Kwitko 28.09.2012 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 GOSIA GRATULUJE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 28.09.2012 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 (edytowane) dziękować, dziękować wreszcie Ktoś mnie rozumie:D dziewczyny ja pod koniec ciąży pokój malowałam i na czwarte pięterko budowy wchodziłam - więcej grzechów nie pamiętam (przeprowadziliśmy się 5 dni przed porodem), ale tak jak bure_kocurki napisały...to co innego...to jest silniejsze ode mnie, niedawno dopiero przezwyciężyłam strach, a właściwie tylko go trochę zdusiłam - przed chodzeniem po mostach/przez mosty. Jak byliśmy kiedyś nad Zalewem Solińskim to się poryczałam ze strachu, jak Tomasz z Małym na rękach podchodzili do barierek, aby zobaczyć tamę... potwornie kręciło mi się w głowie, nogi jak z waty-silniejsze niż zdrowy rozsądek...zdecydowanie silniejsze:( Edytowane 28 Września 2012 przez Gosia_A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 28.09.2012 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 potwornie kręciło mi się w głowie, nogi jak z waty-silniejsze niż zdrowy rozsądek...zdecydowanie silniejsze:( ja tak mialem jak kumpel z podstawowki przyjechal na grila... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 29.09.2012 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 hihi moja zonka tez w ciazy malowała pokój dzieciakom. I nawet fajnie jej wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 29.09.2012 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 (edytowane) zbrojenie idzie jak krew z nosa... tzn idzie, ale idzie powoli. dziubie sam wiec z kazda duperela musze biegac z gory na dol itp. na dzis dzien do zazbrojenia zostal mi tylko wieniec na poltorej scian szczytowych... czyli juz niewiele. na cale szczescie jutro nie tkne bo mamy gosci, w poniedzialek tez nie bo planuje ze przysiedzimy w pracy aby skonczyc maszyne... w kazdym razie do piatku uwine sie z zelastwem i moze w nastepna sobote obmuruje dookola i zaczne szalowac co tam jeszcze trzeba... moze zrobie jutro jakies zdjecia tego pancernika... Edytowane 29 Września 2012 przez Tomasz Antkowiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bułkazmasłem 30.09.2012 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2012 nie wywoluj bulki z pojemnika na chleb Cześć pracy. Dałeś strzałę ujemną na najdłuższych belkach? Jak zalejesz betonem przestrzeń między zadeklowanym pustakiem a dwuteownikiem skoro się stykają? szparami po bokach nie pójdzie i będą pustki , trza odsunąć pustak od dwuteownika ze 5 cm( od spodu deska) i pomagać kijem przy zalewaniu. Przed zalaniem załatw regulowany metalowy stempel , podnieś każdą belkę parę centów i podrzuć szpachelką trochę mocnej zaprawy, powstanie rozkładająca nacisk ,,poduszka'' ( to nic że masz wyrównujący wieniec, same belki maja nierówną powierzchnię styku ) zwłaszcza tam gdzie belki są na półce dwuteownika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 30.09.2012 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2012 czesc bulka. jeszcze nie ma strzlaek porobionych bo nie jest docelowo podstemplowane i poszalowane. Strzalki porobie na koniec. Dzieki za sugestie z odsunieciem pustakow, zastanawialo mnie czy uda sie tam pozadnie napchac betonu. pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 02.10.2012 18:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 (edytowane) szanowni czytacze, prosze o podpowiedzi jak murowac kanaly z wentylacyjne z ceramicznych pystakow wentylacyjnych? do wymurowania mam 2 takie piony; jeden przy scianie nosnej (zlozony z 2 ciagow wentylacyjnych, prostopadle do wspomnianej sciany, czyli jeden pustak przyklejony do sciany. drugi pustak przyklejony do pierwszego); drugi pion wolnostojacy (zlozony z 6 ksztaltek w 2 rzedach po 3) no i pytania: jak to stawiac? jakos kotwic do sciany tam gdzie mozna? jakos kotwic do siebie? jakos zbroic? jak? jak uszczelniac? itp itd? zdecydowalem ze przed zalaniem stropu postawie jeszcze ile tylko sie wszelkich kominow i pionow. nie damy rady zrobic dachu i tak, wiec jak zaleje strop tydzien ozniej czy tydzien wczesniej to juz bez wielkiej roznicy... a jednak latwiej jak bede mial kominy... mowimy o takich oto ksztaltkachhttp://www.cerpol.com.pl/gfx/oferta/pustaki-ceramiczne/pustak-wentylacyjny/pustak-wentylacyjny-big.jpg Edytowane 2 Października 2012 przez Tomasz Antkowiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 03.10.2012 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 (edytowane) Nie pchaj sie w Te kanaly ceramiczne! Taka rada. Kup prostokątne z kermazytu A jak juz sie upierasz to murujesz na przekladke, czyli tam gdzie masz dwa to zaczynasz jednym calym, a z drugim wychodzisz z polowki, tak zeby spoiny poziome nie byly na jednej wysokosci, to samo sie tyczy tego wiekszego pionu ( 6). Pustaki maja otwory w ktore mozesz wsadzic prety zeby je troche wzmocnic - ale malo to co daje. Trzeba pilnowac, zeby w srodku kanał byl czysty od zaprawy, mozesz zrobic taki tampon, i wraz z murowaniem podsuwać go do góry, zeby zbierał zaprawę która spadnie badz wycieknie podczas murowania. Zeby był szczelny, to już tylko sprawdzanie kazdego pustaka po wymurowaniu. Nie kotwisz kominów do sciany nośnej, ale taki kanał potem trzeba obmurowac pustakiem, ( u mnie sa obmurowane na kazdym pietrze scianami dzialowymi). Murowałam kanały ceramiczne i keramzytowe prostokatne, roznica jest kolosalna.Drugi raz nie kupiłabym tych C1, nie na moje nerwy Edytowane 3 Października 2012 przez MusiSieUdac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 03.10.2012 08:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 nie mam miejsca na wielkie keramzytowe czytalem ze te powinno sie spinac spinkami z druta... mam sporo odpadow z fi6, moze sobie pogne i sprubuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 03.10.2012 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 Hm, ja czegoś nie rozumiem - te ceramiczne trzeba obmurować, to też zabiera miejsce. A na keramzytowe go nie masz. To może kup silikatowe? Fajnie się stawia, bo pustak kwadratowy, a kanał okrągły - jest sporo miejsca na klej, tylko ciężkie pioruństwo, ale masz od razu gładką ścianę, jest to mocne i masywne, nie trzeba dozbrajać czy wzmacniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 03.10.2012 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 Tomkowi raczej chodzilo, ze nie ma miejsca w otworze, w stropie, a obmurowkę skonczy i tak 2cm pod stropem i wypelni dylatacje np piankąTomek, te spinki to slaby pomysl, tez kombinowałam, wkladac na przekładkę prety, ale sam sie musisz przekonać o tym najwidoczniej Zosiu Samosiu:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 03.10.2012 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 Ahaaaa... no pewnie Chyba jeszcze kofeina mi do mózgu nie doleciała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 03.10.2012 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 (edytowane) nie mam miejsca na wielkie keramzytowe czytalem ze te powinno sie spinac spinkami z druta... mam sporo odpadow z fi6, moze sobie pogne i sprubuje Nie rozumiem jak i gdzie Ci się nie zmieszczą keramzytowe? Pamiętaj o mocowaniu wewnątrz przy przechodzeniu przez strop i dach. Ja dawałem 2 szpilki (po 1m) gwintowane ze złączkami i każdy pustak był przykręcony przez podkładkę poszerzaną i nakrętkę (fotki gdzieś na początku w dzienniku). Jeden pustak podwójny i masz z głowy. Podobnie z tymi potrójnymi: http://www.roosens.pl/pustaki+keramzytowe+wentylacyjne.php Edytowane 3 Października 2012 przez DEZET Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 03.10.2012 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 (edytowane) keramzytowe sa dla mnie za duze i tyle. koniec kropka postanowione piony beda z pustakow ceramicznych jak na zalaczonej wczesniej fotce. skoro od lat sie ich uzywa to znaczy ze sie da. piony mamy w takich miejscach ze kazdy cm2 podlogi jest istotny. po za tym ze pozwole sobie posluzyc sie cytatem, ciekawe czy autor sie domysli ze to jego slowa... "zreszta jak kobieta dala rade" to i ja dam Edytowane 3 Października 2012 przez Tomasz Antkowiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bułkazmasłem 04.10.2012 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 (edytowane) Nie pchaj sie w Te kanaly ceramiczne! Taka rada. Kup prostokątne z kermazytu .Drugi raz nie kupiłabym tych C1, nie na moje nerwy Święte słowa. Korzystanie z doświadczeń innych , bez popełniania samemu czyiś błędów, to jak widac wielka sztuka. Podobnie czasem nie ,,wpadnij na pomysł,, zastosowania kominów effe. ps. pustaki C1 tak dobrze się muruje że wiatr potrafi je przestawić, wprawdzie komin wentylacyjny miały być ,,osobiście''rozbierany na wiosnę , tymczasem mamy prawie zimę a w temacie cisza nie MSU ? ps. nowe hasło: jak kobieta dała ciała , to ja też . Edytowane 4 Października 2012 przez bułkazmasłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 04.10.2012 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 bulka, to ze cos jest trudne nie oznacza ze efekty jaki przyniesie sa do niczego:) postawie te piony i tyle, nie ma co na zapas lamentowac i uprawiac czarnowidztwa. podejrzewam ze z cegly pelnej, na zaprawie, tez muruje sie trudniej niz z BK na cienka spoine, ze nie wspomne o cegle recznie formowanej, krzywej jak ta na naszych slupkach:) co nie oznacza ze wybor cegly pelnej zamiast BK jest bledem. temat kanalow wentylacyjnych uwazam zatem za zamkniety, do czasu az pochwale sie ze skonczylem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bułkazmasłem 04.10.2012 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 postawie te piony i tyle, nie ma co na zapas lamentowac Wolnoć Tomku w swoim domku. Lamentować nie ma co, ale pare ku... i hu.. poleci jak zaczniesz murować C1. Pustaki do wentylacji przewiąż ze ścianą , zbrojenie nic nie da, w stropie można zalać betonem bez dylatacji, przy samej ścianie nośnej strop się nie ugina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 04.10.2012 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 slyszalbys ile leci przy zbrojeniu ktorego nienawidze szczerze i z calego serca to bys nie uwierzyl:) no ale pomimo ze klne gorzej niz szewc to jednak trzeba zbrojenie zrobic... podsumowujac ten ktory mam przy scianie powiarze ze sciana (zreszta zgodnie z instrukcja montazu C1 z CERPOL'u) i zaleje bez dylatacji. ten ktory na razie jest wolnostojacy (na razie bo docelowo bedzie "polapany" dzialowkami z 3 ston) przy przejsciu przez strop jakos zdylatuje bo on stoi na srodku polaci stropu 4,5x4,5 metra i tam napewno jakos strop bedzie pracowal. a wszelkie ku i chu jakie poleca, poleca pod adresem autora pomyslu pt "kupmy pustaki C1, przeciez dam rade je postawic" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 04.10.2012 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 tymczasem mamy prawie zimę a w temacie cisza nie MSU ? ps. nowe hasło: jak kobieta dała ciała , to ja też . Cisza jak makiem zasiał, nie ma komu hałasować Tez Cie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts