Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Cześć pyskaty Tomaszu! Pracuj, pracuj na budowie, to nie będziesz mieć siły na złośliwości, a mury dalej będą rosły, same zyski, widzisz? ;) Szykujcie się powoli na wizytę, bo u nas za tydzień plus minus powinny być okna :) A propos - jechałam sobie przez Luboń niedawno i gapiłam się wzdłuż drogi z nadzieją, że znajdę Waszą budowę :) Gdyby nie drobny szczegół, że jechałam pociągiem, pewnie nawet bym zrobiła nalot :)

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Etos meskosci, posadzic drzewo, miec syna i wybudowac dom... taaa...

w kwestii syna chcialem dzis, bo co tam budowanie, co tam wszystko inne...

wrocilem z budowy, gosie z malym costam sobie dziubali w pokoju. usiadlem do kompa, wlaczylem youtuba zeby costam gralo. mam taka ulubiona wersje jednego dokonalego, ponadczasowego kawalka. oryginalna, plytowe warsje woze w zmieniarce w samochodzie i czasem sie trafi ze leci jak wioze smarka do przedszkola...

w kazdym razie wlaczam youtuba, i "dorosle dzieci", wersja live z warszawy 2009 rok, zespol TURBO ze Struszczykiem i goscinnie Kupczykiem na wokalu. wlaczam i sie zaczyna. mlody podniosl glowe, "ej, ja to znam" i przyszedl do mnie na kolana, malo tego ze siedzial wpatrzony w TURBO jak w najlepsza bajke to jeszcze odspiewal z nimi pewnie z polowe tekstu... idac za ciosem pozniej bylo TSA i "51" oraz KAT i "Lza dla cieniow minionych" (obie wersje Live) bo to tez sie przewija w samochodzie...i to tez mlody zna :D moj 5 letni syn. krew z krwi. mam nadzieje ze czym skorupka za mlodu...

ehhh... poczulem sie dumny

PS. wiele bym oddal za mine katechetki gdyby jej mlody z KATem wyjechal :D

PPS... no skoro domy w "prestizowej okolicy" kryje sie trapezowa blacha, i to w centralnej polsce, w miescie lodzi znaczy sie, to mnie sie ta blacha tez podoba :)

Edytowane przez Tomasz Antkowiak

Dzień dobry wszystkim:)

Trochę 'zaniemogliśmy' ostatnio z Tomaszem...ale ja już powoli wracam do żywych, chociaż antybiotyk drugi tydzień biorę:( Tomasz chyba nie jest jednak taki "zły" (nooo złośliwy to co innego:P) bo jak to przywykł powtarzać: "złego diabli nie biorą", a jego dzisiaj też dopadło (baaaa-chyba pierwszy raz z powodu choroby nie poszedł do pracy-niewiarygodne, wprost niemożliwe!!;)) a jednak...miejmy nadzieję, że Złośliwiec nad złośliwcami niedługo powróci do formy, bo w środę drewno przyjeżdża!!! :wiggle: Zdjęcia wrzucę pewnie najwcześniej jutro, bo w domu będę dzisiaj późno...

Co tam kasa, co tam pogoda...zdrowie najważniejsze:bye:

jest drewno... i jest go od cholery :) te 8,5 kubika wyobrazalem sobie jako 1/3 no najwyzej 1/2 tej ilosci ktora przyjechala.

jak na razie nie mam absolutnie zadnych zastrzezen do naszego tartaku. drewno przyjechalo bez pozlizgu, na ustalona godzine, sposob poukladania, poprzekladania i powiazania ze soba poszczegolnych belek budzi moje zaufanie. jakosci impregnacji oczywiscie nie sposob ocenic, wiec tutaj nie mam zdania. elementy sa na obecna chwile proste, nie poskrecane, bez ubytkow i wad (jakies drobne oflisy gnieniegdzie owszem sie trafia, ale to drobiazgi), sloje sa dosc geste. na wszystkich dlugosciach sa dosc spore zapasy.

podsumowujac, na razie jestem sklonny nasz tartak polecic :) co bedzie dalej, zobaczymy. mam nadzieje ze w momecie jak sie zabiora za konstrukcje to bedzie rownie dobrze.

HDS ktory z drewnem przyjechal niestety nie dal rady wjechac do nas na dzialke, wiec oboje panowie ktorzy ukladali drewno (no i ja tez w roli pomagiera) urobili sie po same pachy (najdluzsza murlata miala ponad 8 metrow i przekroj 16x20cm...) bo lacznie elementow konstrukcyjnych jest 80szt... i kazdy trzeba bylo przeniesc, poskladac, poprzekladac w poziomie oraz w pionie, pospinac wastrwami, pospietrzac... i teraz rece ciagne za soba po podlodze prawie ze :)

no ale drewno jest... i pachnie pieknie.