Tomasz Antkowiak 04.12.2012 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 1. wiatr w zagle, ale i strzal w plecy - spadl dzis snieg :/ 2. okna - mnie sie podoba szary kolor, zdecydowanie bardziej niz drewnopodobna okleina, ale upieral sie nie bede, ja nie z tych co to sie lubia upierac hehehehe 3. rolety - to prawda, jakos tak nie czuje aby byly mi do zycia niezbedne, nie mniej jednak mysle ze warto bylo by dac nad oknami w warstwie ocieplenia chocby puste puszki i prowadnice na oknach aby mozna sobie bylo je zamontowac. napewno jak bede robil instalacje elektryczna to uwzglednie napedy rolet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 04.12.2012 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 no dobra...rozgaduję się w nie swoich wątkach...pytanie "u siebie": Co sądzicie o doborze koloru drzwi wejściowych do dachu, a nie stolarki okiennej, tak-jak to zwykle bywa? tak rozmyślam sobie w każdej wolnej chwili o tych naszych oknach i wymyśliłam, że damy jasno szare okna, dach ze dwa-trzy tony ciemniejszy (ale nie antracytowy-jaśniejszy) i pod ten kolor drzwi?Czyli reasumując: - jasno szare okna - ciemno szary dach - ciemno szare drzwi wejściowe - drewniane dodatki (słupy, pergole itp-patrz projekt na pierwszych stronach dziennika) - jasno szare (a może też ciemno szare - pod kolor dachu) barierki na okna balkonowe? Czy to będzie wszystko pasowało czy za dużo kombinejszyn? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 04.12.2012 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 Ja jestem jak najbardziej za takim rozwiązaniem. No bo u nas drzwi do dachu, a nie do okien Poszukaj jeszcze czy łatwo znajdziesz i w dobrej cenie drzwi ciemnoszare, nie antracytowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 04.12.2012 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 Mnie też się podoba. Mam tylko takie samo zastrzeżenie jak Kwitko - może być trudno dobrać kolor drzwi do dachu, z tymi szarościami to akurat jakby większy wybór w oknach niż drzwiach. To znaczy na pewno da się znaleźć malowane wg palety RAL, ale cena... Niemniej, koncepcja na pewno równie dobra jak dobieranie pod kolor okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 04.12.2012 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 za oknami planujemy się rozejrzeć po świętach, trapezówka i drzwi jeszcze mogą trochę poczekać, niech najpierw więźbę zrobią... i tak będzie papa, więc nie ma ciśnienia...może być kryty blachą dopiero na wiosnę Kwitko: kiedy wybierasz się do Factory? (zapraszamy) Kocurki-co ze spotkaniem?;)Jak przeżyjemy koniec świata to I.2013? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 04.12.2012 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 Gosia pomysł fajny, na pewno będzie pasować tylko teraz zostaje dobrać drzwi do blachy U nas przy orzechowych oknach antracytowe drzwi by nie pasowały ( taka jest dachówka) ale u was jak najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 05.12.2012 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 Gosia - kiedy tylko chcecie Daj znać ze 2 dni wcześniej, żebyśmy na pewno byli dyspozycyjni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 06.12.2012 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2012 Podrzucam jeszcze jeden domek z trapezówką, tym razem jasną słabo widać więc źródło http://www.houzz.com/photos/372807/Menlo-Oaks-Residence-traditional-exterior-san-francisco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 06.12.2012 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2012 Gosiu mi ostatnio tylko budowlane zakupy w głowie. Ale może na zimowe wyprzedaże mamę wyciągnę do Poznania to o Factory zahaczymy. Tylko kiedy one się zaczynają? Dziękujemy za zaproszenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 06.12.2012 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2012 Kocurki...na pewno się zjawimy, tylko pewnie już po końcu świata a może wcześniej, kto wie... cronin: dziękuję za zdjęcia blachy Kwitko: wyprzedaże już są - i to całkiem niezłe! ostatnio dawno nie bywałam we factory-nooo-z wiadomych względów;) ale w miniony weekend pojechałam i nie mogłam się oprzeć-w big starze były przecenione spodnie o ponad 70% (no a wiadomo big star szyje dla długonogich;)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 06.12.2012 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2012 Dlatego jutro jadę do big stara do Kalisza, wreszcie kupie dłuuuugie spodnie Tam się zdarzają nawet za długie na mnie Ale dobrze wiedzieć że wyprzedaże już są,ciekawe czy w Malcie też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 07.12.2012 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 (edytowane) Kwitko-ja chyba potrzebuję jeszcze dłuższe niż Ty, a i dla mnie ostatnio w BS były zbyt długie! A to dlatego, że wprowadzili damskie 38!szok;)tzn. długość 38:) w Malcie byłam chyba raz w życiu z Tomaszem-przez jakieś 15 minut...i jakoś się tam nie wybieram;) jestem bardzo mało kobieca w tych sprawach zakupowych...jak nie muszę-nie jadę, a już na pewno nie przymierzam, jak nie chcę kupić, a najszczęśliwsza jestem jak ktoś mi coś kupi i nie muszę jeździć po sklepach w ogóle ze spraw budowlanych-przestoju w murowaniu i szukanie okien - ciąg dalszy... Edytowane 7 Grudnia 2012 przez Gosia_A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 08.12.2012 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 Też kiedyś widziałam 38, to Ty takie nosisz ! Ale wczoraj spodni nie kupiłam, długość niby ok. (36 niektóre 34) ale wszystkie jakieś takie.... grube. Za to kurtki były fajne i bardzo tanie. Kupiłam, i czapkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof5426 08.12.2012 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 Dziewczyny powiedzcie o co chodzi z tym 38 ?Ja tam zawsze mam problem z długością nogawek. Jestem raczej duży w obu wymiarach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 09.12.2012 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 Kwitko-no właśnie napisałam, że nawet dla mnie były zbyt długie;) Krzysztof5426:38 to długość nogawek-baaardzo długie, ale ile w cm to niestety nie wiem, na pewno powyżej 100-110cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 09.12.2012 22:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 wiesz krzysiek, bo to chodzi o to aby sobie takie spodnie mozna bylo podciagnac pod same pachy, im dluzsze tym lepiej, cieplej w nerki btw. mroz trzyma, sniegu dosypuje - do dupy. jak sie nic nie zmieni to chyba wezme sie za schody. na razie jeszcze to sobie analizuje, ale mysle ze chyba najlatwiej bedzie mi wykonac stalowa konstrukcje spawana i skrecana ktora potem oblozyli bysmy drewnem i plytami GK od spodu (albo i nie...) jakos szalowanie i zbrojenie schodow zelbetonowych mnie odrzuca... po za tym aby je wylac jest za zimno. tymczasem aby wykona konstrukcje schodow stalowych mam i narzedzia i umiejetnosci i warunki by na to pozwalaly... porysowalem sobie taka konstrukcje hmmm... kusi mnie to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bułkazmasłem 10.12.2012 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 (edytowane) najlatwiej bedzie mi wykonac stalowa konstrukcje spawana i skrecana ktora potem oblozyli bysmy drewnem... kusi mnie to... Bardzo Dobry pomysł, ALE przemyśl jak potem wygodnie tynkować ściany przy schodach i jak wykonać izolację,ocieplenie podłogi i wylewki pod ostatnim dolnym schodkiem. Rura o przekroju kwadratowym,flex i dobry mig a schody zrobisz w mig. Edytowane 10 Grudnia 2012 przez bułkazmasłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof5426 10.12.2012 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Tomku !Nie bądź taki tajemniczy i opublikuj szkice schodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 10.12.2012 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Tomaszu my mamy stalową konstrukcję.. teraz położyliśmy na stopnie płytę (coś a'la osb) 18mm i na to przyjdzie jeszcze około 3cm dębu, do tego lica.. od spodu miało być zabudowane płytami kg, ale w zasadzie nie szpecą schowka, więc od spodu zostają takie jakie są.. cyknęłabym fotkę, ale jest póki co niezły bajzel pod schodami:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 10.12.2012 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Ja też bym chciała zobaczyć rysunki. U nas teść będzie spawał schody, po nowym roku ma zacząć, na razie obmyśla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts