Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam

w związku z tym, że znalazłam dzisiaj wasz dziennik wypadało by się przywitać:D i pogratulować ciekawego dziennika budowy:)

Pozdrawiamy

W związku z tym, że się witacie i gratulujecie, my witamy Was również i dziękujemy :)

Krzysiek - trzymam Cie za słowo. Jesteś osobiście odpowiedzialny aby się Twoja prognoza sprawdziła ;)

W tym roku jakoś spóźniłam rozsady, ale dziś planuję nadrobić. Na pierwszy ogień idą pomidorki i rączniki, a dalej się zobaczy. Jak za tydzień będzie tak ciepło, jak podobno ma być, to inspekt czeka. :)

Nic nie sieję, bo "ogródek" wygląda jak lej po bombie, tragedia. Nawet sadzić nie ma gdzie i czego - ale postanowiłam kupić ze 3 brzozy i posadzić w narożniku działki, żeby nie tracić czasu - niech sobie już rosną, a w tym miejscu to ani nawiezienie ziemi, ani montaż ogrodzenia im nie zaszkodzi. Za resztę będę mogła się zabrać dopiero po uporządkowaniu i podniesieniu terenu, na co na razie nie ma czasu ani pieniędzy :( Pierwszeństwo zagospodarowania sił i środków ma dom.

Bardzo polecam koktajlowe - nie chorują, bardzo dużo owocują, dobrze rosną na zwykłej grządce (nie trzeba szklarenek, folii). Moje ulubione to zwykłe czerwone czereśniowe i żółta gruszka, bo fajnie razem wyglądają w sałatkach i na kanapeczkach. ;)

Z większych u mnie udają się najlepiej Betalux. Taki zwykły pomidor, ale też nie choruje i dość obficie owocuje. No i są niskie, a u mnie często mocno wiele, więc takie przyziemne lepiej sobie radzą.