Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gosia napisze: nie mogłam się zdecydować w sprawie klamek :p ale będą jednak srebrne-które pan określił jako srebrno-szare :)niestety nie było wzoru, który najbardziej wpadł mi w oko, bo to już "stary model" dla mnie idealny, no ale cóż...kolejny kompromis niestety...zaliczka wpłacona, montaż umówiony 14 tydzień 2013, czyli zaraz po Świętach Wielkanocnych-na początku kwietnia, czyli już za 3 miesiące:) miejmy nadzieję, że pogoda będzie sprzyjała...Syn woła, okres świąteczny...idę latać samolotem...:wiggle:

pogoda wprawdzie jest przyzwoita, ale aby murowac jednak niestety jest troche za zimno. zreszta bloczki na paletach sa dosc mocno jeszcze przemarzniete, wiec nie bede ryzykowal.

wczoraj zabralem sie za schody. ciecia jest co nie miara, szliwofania po spawaniu jeszcze wiecej... no ale dzis postawilem pierwsza czesc schodow... zewnetrzny "policzek" najnizszej czesci. jest solidny, trzyma sie mocno i absolutnie nie budzi mojego niepokoju w kwestii swojej wytrzymalosci :)

jutro moze dam rade dorobic drugi (z trzech) zewnetrznych policzkow i go zamocowac na klatce, to juz bedzie cos widac...

jutro postaramy sie tez jakies zdjecia wrzucic (Gosia cos dzis robila...:))

zyczenia :)

jako ze powoli zbieramy sie na impreze i pewnie zaraz zaczne byc poganiany i popedzany to skorzystam teraz z okazji i czegos wszytskim czytajacym te marne wypociny pozwole sobie zyczyc: tak wiec zycze wszytskim aby rok 2013 nie byl gorszy niz mijajacy 2012, aby wszystkim ktorzy to czytaja udalo sie osiagnac co najmniej tyle ile w bierzacym roku.

i tyle. Wasze i nasze zdrowie :)

ps. niestety nie udalo mi sie skonczyc dzis zewnetrznych policzkow schodow... zabraklo mi drutu w spawarce i nie chcialo mi sie juz jechac. gdyby nie to to bym zdarzyl :/

jest drut, jest pogoda, tak ze schodow ciag dalszy dzis bedzie :) musze tylko wrocic z pracy :(

Ja też bezpośrednio z pracy na budowę żeby dalej zatapiać siatkę na styropianie. :o Już mi lekko to zbrzydło :p Ale jakiej wprawy już nabrałem ;) mogę brać zlecenia. Nastepny fach w ręku . :p

Schody jak na razie wychodzą the best.:p Czekam na efekt finalny coby też trochę pomarudzić i pogrymasić żeby za słodko nie było. :p

Fajne schody Ci wychodzą :) Ja też dziś się zakręciłam koło swoich, objechałam hurtownie stali i szukałam płaskownika na policzek (trochę inne będą niż Twoje). Mam już jakieś pojęcie o cenach, muszę tylko uczciwie pomierzyć ile tego trzeba (sprzedają w odcinkach 3m, więc pewnie będę potrzebowała 3,20 albo coś koło tego ;)). Powodzenia dalej - na razie idzie Ci sprawnie i estetycznie :)