Tomasz Antkowiak 07.10.2012 08:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2012 Albo nigdy nie doczytałam albo moja skleroza jednak szaleje - wiedziałam, że budujecie w Wlkp ale zupełnie mi umknęło że tak blisko:) I cichutko tylko powiem, że zaglądam ale jakoś w sprawach technicznych nigdy nie mam nic do powiedzenia. Ale szczerze podziwiam i trzymam kciuki:) a zagladaj zagladaj az tak blisko to znaczy ze jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 07.10.2012 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2012 1. pamietam 2. tak dookola no to masz szczęście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 07.10.2012 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2012 a zagladaj zagladaj az tak blisko to znaczy ze jak? A dziękuję, nie omieszkam:) Blisko nie aż tak bardzo ale wujek google krzyczy 39,5;) Reszta na PW;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 07.10.2012 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2012 skonczylem... ufff... w kwestiach metalowych zstaly tylko prety pod 22 slupki ktore musze wpuscic z wienca. ale jak wspomnialem wczesniej to zostawiam na samiutki koniec, przed zalewaniem. wyznaczylem sobie deadline na zalanie na koniec pazdziernika. realnie rzecz biorac mam jeszcze sporo pracy przy pionach i kominie, sporo szalowanie i nie ma co liczyc ze ciesla wejdzie w tym roku - juz potwierdzilem mu ze zapraszamy jak tylko pogoda pozwoli po zimie - trudno. nie ma sensu teraz tego planowac zarzynac sie fizycznie po to aby w efekcie i tak okazalo sie ze sie spierd...li pogoda albo i tak nie dam rady. tak wiec strop do konca pazdziernika, ale za to na gotowo (znaczy z kominami i pionami), a potem jak bedzie pogoda to scianka kolankowa i szczyty i drugi wieniec. na wiosne tymczasem ciesla i dach. inaczej tego nie widze. poobmacywalem sobie doklaniej te pustaki C1... poustawialem, poobracalem, dogialem sobie takie spineczki z prefa fi6...i chyba nie bedzie tak zle:) po zestawieniu ze soba 6 ksztaltek (2 rzedy po 3 szt) i spieciu ich ze soba 8 wspomnianymi spinkami bez problemu mozna podniesc wszytskie 6 szt dzwigajac tylko za 1 bloczek. wszystko trzyma sie ladnie, stabilnie i pewnie. jesli dodatkowo w boczne kanaly wrzuce prety to powinno byc bardzo solidnie... bede relacjonowal gdyby natomsiat MSU, bulke i DEZET'a piekly uszy i mieli czkawke to znaczy ze mieli racje i bardzo serdecznie ich wspominam podczas murowania przeklinajac tymsamym wlasny upor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 08.10.2012 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Czkawki to ja dawno nie miałem- będę się miał na baczności . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 08.10.2012 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 juz jutro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 09.10.2012 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 09.10.2012 17:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 (edytowane) no ok... MSU, Bulka, DEZET, ostrzegaliscie mnie, dzieki gdybym nie zostal ostrzezony pewnie podszedl byl do tematu na luziku..i kto wie co by bylo... ale ostrzezony zostalem...i mialem sie na bacznosci... bylem czujny jak... jak, jak tchorzofretka no i poszlo. po mekach jakie przechodzilem przy zbrojeniu murowanie wydaje sie dziecinna igraszka i przyjemna zabawa to prawda - kazda z tych cholernych cegiel jest inna, sa krzywe, nie trzymaja ani wymiarow, ani katow... nic... no ale bez przesady, spokojnie da sie z tego cos uzezbic:) kanaly w srodku zacieram dlonia aby byly gladkie, zaprawy nakladam tylko tyle ile trzeba aby zbyt wiele nie wpadalo do srodka... no i jakos to idzie:) pion trzyma, wydaje sie szczelne... czego chcies wiecej pustaki spinam miedzy soba spinkami zrobionymi z preta fi6, muruje fuga w fuge, czyli bez mijania jak to sugerowala MSU ale za to zgodnie z instrukcja producenta. pionu z dwoma kanalami zdarzylem postawic 8 warstw, pionu z 6 kanalami 3 warstwy. zdjec mam kilka to wieczorem wrzuce. jutro po pracy costam znow popchne i pewnie do konca tygodnia temat zamkne. HOUK ! zdjecia zdjecia spinka z preta fi6 o ktorej pisalem a tak to jest pospinane (oczywiscie to jest przyklad "na sucho", juz docelowo jest fuga miedzy wszytskimi plaszczyznami) i kawalek pionu z 2 kanalami kanaly wychodza tak Edytowane 4 Marca 2013 przez Tomasz Antkowiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 09.10.2012 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 No i dobrze, choć i tak czkawki dostałem,więc trochę #@#^%$^&^$# pewnie posłałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 10.10.2012 05:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 No i dobrze, choć i tak czkawki dostałem,więc trochę #@#^%$^&^$# pewnie posłałeś tak, ale dziekczynnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 10.10.2012 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 dzis bylo troche gorzej... ale dlatego ze padalo i bylo juz ciemno jak sie zabralem dalem rade polozyc 2 warstwy po 6szt i zwialem do domu bo ziab taki mnie przeniknal ze jeszcze teraz czuje na plecach gesia skorke:) oby jutro byla jakas przyjazniejsza aura... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 10.10.2012 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Padać nie powinno, ale będzie zimno- jakieś 5*. Z domu się nie chce wychodzić. Na prognozy: http://www.meteo.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 10.10.2012 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 zimno jakos scierpie. mam ambitny plan aby w sobote pokonczyc te 2 piony ktore mam rozgrzebane i moze zabrac sie za dymowy do kominka... sie zobaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 11.10.2012 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 No właśnie... z planami to jest zwykle tak, że się "je ma", a życie i tak swoje:mad:no ale gdyby się ich nie miało to pewnie byłoby jeszcze trudniej to wszystko ogarnąć. Ja natomiast mam w planach sobotnich ciąg dalszy porządków jesiennych, z uwzględnieniem kolejnej porcji roślin do naszego ogrodu:) Pewnie niewiele zrobię poza sprzątaniem na budowie, chyba że kierownik samorobny zarządzi inaczej:lol2: a piony-muszę przyznać-wychodzą (moim skromnym zdaniem) naprawdę bardzo estetycznie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 11.10.2012 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 No właśnie plany trza mieć a czy się je juz realizuje w terminie to już jest inna bajka. Zbyt dużo innych czynników wchodzi w grę. Na zdjęciach widać tak na oko że piony są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 11.10.2012 09:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 mam dobrego wykonawce (prawa reka:)), wprawdzie jego pomocnik (reka lewa) to straszna sierota, lewus i len (nawet pisac nie potrafi!) ale jakos ogarniaja wspolnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 11.10.2012 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 najważniejsze, że dobry humor Cię w tej zabawie nie opuszcza. na kanałach się nie znam, ale wiem, że faceci lubią być podziwiani, więc: pięęęęknie Ci wyszły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 11.10.2012 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 najważniejsze, że dobry humor Cię w tej zabawie nie opuszcza. na kanałach się nie znam, ale wiem, że faceci lubią być podziwiani, więc: pięęęęknie Ci wyszły. No nie tylko podziwiani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 11.10.2012 15:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 szydercy :> ide murowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 11.10.2012 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 i znowu 2 warstwy po 6szt wyzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts