nita83 25.04.2013 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 wow, no to idziecie jak burza trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 25.04.2013 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 potwierdzam: ekipa od okien pracuje od rana, panowie niezbyt rozmowni, no ale grunt, aby dobrze wykonali swoją pracę, po południu będą zdjęcia (najdalej jutro rano), trzymajcie kciuki za pozytywny finał naszego kolejnego "wielkiego dnia"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 25.04.2013 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 No to czekamy na fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 25.04.2013 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 no dobra, sa i okna szczyty zamknalem oba, okna zamotowane, folie pozdejmowane, pianke nawet czesciowo (z zewnatrz) poprzycinalem... tak wiec jakims cudem dobrnelismy do SSZ... rok i miesiac budowania za nami, ile przed nami? moze drugie tyle? zobaczymy... zdjec oczywiscie nie ma, nie bylo jakos czasu... jutro uzupelnimy na dzis tyle - musze troche odsapnac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 25.04.2013 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 (edytowane) SSZ - trochę jednak oszukany jest, bo bez docelowego pokrycia dachu, ale nawet jak jest tylko deskowanie i papa to chyba też można tak zamieszkać, co? no i drzwi wejściowych jeszcze nie ma - chyba nawet szkoda byłoby je teraz wstawiać... a okna....są C-U-D-O-W-N-E....niby zwykłe, niby pospolite białe, ale profil robi swoje... są śliczne, mają szare uszczelki, szare listewki, srebrne klamki...mi tam pasuje wszystko cacy (pomijam drobne nieporozumienie z białą klamką w drzwiach z zamkiem - mają to wymienić, reszta - po zmyciu logo/a firmy tez jest ok) najważniejsze, że są nasze, w NASZYM DOMKU Edytowane 25 Kwietnia 2013 przez Gosia_A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 26.04.2013 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 26.04.2013 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 W moim odczuciu okna wyglądają naprawdę bardzo fajnie, są porządnie wykonane, estetycznie i mimo, iż "zwykłe białe" - bardzo eleganckie. Dla mnie połączenie bieli i szarości - uszczelek i klamek wyszło super. Czy innym się podoba? Opinie są różne. O gustach się nie dyskutuje. Ja jednak nie żałuję.Jak się prezentują srebrne klamki do białych okien? A no tak... i jeszcze coś...niskie progi...super:) jestem również zaskoczona niewielką liczbą zakamarków - zwłaszcza w tych niskich progach. Podsumowując moje wywody: JESTEM BARDZO ZADOWOLONA (zobaczymy, jak będzie po miesiącu kurzawy od strony ulicy;)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jendrulakowalski 26.04.2013 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 Siemanko. Co to za okienka? Wyglądają zdrowo Jedna sprawa w kwestii montażu. Podkładki może lepiej wymienić na plastikowe, zamiast z kilku listeweczek?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bowess 26.04.2013 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 Ładne, eleganckie, proste okna. Podobne do naszych. Jak dla mnie klamki w kolorze "kruszcu" fajne. SSZ-ową majówkę możecie śmiało wyprawić. Co do planów ogrodowych, to róże super - romantycznie i pachnąco. U mnie wyłażą już najukochańsze moje funkie i kwitnie parę wiosennych kwiatków, a parę już przekwitło. Front domu mamy na północny wschód, więc funkiom pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 26.04.2013 08:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 czesc jendrula to jest VEKA alphaline 90 z klinem docieplajacym + szyby 2 komorowe na cieplej ramce u=0,5 listewki sa do usuniecia, montazysci zostawili je do czasu az pianka pozadnie zwiaze. generalnie wszytskie okna tarasowe/balkonowe zamowilismy z dodatkowymi systemowymi profilami podprogowymi. okna tarsowe na dole sa na profilach drzwiowych a wzmocnienia podprogowe maja wysokosc 100mm. gora jest na profilach okiennych, wzmocnien nie mierzylem. pomagalem monterom w rozladunku. tarasowe okna aby je zdjac z samochodu trzeba bylo rozebrac na czesci pierwsze bo nie bylo opcji aby je bezpiecznie dzwignac - sa cholernie, cholernie ciezkie. na parterze okna tarasowe stoja na takich gwintowanych nozkach zakotwionych do scianki fundamentowej na dole a na gorze do profilu wzmacniajacego prog. generalnie zarowno montaz (niestety nie "cieply" a tradycyjny) wzbudzaja moje zaufanie. mozliwe ze montaz sobie jeszcze uzupelnie o warstwe paroprzepuszczalna i paroszczelna wg instrukcji Drutexu, ale to juz na etapie obrobek. na razie tylko uszczelnie je pod progami i poscinam reszte wystajacej pianki. Wielkopolanom moge z czystym sumieniem polecic producenta naszych okien. Pomijajac drobna pomylke z kolorem jednej klamki nie mam zadnych uwag. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 26.04.2013 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 w majowy (dluuugi) weekend mam plan aby postawic wszytskie scianki dzialowe jest material (bloczki), dzis beda nadproza... tylko kielnie musze jeszcze migiem zakupic wezsza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bowess 26.04.2013 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 No tak. My też co roku Święto Pracy czcimy odwalając jakąś większą pracę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lootek 26.04.2013 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 Witam, po co ścinać wystającą piankę? Przy moim montażu mówiono, że ścinanie pianki jak najpóźniej - blisko osłonięcia ociepleniem - ponieważ (podobno) ścięcie tzw. "skórki" z pianki powoduje większą jej nasiąkliwość podczas deszczów.oczywiście nie jestem ekspertem, pytam z ciekawości - nawet nie wiem jak to jest rzeczywiście.Proszę nie traktujcie tego pytania jako krytyki czy tym podobnie........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 26.04.2013 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 wielkie gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jendrulakowalski 26.04.2013 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 Dokładnie te same okna chce mieć u siebie . Jaki tam pasz pakiet? U całego okna? Te listewki zamienią na podkładki plastikowe? Na czymś musi się opierać okno. Ja rozważam całkiem inny sposób montażu. Tremco Ilbruck ma taśmę która ma zmienny opór dyfuzyjny i można ją stosować zarówno wewnątrz jak i na zawnątrz. http://forum.muratordom.pl/showthread.php?210443-Monta%C5%BC-w-obudowie-wn%C4%99ki-z-p%C5%82yt-osb-sklejki Vetrex ma na stronie poradnik jak powinny być rozmieszczone klocki dystansowe i nośne. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 26.04.2013 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 Fajne okienka, prezentują się bardzo elegancko - właśnie tak jak Gosia pisze, zwykłe, ale z klasą To już macie chałupę zamkniętą, tak szybko się to dzieje Jak na samoroba, to idzie Ci Tomaszu nad wyraz sprawnie ta budowa Pozdrawiam Was ciepło (u nas nawet dziś bardzo ciepło ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof5426 26.04.2013 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 Rozumiem zachwyt Gosi okienkami.One są " takie normalne" i właśnie dlatego takie fajne ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 27.04.2013 13:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 pakiety 3 szybowe, zespalane na cieplej ramce, grubosc calosci 48mm, u=0,5 u okien od 0,7 do 0,92 w zaleznosci od stosunku szyby do ramy. srednio wychodzi kolo 0,77 (biorac pod uwage powierzchnie) deseczki byly powkladane jak panowie odwiercali ramy i zostaly, oczywiscie mozna je wyciagnac, ale nie mialem dotad okazji. okna okieraja sie na plastikowych podporkach dystansowych oraz stalowych nozkach. dzis planuje pouszczelniac je od dolu , lece zatem ciao Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 30.04.2013 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 (edytowane) Niecodzienny ten nasz dziennik...ale nie oznacza to, że na budowie nic się nie dzieje. Zawsze jest coś do posprzątania... Okna uszczelnione (mój zachwyt jeszcze nie przeminął), ale drzwi zewnętrznych brak (może Małgorzata spróbuje je zrobić?hmmm...) Tomasz 'walczy' ze ściankami działowymi na piętrze, ja wniosłam paletę naszej ukochanej mega-krzywej cegły do salonu (obudowa kominka), a że nie zdążyłam tego zrobić przed zamontowaniem fiksa, przy którym leżała, nosiłam jak taki ciołek dokoła - przez drzwi tarasowe, było cudownie...mięśnie rąk i nóg trochę wyrobiłam. Poza tym ciągle jest coś do zrobienia w ogrodzie, który jest wiecznie zabałaganiony, więc chodzę i sprzątam, sprzątam i chodzę, czasami coś podleję, czasami przesadzę, czasami napoję lub nakarmię Inwestora, Głównego Kierownika i Wykonawcę w jednym:yes: Generalnie: przynieść, wynieść, pozamiatać. Właściwie to nie rozumiem dlaczego Tomasz nie pozwala mi tych ścianek murować... Jutro się zbuntuję, ha! (a jak nie pozwoli to rzucę posadę naczelnej dokumentalistki, prostościanosprawdzaczki, profesjonalnej sprzątaczki, kucharki, opiekunki i ogrodniczki...) Edytowane 30 Kwietnia 2013 przez Gosia_A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 01.05.2013 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 (edytowane) Zaloz zwiazki zawodowe i strajkuj. Puki nie ma ma zwiazkow zawodowych nie bede negocjowal. PS. O cegle powtarzalem kilka razy PPS. Jutro skoncze poddasze... PPPS. No chyba ze bym nie skonczyl... ale raczej skoncze bo juz mnie wk...rwia wnoszenie bloczkow (HDS nie dal rady mi ich wstawic na gore bo jetki przeszkadzaly, ale chyba juz pisalem o tym) PPPPS. Jak macie zrobiona instalacje wody? Rurki klejone, zgrzewane, jakies inne ? EDIT: ZDJECIA 1. zdjecie ze schodow od lewej: drzwi do lazienki, drzwi do naszej sypialni, drzwi do garderoby (na wprost schodow) - no i inwestor zgarbiony niczym dzwonnik z Notre Dame 2. po lewej nasza sypialnia, po prawej garderoba 3. pokoj Piotrka 4. korytarz na gorze w calej okazlosci:) od lewej: lazienka, nasza sypialnia, garderoba, pokoj Piotrka, pokoj "wolny" to sa zdjecia z popoludnia. do wieczora poukladalem wszytskie naproza i podjechalem bloczkami na tyle ze jutro tylko 1,5 warstwy musze polozyc juz na calosci (na nadprozach tez) Edytowane 1 Maja 2013 przez Tomasz Antkowiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts