Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No właśnie to nie jest problem. Teren płaski jak stół, już teraz mamy 30cm od poziomu gruntu, a dojdzie jeszcze jakieś 10cm, więc będzie 40. Sąsiedzi ci co mają domy wokół, nie bardzo wchodzą w grę, bo albo daleko są, albo przysłonięci drzewami/płotami/krzaczorami, a ci, co ich widać domy mają też nisko osadzone, a ten sąsiad co się buduje obok nas, zrobił dokładnie tak samo jak pisałam. :) Będzie dobrze. Przynajmniej nie trzeba będzie ton ziemi nawozić :)

Tak...

Wiec zostalem pomocnikiem dekarza :)

Wczoraj skonczylismy dach tesciow... fajnie wyszlo :) Mysle ze ostatecznie przekonalem sie do blachy trapezowej. Uklada sie to bardzo przyjemnie, szybko przybywa, wyglada nowoczesniej niz blachodachowka... fajnie :)

No... i nie mam juz zadnych obaw, na naszym dachu bez problemu dam sobie rade z polozeniem :)

Skoro dach tesciow skonczony to mozna bylo dzis znow wrocic do nas na budowe:)

Jako ze instalacja elektryczna ktora zostala jeszcze do poukladania na pietrze wybitnie mnie odrzuca to zabralem sie za przygotowanie miejsca za "sciana kominkowa" aby tesc mogl ja wymurowac... moze jutro skoncze to jakies zdjecia beda... a moze nie :)

Tymczaem wracam do kolacji, do Jasnego Pelnego Raciborskiego i do pomidorkow z naszej folii :)

3 dni... 3 dni do urlopu :D

Tak...

Wiec zostalem pomocnikiem dekarza :)

Wczoraj skonczylismy dach tesciow... fajnie wyszlo :) Mysle ze ostatecznie przekonalem sie do blachy trapezowej. Uklada sie to bardzo przyjemnie, szybko przybywa, wyglada nowoczesniej niz blachodachowka... fajnie :)

No... i nie mam juz zadnych obaw, na naszym dachu bez problemu dam sobie rade z polozeniem :)

Skoro dach tesciow skonczony to mozna bylo dzis znow wrocic do nas na budowe:)

Jako ze instalacja elektryczna ktora zostala jeszcze do poukladania na pietrze wybitnie mnie odrzuca to zabralem sie za przygotowanie miejsca za "sciana kominkowa" aby tesc mogl ja wymurowac... moze jutro skoncze to jakies zdjecia beda... a moze nie :)

Tymczaem wracam do kolacji, do Jasnego Pelnego Raciborskiego i do pomidorkow z naszej folii :)

3 dni... 3 dni do urlopu :D

A ja myslałem że brodę i wąsy zapuszczasz ;) A tu proszę nowych fach w łapkach. Na pewno taka wprawka przyda się na własnym dachu. :)

Hm masz 3 dni do urlopu no to się będzie działo na budowie. Bo domyslam się że planujesz spędzić go wiadomo gdzie ;)

No to miłego "odpoczywania". Mój urlop w połowie sierpnia i w ramach odpoczynku będę kładł kafle :p

A ja myslałem że brodę i wąsy zapuszczasz ;) A tu proszę nowych fach w łapkach. Na pewno taka wprawka przyda się na własnym dachu. :)

Hm masz 3 dni do urlopu no to się będzie działo na budowie. Bo domyslam się że planujesz spędzić go wiadomo gdzie ;)

No to miłego "odpoczywania". Mój urlop w połowie sierpnia i w ramach odpoczynku będę kładł kafle :p

Brode nosze gdzies tak od 13 lat mniej wiecej :) Wasy... no coz... nie gole geby wcale, raz na jakis czas, jak juz mnie Gosia bardzo przydepnie to oblece na szybko trymerem i tyle... wiec wasy sila rzeczy tez, jako czesc calosci obrazu zarosnietego pyska :D

Urlop wprawdzie zbliza sie, ale w calosci na budowie spedzic sie go nie uda... na chwile z Gosia na egzamin pojade, na kilka dni pewnie gdzies z Piotrkiem na szybkie wakacje... no ale costam na pewno uda sie dziubnac :)

2 dni do urlopu..... naszego też. Jak ja się cieszę, nic w domu nie zrobimy, koło domu też nic, będziemy się byczyć i jeździć po Polsce :lol2:

ależ ZAZDROSZCZĘ!!!!!!!!!!!!!!! no ale NALEŻY WAM SIĘ:) ZDECYDOWANIE!

ja jeszcze muszę przeżyć przyszły czwartek i też mam nadzieję kilka dni się pobyczyć...

na budowie znowu coś zaczyna się dziać :)

"zaczyna sie dziac"... brzmi jakby dzialo sie samoistnie...

Kwitko, w tygodniu 31 bedziemy na jakims kempingu w okolicach Bornego Sulinowa. Gdybyscie mieli ochote to wpadnijcie z namiotem :) Napijemy sie jak muraz z murazem i pogadamy o tym na czym by tu mozna jeszcze cos zaoszczedzic :) Telefon powinna gdzies miec do mnie.

Sie tak nie rozpedzajcie :) Na kemping nie musi oznaczac ze od razu pod namiot ;)

Jezdzimy z przyczepa kempingowa. Kupilismy swojego czasu z Gosia taka mala skorupke z 1976 roku i jak na razie dzielnie nam sluzy :)

a to żeś mnie rozczarował. ;)

a tak serio, to też bym chciała przyczepę, ale to nie jest wydatek na naszą kieszeń. najczęściej te stare i tanie są nie do zarejestrowania.

ale namiot mamy całkiem porządny, duży (wózek dziecięcy wchodzi do przedsionka) i musi to nam wystarczyć :cool:

też bym chciała przyczepę, ale to nie jest wydatek na naszą kieszeń. najczęściej te stare i tanie są nie do zarejestrowania.

nasza zdecydowanie nie należała do drogich...:lol2:a jest świetna!i rejestracja właściwie bezproblemowa - wiesz antkowy urok i czar zadziałał...;) od kilku lat co roku wyjeżdżamy z naszą adrią i jest super...:)

nasza zdecydowanie nie należała do drogich...:lol2:a jest świetna!i rejestracja właściwie bezproblemowa - wiesz antkowy urok i czar zadziałał...;) od kilku lat co roku wyjeżdżamy z naszą adrią i jest super...:)

"Wlasciwie bezproblemowa" rejestracja oznacza mniej wiecej to ze przez 2 lata (DWA LATA) odbijalem sie miedzy Urzedem Skarbowym a Wydzialem Komunikacji odsylany z kwitkiem, ewentualnie z kolejnym nowym bezwartosciowym dla drugiego organu papierkiem.

Po 2 latach, rejestrujac samochod u siebie w Wydziale Komunikacji, udalo sie zarejestrowac ten kemping podczas 1 wizytu, bez znajomosci i bez problemow... poprostu inny WK i juz sie dalo...

Tak wlasnie wyglada "bezproblemowa" rejesracja sprowadzonej przyczepy :)