DEZET 29.10.2012 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 Tomek ściągnij sobie demo stairdesigner- zaprojektujesz sobie lub pomoże Ci jego twórca - nawiasem mówiąc robi zaje...ste schody.http://www.youtube.com/watch?v=YyaBpR7SNC0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bułkazmasłem 29.10.2012 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 (edytowane) Zagwozdka z tymi stopniami, a wpadłam tylko na szybko, zobaczyc co u Was, ktos tutaj rzucil madrze,ze obkladajac drewnem mozna zrobic wysuniety "nosek", wtedy proste stopnie moglbys wylac na 25cm, a roznice dolozyc do zabiegowych, co by je poszerzyc. Po oblozeniu drewnem z wystajacym noskiem proste stopnie bylyby 25cm +3-4cm=28-29cm he he to ci dopiero matematyka , jak stopnie mają 25 cm to po nałożeniu deski np 29 cm stopnie mają Uwaga!!!!! dalej 25 cm realnej długości na którą da się stanąć , czemu , MSU se rysuje se zrozumie. ,,wysuniety nosek '' pomaga żeby nie wleść w kupę psa na trawniku , przy schodach tylko przy wchodzeniu . jeżeli założymy że tyle razy zejdziemy co wejdziemy pomysł jest w połowie dobry no chyba że można operacyjnie przestawić staw skokowy na środek stopy, jak MSU dalej nie rozumie to niechże przypomni sobie łaskawie jak raczyła np.schodzić z drabiny na budowie Edytowane 29 Października 2012 przez bułkazmasłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 29.10.2012 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 Jakos Twoj wpis mnie nie dziwi, bo piszac ostatniego posta bylam pewna, ze bedziesz jak zwykle pił do mnie i odbijał pilke, no coz, podobno kto sie czubi ten sie lubi. Mam schody z tzw noskami i zapewniam Cie ze wchodze i schodze bardzo wygodnie, czesto stawiajac czesc stopy rowniez na tym wysunieciu, zabiegi znacznie sie zwiekszyly przez to wysuniecie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 29.10.2012 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 Stairdesigner jest ok, podoba mi sie. nie podoba mi seie natomiast ze demo nie ma mozliwosci eksportu do DXF. bez tego nie moge sobie wywalic schodow do ACada i powymiarowac jak nalezy... swoja drocha zrobienie z takiego naszkicowanego na predce projektu rysunkow wykonawczych dla stolarni to male piwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 29.10.2012 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 mam dzisiaj baaaaardzo ZŁY dzień, więc jak mąż mnie nie chce pochwalić-to sama to zrobię... w minioną sobotę nosiłam bloczki na strop...(żeby małżonkowi osobistemu nieco ulżyć) śmieszne?niegodne uwagi? nic bardziej mylnego!!! z moim lękiem wysokości to nie lada wyczyn skakać po rusztowaniu z bloczkiem (oczywiście 6;))))) kto mi poprawi humor i powie, że jestem dzielna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 29.10.2012 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 ja to jestem taki duumny ze chyba z tej dumy pekne... normalnie zaraz wzniose toast kieliszkiem AMOL'u PS. czy doppelherz tez jest na spirytusie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 29.10.2012 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 Jestem pełen podziwu dla dzielności szanownej małzonki Pana Tomasza A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 29.10.2012 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 Jesteś strasznie dzielna i ja to mówię z pełnym przekonaniem, bo wiem, ile Cię to musiało kosztować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 30.10.2012 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 Jesteś strasznie dzielna i ja to mówię z pełnym przekonaniem, bo wiem, ile Cię to musiało kosztować no i od razu człowiekowi lepiej na duszy bardzo dziękuję...dzisiaj nowy dzień-pewnie będzie lepszy od wczorajszego...trzeba jakoś zacisnąć zęby i dalej iść do przodu, choćby malutkimi kroczkami. Miłego dnia wszystkim (i sobie też) życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 30.10.2012 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 normalnie zaraz wzniose toast kieliszkiem AMOL'u PS. czy doppelherz tez jest na spirytusie ? Tomasz-przestań już o tym Amolu i innych ziołach na spirytusie, bo ktoś nas zaraz posądzi o alkoholizm i uzależnienie od ziół...;P dobry Amol nie jest zły, ale samopoczucie poprawić może też dobra zupa... dobra, gorąca zupa nie jest zła - jest smaczna, zdrowa i rozgrzewająca-idealna o każdej porze dnia i nocy:wiggle:, no chyba, że...jest z paczki:P uwielbiam zupy:D a przy tym ile sił dodaje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 30.10.2012 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 no i od razu człowiekowi lepiej na duszy bardzo dziękuję...dzisiaj nowy dzień-pewnie będzie lepszy od wczorajszego...trzeba jakoś zacisnąć zęby i dalej iść do przodu, choćby malutkimi kroczkami. Miłego dnia wszystkim (i sobie też) życzę i ja czytam i podziwiam, sama nie cierpie na tego typu przypadłość, ale mam mnóstwo koleżanek z lękiem wysokości i doprawdy wiem, ile Cię to musiało kosztować. dzielna dziewczynka z Ciebie:yes::yes: kobieta jest zdolna do wielu rzeczy, byleby gniazdko swoje uwić i no i mężowi Tomaszowi pomóc:p:p mąż Tomasz - chciałam napisać malutkim druczkiem, ale nie wiem jak - doceniaj i chwal małżonkę mój mąż powiada, że w domu można mieć albo rację albo święty spokój - to tak off topic:rolleyes: pozdrawiam Was, miłego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 30.10.2012 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 Tomasz-przestań już o tym Amolu i innych ziołach na spirytusie, bo ktoś nas zaraz posądzi o alkoholizm i uzależnienie od ziół...;P oj tam zaraz o alkoholizm. po prostu jesteście smakoszami, tylko bardzo specyficznymi z tym amolem:D my raczymy się malinówką, wiśnióweczką, nalewką aptekarza, miętówką i innymi specyfikami, które sporządza nasz znajomy. pycha, zwłaszcza w taką pogodę, jak dziś. polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 30.10.2012 11:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 nalewką aptekarza mozesz rozwinac temat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 30.10.2012 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 jesteście smakoszami, tylko bardzo specyficznymi z tym amolem:D my raczymy się malinówką, wiśnióweczką, nalewką aptekarza, miętówką i innymi specyfikami my się Amolem nacieramy (Tomaszu-nie wprowadzaj w błąd 'czytaczy') a kosztujemy inne specyfiki...malinówkę również (w tym roku po raz pierwszy sama zrobiłam), poza tym cytrynówką, grejfrutówką itp. (ostatnio Tomasz-za moją namową/zakupem - żeby nie było, że tak wszystko sam i sam, wszystko w pojedynkę-czuję się niedoceniona:p) zrobił zmodyfikowaną cytrynówkę, a właściwie cytrynówko-pomarańczówkę i muszę przyznać, że jest całkiem niezła-mi osobiście bardzo przypasował ten delikatny aromat pomarańczowy...:wiggl no ale koniec o alkoholach, bo Małżonek powie, że zaśmiecam dziennik;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 30.10.2012 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 zono inwestorko podziwiam i gratuluję pamiętam jak się amolem skronie nacierało jak bolała głowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 31.10.2012 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 mozesz rozwinac temat ? w tej chwili nie bardzo. ale jak będziemy u tych znajomych, to zapytam o przepis. chyba nie jest z żadnych owoców. na pewno z mlekiem (ale nie jest biała, tylko przezroczysta:confused:). smakuje super. a ostatnio też rozsmakowałam się w pigwówce. mniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 01.11.2012 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2012 taak... wiec jutro o 12 beton przywioza... a my w proszku :/ bloczki #6 zabezpieczone deskami ale tylko z 2 ston domu, reszte trzeba przykrecic. szalunek wystajacego w gore zebra nad salonem nieskonczony, trzeba skonczyc. w pokoiku i przy schodach trzeba podszalowac jeszcze drobne szczeliny (takie po 8-10 cm). prety z belki przy na klatce nie wypuszczone, trzeba uciac, zagiac i podwiazac aby bylo do czego schody potem powiesic. slupki ceglane zawiniete tylko do polowy, trzeba zabezpieczyc reszte.... na 7 bedzie kierownik odebrac, mam nadzieje ze nic wiecej juz mi nie zaordynuje do poprawki:) na 8 bedzie moj brat i gosi kuzyn... no i do 12 mamy czas aby uzupelnic braki wszelkie. no...i tak to wyglada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 02.11.2012 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 no i jak, zalane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 02.11.2012 16:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 zdarzylismy ze wszystkim kierownik odebral bez uwag nigdzie nie puscilo zalane i zatarte w trakcie zacierania okazalo sie ze deskami idzie... fatalnie wiec gosia migiem skoczyla do LEROYa po styropianowe pace... i rzutem na tasme zatarlismy calosc wyliczone bylo 9,4 kubika, zamowione 10, weszlo jakies 9,5 i dobre 500 litrow wylalismy sobie we wjezdzie (i wreszcie da sie wjechac rowniez naszym samochodem ) bylo nas na gorze 4 brat, kuzyn, kumpel z pracy i ja. gosia i tesciu na dole lub na rusztowaniu podpowiadali gdzie jest za grubo lub gdzie jest dziura... biorac pod uwage ze dla kazdego z nas na gorze byl to pierwszy strop to poszlo bardzo dobrze. gosc od pompy tez pokiwal glowa z uznaniem... no, i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 02.11.2012 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Gratulacje Pewnie zatarty tak gładko, że na łyżwach będzie można niedługo jeździć no i podlewać nie trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts