładzisz. Ja pożałowałem i myślałem, że już nie zatrzemy końcówki... pozdro!!!

problem polega na tym ze nasz strop miesci sie tylko na naczepe tir'a z HDS lub na zestaw z HDS.

generalnie na razie biore to na spokojnie bo nie placilismy zadnej zaliczki czy zadatku, ale z uwagi na to jestem gotowy aby ukladac a nie mam co pewnie za chwile strace cierpliwosc...bo ile mozna czekac.