Gosia_A 19.07.2013 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 (DWA LATA) odbijalem sie raczej powinno być "obijałem się", po czym poszedłem do właściwego WK i załatwiłem bezproblemowo, bajerując odpowiednie panie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 23.07.2013 08:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 Stan kominka na wczoraj. Dzis pewnie bedzie juz objechany dookola. Troche od dupy strony to wszytsko, bo zazwyczaj ludzie najpierw sie "wykanczaja" a na koncu robia zabudowe... no ale u nas potrzeba byla taka zeby zrobic troche od konca Pierwsze 2,5 warstwy beda zatopione w posadzce. Dzis zabieram sie za elektryfikacje poddasza... a nie chce mi sie tego robic ze strach... no ale samo sie nie zrobi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 23.07.2013 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 Tomaszu czyżbyś ściany za kominkiem wyłożył wełną firerock z folią aluminiową? Pfe Nie lepiej było dać płyty izolacyjne krzemianowo - wapniowe. Wg mnie są bezpieczniejsze niż ta wełna, która po jakimś czasie się kruszy wraz z folią. Z przodu cegła szamotowa? Zatem mała akumulacja ciepełka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 23.07.2013 13:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 (edytowane) Czesc. To nie szamot. To Zendra recznie formowana z Cegielni Hoffmanowskiej w Krasniku, ta sama z ktorej sa slupki podpierajace HEB'a. Koszmarnie krzywa, przepiekna i jeszcze badziej koszmarnie twarda. Tniemy ja tarcza diamentowa do betonu i w porownaniu z bloczkami M6 czy klinkierem idzie to jak po grudzie... cos potwornego... na ma na tej budowie drugiego tak twardego materialu. Welna to faktycznie Firerock, jednak osoby z ktorymi rozmawialem nie mialy zadnych uwag na jej temat (krytycznych), jest tansza niz plyty krzemionowe, zdecydowanie latwiej sie montuje a folia aluminiowa dziala jak ekran, odbija cieplo do srodka - czyli tam gdzie chce je miec Dzis wieczorem beda foty juz zamknietego dookola wkladu:) Edytowane 23 Lipca 2013 przez Tomasz Antkowiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 23.07.2013 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 Powoli sciana sie wypelnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 23.07.2013 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 świetny kominek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dez 24.07.2013 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 Patrząc na zdjęcia sprzed południa zastanawiałem się czy Ci się to uda, ale już wieczorne zdjęcia pokazały że jest git, jak na takie krzywólce to wyszło rewelacyjnie. Tą ramkę tak zostawisz czy dorzucisz jakieś 5-10 cm z blachy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 26.07.2013 07:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 Czesc. nie planuje zadnej stalowej ramki, ale tez jej nie wykluczam gdyby okazala sie z jakis przyczyn niezbedna. Wklad nie jest zlicowany z cegla, jest wpuszczony w glab o ok 15-20mm, stad wykonanie takiej ramki nie bylo by latwe (ale oczywiscie i nie niemozliwe:)). Dzis musze wykonac pod sufitem komore dekompresyjna/izolacje sufitu i jak bede mial to gotowe to murujemy dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dez 26.07.2013 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 (edytowane) Kurcze gdybym to ja miał decydować to dorzuciłbym coś takiego W temacie kominkowym masz więcej fotek http://forum.muratordom.pl/showthread.php?30120-KOMINKI-nasze-!!!&p=2769555&viewfull=1#post2769555 Może niekoniecznie tak wysoko nad wkładem, ale ma to swój plus bo ewentualną sadzę dużo łatwiej się zmyje, a z racji że jasną cegiełkę masz.... Edytowane 28 Lipca 2013 przez dez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 26.07.2013 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 (edytowane) no dobra, exam jakoś przeżyłam:rolleyes: najbliższe dni zaplanowane prawie co do minuty, potem kilka dni tylko z RODZINKĄ, a w następnej kolejności powrót na plac boju...zarówno zawodowy, jak i budowlany Tomasz już mi planuje prace... Edytowane 26 Lipca 2013 przez Gosia_A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 26.07.2013 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 gratulować już czy wyniki potem? w każdym razie - do boju! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 27.07.2013 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2013 gratulować już czy wyniki potem? wyniki są od razu:) eee tam gratulować... dobrze poszło, następny stres pod koniec września... co do ramki przy kominku...to ja chyba też jestem "za" - właśnie ze względu na zabrudzenia, no ale nie będę się upierała, jeśli Małżonek nie uzna tego za konieczne:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 31.07.2013 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 powiedz mu tylko, że będzie musiał myć cegły, jak się zabrudzą. a wyniku kolejnego egzaminu oczywiście gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof5426 01.08.2013 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 powiedz mu tylko, że będzie musiał myć cegły, jak się zabrudzą. a wyniku kolejnego egzaminu oczywiście gratuluję. Jakie tam mycie cegieł ??? Takie zabrudzone / okopcone cegły, to widok grzejący serce !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 01.08.2013 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 Gratulacje za zdany egzamin. Co do ramy portalowej to my chcemy jednak dać jakąś stalową w kolorze inox lub podobnym właśnie z uwagi na zabrudzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 04.08.2013 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 Pourlopowo witam Skad miala by sie brac ta sadza czy smola czy cokolwiek innego na cegle? Bo chyba nie przez drzwiczki?! Gdyby cokolwiek mialo mi kopcic przez drzwiczki to nalezy wymienic uszczelke... Jesli mialo by walic dymem do mieszkania przy otwarciu drzwiczek to cos nie halo z ciagiem w kominie... W domu moich rodzicow kominek ma otwarte palenisko, wybudowany jest bez wkladu, z szamotu i oblozony piaskowcem - nigdy nie byl czyszczony. U znajomych kominek (wklad) jest osadzony w bialej (no jakies tam ecru) scianie... nie jest okopcona... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 04.08.2013 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 nie było nudno...siłacz Tomasz teraz trzeba wypocząć po urlopie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 06.08.2013 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Jedyny moment ewentualanie powodujący zabrudzenia ściany kominka to rozpalanie lub dokładanie drewienek w trakcie palenia Ale mój kumpel uważa że taka zlekka pobrudzona sciana wokół drzwiczek też ma swój urok. Ja myslę że mu się poprostu niechce malować Słowo siłacz w pełni oddaje to zatrzymane w kadrze działanie Tomasza Myslę że urlop udany to terozki do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof5426 06.08.2013 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Jedyny moment ewentualanie powodujący zabrudzenia ściany kominka to rozpalanie lub dokładanie drewienek w trakcie palenia Ale mój kumpel uważa że taka zlekka pobrudzona sciana wokół drzwiczek też ma swój urok. Kumpel ma racje ! Kto widział prawdziwy , choć trochę nieosmolony kominek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 07.08.2013 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 znowu zaczyna się ruch na budowie, co mnie bardzo cieszy Tomek wywija z kablami na pięterku, ja z szufelką i zmiotką próbuję opanować wszechobecny 'kurz'...pod koniec tygodnia jest szansa na zdjęcia dokończonego kominka w najbliższych dniach zamawiamy też styropian pod podłogówkę, więc jest szansa, że zacznę coś pożytecznego robić na tej budowie (pomijam sprzątanie;)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts