Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

no... weekend z glowy...

wiec tak, dzieje sie jednak. moze nie jakos spektakularnie, niejakos super szybko... ale sie dzieje, cegielka do cegielki, bloczek do bloczka... i do przodu

dostalismy w ostatnich dniach wiatr w zagle, dostalismy oboje, choc zapracowala na to wylacznie Szanowna Zona i w zasadzie to wylacznie jej zasluga i ciezka praca zaowocowaly :D nie wiem czy mogli bysmy dostas w ostatnich dniach jakas fajniejsza, lepsza informacje :)

naleza sie gratulacje i brawa, i uklony po pas :)

tak wiec dziubiemy dalej.

stemple juz wywalone, i zrobilo sie pieknie, przestronnie, jasno, przestrzennie...

scianke kolankowa mamy w zasadzie gotowa do zbrojenia i szalowania, zabiore sie za to w tygodniu, no i jesli tylko pogoda pozwoli to sprubujemy przed koncem roku zalac drugi wieniec.

dostalismy w ostatnich dniach wiatr w zagle, dostalismy oboje, choc zapracowala na to wylacznie Szanowna Zona i w zasadzie to wylacznie jej zasluga i ciezka praca zaowocowaly nie wiem czy mogli bysmy dostas w ostatnich dniach jakas fajniejsza, lepsza informacje

naleza sie gratulacje i brawa, i uklony po pas

jakiś niejasny ten wpis. co to za informacja - jaśniej proszę.

oczywiście gratuluję, biję brawo i kłaniam się tak nisko, jak tylko pozwala mój stary kręgosłup.:yes:

Dzień dobry:) Dzieje się ostatnio, dzieje...oby sił/zdrowia wystarczyło, aby wszystkie plany zrealizować:)

Co do wianuszków...w tym roku niestety nie bardzo jest na nie czas, podejrzewam, że zakończy się tylko na tym jednym-do przedszkola :(

Do zrobienia wianuszka potrzebne są: podkład z wyplecionych pędów-np.winobluszczu (można kupić gotowy podkład ze słomy lub gąbki florystycznej), pistolet na klej termopotliwy, oczywiście laski kleju (zużywa się dużo) i cała masa różnych różności florystycznych (można je zebrać podczas spaceru lub kupić na allegro;), cóż więcej...odrobina wyobraźni, cierpliwości i mało wrażliwych na wysoką temperaturę opuszków palców :lol2:

ach...dziękuję bardzo za brawa i ukłony, ale nieprzyzwyczajona jestem do takich pochwał ;) co ja zrobię, jak Wam wszystkim strzeli coś w tych starych i młodych kręgosłupach?chyba ketonal w żelu będę musiała wysyłać pocztą:p

tak poza tym...jak wyjeżdżałam z Poznania o 6:12 to zaczął sypać śnieżek...zrobiło się pięknie, tylko co z budową?:(oby w sobotę było ładnie i w plusie...w ogóle do ilu stopni poniżej zera można murować?

acha i eszcze jedno...czy ktoś z Was ma szare okna?tzn. jasnoszare? Prawie jesteśmy zdecydowani na obustronny RAL 7040 (niesamowite, jak długo można się zastanawiać na kolorem okien...;)) tylko nie widzieliśmy ich "na żywo"

Na pewno można do -5, do betonu daje się dodatki "zimowe" a ma być około zera. Tylko później dobrze by było przykryć ten wylany beton np matami słomianymi, może deskami (pewnie jakieś macie na stanie ;) ). Jasnoszare okna ma jeszcze MSU, popatrz w dzienniku, tylko to tez kolor aluminium. Przemyślcie kwestię rolet, nie zawsze są warte włożonej kasy (napisałam u siebie).