max-maniacy 10.04.2013 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 a to się Tomasz już rozbujał wiosennie do roboty. fajnie, u nas jeszcze zima w pełni. ale podobno ma się coś zmienić w aurze w najbliższych dniach. jak tam zalewanie poszło. zdjęcia proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 10.04.2013 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 No to się zacznie daszysko robić gosia tak po Tobie, kiedyś byłaś na jakiejś focie no to faktycznie młodo wyglądacie, ja bym wam dała 3 dziesiątkę a nie 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 10.04.2013 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Wylalem wieniec jednoosobowo da sie to zrobic, ale z perspektywy czasu widze ze tylko kompletny wariat (z szacunku do wlasnej osoby nie uzylem slowa "idiota") moze sie za to brac umordowalem sie strasznie, najpierw wylalem (znaczy sie pompa wylala), potem rozgarnalem bo byl mocno gesty, potem zawibrowalem to sie okazalo ze posplywal w slupki i brakuje, wiec musialem nosic wiadrami z dolu gdzie gruszka zostawila mi reszte... masakra. gdyby ktos mial pomysl robic to w pojedynke to odradzam - minimum 2 osoby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 10.04.2013 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 U mnie 3 osoby były a też się uwijali jak w ukropie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 11.04.2013 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 2 tygodnie szalowania wienca i w 2 wieczory go rozbiore:) Zdjalem dzis juz polowe, z calej przedniej czesci domu. Wczoraj rano wylane i zawibrowane B25 dzis powoduje ze mlotek sie odbija Oczywiscie nie napierdzielam w niego bezmyslnie i celowo, ale zdarzylo sie 2 czy 3 razy ze mi sie mlotek omsknal przy odbijaniu szalunku Generalnie troche scigam sie z czasem bo na poniedzialek rano mamy ustawionych ciesli, a chcialbym jeszcze po za rozebraniem szalunku podmurowac jak najwiecej szczytow... Na druga polowe tygodnia 17 tymczasem zaklepalismy okniarzy (bo nasze okna sa juz gotowe, zaplacone i czekaja na montaz ) Podsumowujac: ruszylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 14.04.2013 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 Jutro od 8 zaczynamy konstrukcje dachu tymczasem w weekend rozszalowalem do konca wieniec (zostaly 4 narozniki ktore olalem ) i podciagnalem ciut murwanie na gorze. tak to wyglada aktualnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 15.04.2013 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 Potwierdzam: panowie są już na budowie. Byli bardzo punktualnie. Chyba o 7:30. Dostali trochę kofeiny w płynie, zjedli śniadanie w tempie ekspresowym i teraz pracują... pogoda jest piękna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 15.04.2013 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 to za chwilę będziemy mogli podziwiać dach. domek nabierze swojego kształtu. pięknie. oczywiście zdjęcia, zdjęcia proszę, bo ja z tych co lubią patrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 15.04.2013 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 pieknie, równiutko, czyściutko, jak spod linijki, napatrzeć się nie mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 15.04.2013 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 Fajnie że ruszyło z kopyta. A dom z dachem to dopiero nabiera wyrazu. Czekamy zatem na relacje foto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 16.04.2013 04:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Kilka zdjec, na szybko z telefonu Wczoraj panowie polozyli obie murlaty oraz powiesili na slupach obie belki. Jak na razie bardzo mi sie podoba jak pracuja Na slupach zrobili takie jakby wpusty skolei w belkach wycieli zaglebienia. W zaglebieniach w belkach weszly wpusty z slupkow, calosc pieknie sie trzyma a nie ma zadnych okropnych katownikow polaczeniowych. Dzis zaczynaja stawiac krokwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 16.04.2013 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Ach taki mam plan na ten rok. Ciekawe jak to wyjdzie. Zdj. możecie wstawiać z tego etapu w sporej ilości gdyż mam zamiar zrobić to samemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 16.04.2013 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Tomasz pamiętaj o folii pod murłaty . Na fotkach nie widac więc dlatego piszę. Najlepsza taka gruba jak do izolacji pod mury. Papa lubi smierdziec latem przy upałach. U mnie tez tak robili bez katowników tylko na wpusty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 17.04.2013 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 (edytowane) rewo66: papa jest pod murłatami, trudno byłoby ją teraz dołożyć, gdyby zapomnieli.... póki co-nie śmierdzi...ale może za mało słonko jeszcze grzeje... panowie już pracują - dzisiaj inwestorka pilnuje ekipy (czytaj: będą mieli kawę, której wczoraj nie dostali...hehehe), na razie położyli dwie krokwie, zobaczymy jak im dzisiaj pójdzie...może to przez ten brak wczorajszej kofeiny? aiki: konstrukcję dachu samemu? wowwwwwww Edytowane 17 Kwietnia 2013 przez Gosia_A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 17.04.2013 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 U mnie pod murłaty poszła najzwyklejsza papa typu "papa z posypką", absolutnie nic z niej nie śmierdzi. Moi budowlańcy pytani przeze mnie o kątowniki i tym podobne, czy im nie potrzebne, stwierdzili, że to się przydaje jedynie wtedy, "jak ktoś zaciosać belki nie umi" J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 17.04.2013 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Może macie rację z papą. I faktycznie nic się z tym nie dzieje. Nasi dekarze dają z zasady folię, co nam było na rękę bo dużo zostało folii po murarzach. I nie trzeba było wydawać dodatkowo kasy na papę. Najważniejsze żeby coś było pod murłatą a czy folia czy papa to już drugorzędna sprawa. Czekamy na więcej fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bowess 17.04.2013 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Jeżeli cieśle spiszą się równie ładnie jak murarz, to cud malina będzie. My też mamy papę pod murłatami i nawet nie wiedziałam, że może być taka opcja jak pośmierdywanie. No ale u nas są przedścianki - murłaty odsunięte nieco od części mieszkalnej poddasza. Więźbę da się ogarnąć bez ekipy cieśli ale nie w pojedynkę. Drugi w miarę silny robotnik musi być. Co do reszty, to trzeba umieć ciąć, odmierzać i czytać projekt. U nas połączenia w projekcie były na siodełkach i tak też wykonawcy (mąż i ojciec) zrobili, bo jakby zaczęli próbować na wręby, to by wymiary pogubili. Jak schodzi kawa i cukier to znak, że jest ekipa na budowie. My nie słodzimy, więc zawsze leciałam po dodatkowe kilo cukru. Skoro inwestorka pilnuje, to jak nic stanie cała więźba dziś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 17.04.2013 07:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 informacja uzupelniajaca: krokwie do murlat i belek sa przykrecane wkretami ciesielskimi WURTH ASSY 8x300x100 (wkrety maja aktualna aprobate techniczna), krokwie w szcicie skrecane ze soba srubami M12, jetki do krokwi skrecane rowniez srubami M12 moze dzis uda sie jakies zdjecia (bo Gosia na miejscu:)) ja po powrocie z roboty cigane szczyty bo na 25.04 ostatecznie potwierdzili sie okniarze wiec musze sie wyrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WiolaB 17.04.2013 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Zima w naszym TK12 już za nami. Ten ciemny styropian i bufor ciepła spełniły swoje zadanie. Na ogrzewaniu nie oszczędzaliśmy, domek trzyma ciepło. Mamy piec na węgiel i zużyliśmy go 1,400 i kilka m drzewa. Mieszka się fajnie. Kiedyś chciałam okno na klatce, teraz myślę, że wcale nie jest potrzebne, światła dość w całym domu. Salon mamy na południowy zachód. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 18.04.2013 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 WiolaB: witaj ponownie:wiggle: super, że domek sprawuje się dobrze - też mamy taką nadzieję... czy mogłabyś wkleić jakieś aktualne zdjęcia?albo przesłać chociaż ze dwa na priv? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts