Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

i jeszcze coś...

tatammmmmmmmm!!!!!!!

tunel.JPG

cylindry zrobiłam z folii budowlanej, która nam została;) na razie jest tam galimatias, ale jak posadzę pomidorki w maju to wszystko uporządkuję; tunelik jest mały 200x300x190 (jakoś tak), ale jak już został postawiony to każdy ma swoje roszczenia terytorialne (ja chcę truskawki w tunelu, ja paprykę, a ja pomidorki i bazylię, w sumie to ogórki też by się przydały itp...;)

a tutaj...płacząca truskaweczka...no nie mogłam jej nie sfotografować, prawda, że przepiękna? I kto ośmieli się powiedzieć, że rośliny nie są CUDNE?:lol2:

płacząca truskawka ;-).JPG

Edytowane przez Gosia_A

hej Kocurowo-jak dawno u nas nie byłaś, miło Cię widzieć;)ja do Was czasami zaglądam, ale jakoś się nie odzywam...;)

WIĘŹBA ZROBIONA! tylko wieńca nie powiesiliśmy:(

Panowie zaczęli już deskować, idą jak burza-dzisiaj pracowali 12 godzin, jutro mają zamiar rozpocząć kłaść papę:rolleyes:

ja połowę dnia pracowałam w ogrodzie-tzn głównie sprzątałam, wynosiłam ścinki belek, grabiłam, zbierałam gruz...i ledwo żyję...chociaż przyjemnie jest tak się zmęczyć na świeżym powietrzu;)

Porządkoutrzymywaczka:lol2:

zdjęcia będą jutro

Wpadlem na chwile na budowe bedac akurat przejazdem w poblizu i chlopaki zapierniczaja az furczy :)

Jesli zdarzy sie jeszcze kiedys ze na budowie pojawi sie nam jakakolwiek ekipa to nasi Ciesle z p. Bogumilem i p. Januszem na czele wysoko stawiaja poprzeczke.

Jak tylko zamkna temat dachu (w zakresie jaki ustalilismy) to z czystym sumieniem bede ich polecal.

a no samemu z bratem.

u szwagra stawiałem z doświadczonym i bardzo mnie wówczas wku....cym cieślą no ale przydało się.

Nauczył mnie co i jak.

Dach mam prosty bo już przy wyborze projektu patrzyłem pod kątem "zrobię se sam".

W drzewie dłubać lubię, sprzęt mam więc "musi się udać"

S

S

O

:)

(no taki troche oszukany, bo musze domurowac jeszcze szczyty powyzej nadprozy, ale ogarne to do srody:))

panowie Ciesle sprawili sie w 6 dni wliczajac w to odeskowanie, pokrycie papa oraz nabicie kotrlaty :)

podsumowujac, od wczoraj od ok 21, nie bedzie nam juz padalo na glowe :)

PS. jesli ktokolwiek z Wielkopolski chcialby namiary na Ciesle od ktorego mozna przy okazji kupic drewno konstrukcyjne, obiciowe itp itd to chetnie podzielimy sie namiarem na P. Bogumila. Wg mnie rewelacyjna ekipa, mlodzi (w naszym wieku znaczy...) ludzie, pracowici, szybcy, dokladni, bardzo rozsadni i MYSLACY! (bardzo podobalo mi sie ich podejscie do materialu jaki im dostarczalem - gwozdzie, papa, prety gwintowane itp itd. Ewidentnie zalezalo im na tym aby uzywac tego racjonalnie i rozsadnie)