Tomasz Antkowiak 04.10.2012 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 szanowni czytacze ujawnieni i ci tylko podgladajacy. zbliza mi sie termin aby wybrac sie do RCKiK zeby oddac krew. wycieczke planuje na 20.10. moze by tak ktos jeszcze wybral sie rownolegle? gdyby ktos mial ochote to namawiam. to jest wazne. to troche czasem boli - ale jest wazne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 04.10.2012 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 Ach, Tomaszu, ja od dawna próbuję zostać krwiodawcą - mam idealną do tego grupę, 0 Rh-, czyli pasuje każdemu - ale co z tego, skoro od lat albo ciąża , albo za słabe wyniki... Ale za to jestem w banku dawców szpiku - może kiedyś komuś się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 04.10.2012 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 no ciaza i slabe wyniki wykluczaja... ale o ile mnie pamiec nie myli to w kwestii nowych mieszkancow w planach macie co najwyzej kolejnego kota a o wyniki masz jeszcze czas zadbac:) a powiedz przyslali ci z PolTransplantu info ze cie dopisali do bazy? ja po 2 latach od pobrania probek zadzwonilem do nich zapytac co sie dzieje...oczywiscie w bazie jestem, ale list z potwierdzeniem czy zostal wslany to nikt nie wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 04.10.2012 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 Tak, tak, tylko nowy kot ewentualnie (mam nadzieję, że moja rodzina tego nie przeczyta - wersja oficjalna brzmi: ani ćwierć sierściucha więcej!) A co do nie tylko PolTransplantu, ale i 2 innych fundacji - zero informacji oczywiście, ale wiem, że jestem w bazie, bo była u nas dobrze zorganizowana i medialnie nagłośniona akcja poszukiwania dawcy dla dziewczyny i tym razem jednak góra do Mahometa się pokwapiła - na miejscu pobierali krew, dane i od razu do komputra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 04.10.2012 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 heheh, to ja najpierw przez prawie 10 miesiecy czekalem az Bydgoskie RCKiK dostanie na mnie "zlecenie" a potem kolejne 2 lata by sie dowiedziec (po telefonie) ze jestem w bazie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 05.10.2012 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Zlecenie na Ciebie, powiadasz? Się to rozszerza, sektor mokrej roboty znaczy - miałam lokaty w Getin Banku i wypłacając pieniądze, za każdym razem na ich oryginalnym formularzu musiałam dopisać po proszę o likwidację imię i nazwisko, bo tak mają to sformułowane. Czułam się, jakbym wystawiała zlecenie na siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 05.10.2012 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Nas nie musisz namawiać, oddajemy oczywiście chociaż przez budowę trochę sprawę zaniedbujemy. A mnie ostatnio zawiesili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 05.10.2012 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 podziwiam krwiooddawaczy. szacun.ja się jakoś do tej pory nie odważyłam. a w sprawach dachowych podjęte już jakieś decyzje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 05.10.2012 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Witam się w dzienniku i kibicuję serdecznie. Bedę czytała dla poprawy nastroju oraz z podziwem, że sam budujesz. Pamiętam jak mój tata budował dom. kocurze mamy taką samą krew dla innych dobrze, dla nas trochę gorzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 05.10.2012 13:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 kocurze mamy taką samą krew dla innych dobrze, dla nas trochę gorzej gwoli scislosci to dla naszej strefy geograficznej bardziej powszechnym jest czynnik RH dodatni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 05.10.2012 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Toteż właśnie - 0 Rh- jest idealnym dawcą, za to najbardziej wymagającym biorcą A dodatkowo ujemnym kobitkom nieco pod górę ze względu na ciąże - ale na szczęście profilaktyka konfliktu serologicznego jest już na porządku dziennym. Koniec offtopa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 05.10.2012 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 a ja jestem 0 na plusie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 05.10.2012 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 (edytowane) Witam Przebrnałem cały dziennik od A do dzisiaj. Fajnie się go czyta. Podziwiam za odwagę budowania własnoręcznie. Będę zaglądał tu od czasu do czasu. Acha co do dachu to nam kończyli dach w styczniu tego roku. Uważam że powinniście dać radę zadaszyć domek przed zimą. Do ostatecznej decyzji jeszcze macie trochę czasu. Edit: Popieram krwiodawstwo sam oddaję krew już od dobrych kilkunastu lat. Edytowane 5 Października 2012 przez rewo66 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 05.10.2012 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 ja niestety krwi oddawać nie mogę, dlatego Tomasz oddaje za nas dwoje ze spraw ogólnobudowlanych dorzucę tylko, że dzisiaj wsadziłam kolejną porcyjkę roślinek do naszego ogrodu:) na razie oczywiście tylko przy płocie, ale i tak cieszą jak już budowa się zakończy to pewnie będą miały z metr więcej a jutro zgrabiania liści i porządków jesiennych ciąg dalszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 06.10.2012 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2012 pada.... (tu nastepuje ciag pikania, piskow i innych maskujacych dzwiekow)... nie zapowiada sie aby mialo przestac... mialem w planie skonczyc zbrojenie wienca, bo tak niewiele juz zostalo, poltora dlugosci sciany szczytowej... no ale w takim deszczu to cos slabo widze. w takim ukladzie szybka zmaina planow musi nastapic, plan B jest potrzebny. no a skoro plan B to jedyne co pozostaje to piony z pustakow C1 pod stropem wzglednie malo pada wiec jest szansa ze mnie od razu nie przemoczy. Lece do Leroy'a po zaprawe, i do dziela. wieczorem sie pochwale efektami... jesli jakies beda ciao Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 06.10.2012 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2012 A jednak przestało padać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 06.10.2012 17:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2012 A jednak przestało padać u nas tez... stad plan B diabli wzieli... choc to dziwne bo podobno zlego nie biora a w koncu to byl moj plan :> no ale coz, zrobi sie potem zazbroilem do konca strop z wiencem...prawie zostalo mi ugiac 29 szt "eSek" do zeber rozdzielczych i podwiazac dolne prety... reszta gotowa. po obmurowaniu bloczkiem #6 dowiaze jeszcze do winca prety pod slupki, ale to potem, teraz by mi przeszkadzaly tylko... najwazniejsze ze na jakis czas mam koniec (prawie) wiazania giecia ciecia itp ha! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 06.10.2012 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2012 Pamiętaj aby te boczki jeszcze deskami zabezpieczyć, bo są spore wypory podczas zalewania betonem.Bo rozumiem, ze obmurowka dookoła ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 06.10.2012 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2012 1. pamietam 2. tak dookola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 07.10.2012 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2012 Albo nigdy nie doczytałam albo moja skleroza jednak szaleje - wiedziałam, że budujecie w Wlkp ale zupełnie mi umknęło że tak blisko:) I cichutko tylko powiem, że zaglądam ale jakoś w sprawach technicznych nigdy nie mam nic do powiedzenia.Ale szczerze podziwiam i trzymam kciuki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts