Tomasz Antkowiak 08.08.2013 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 Powolutku, pomalutku, z dnia na dzien sie rozpedzamy... Sciana kominkowa "sie" prawie skonczyla... zostaly 3 warstwy do sufitu Tesciu sie spisal na medal (tudziez na jakas dobra butelczyne:)) bo sciana wyglada oblednie. Wydawalo mi sie ze naszych slupkow nic nie jest w stanie przebic - i mialem racje - wydawalo mi sie. Ta cegla na plaskiej scianie prezentuje sie o niebo lepiej. Najchetniej cos jeszcze bym z niej postawil Tylko musze podliczyc ile sztuk zostanie i wpasc na pomysl gdzie je spozytkowac. Swiatlo na poddaszu chyba jutro skoncze rozciagac. Jesli sie spreze to moze w sobote polacze to w rozdzielni i zaczne z gniazdkami na poddaszu... Styropian na podloge zamowiony, bedzie za kilka dni. W sumie nieco ponad 15 m3. Dzis byl wykonawca posadzek zerknac na dom i podliczyc koszty. Cena wydaje sie rozsadna i wykonawca rowniez wydaje sie rozsadny. Rozmawialem z ludzmi u ktorych robil i nie mieli zastrzezen wiec mysle ze sie z zdecydujemy. Ekipa ma do nas 180 km, ale nie robia z tego zagadnienia ani problemu, wiec my tym bardziej. Moze lubia podrozowac.. bo sporo prac realizuja w Poznaniu i okolicach. Na nasze ca 156m2 podlogi Pan zarzadzil 20 ton piasku (bo tu musi byc zapas aby nie zabraklo) i 2t cementu (bo tu lepiej dokupic szybko jakby brakowalo niz mialby zostac i sie zmarnowac) - rozsadnie, a ja lubie i cenie rozsadek Dzis na budowie dzielnie pracowala tez Gosia Zaklejala gipsem bruzdy z kablami w scianach. Wyjatkowo niewdzieczna robota jesli ktos tak jak ja nie lubi pracy z gipsem budowlanym Byly by zdjecia ale z uwagi na wyjatkowe jak na nasze warunki temperatury biegala po budowie w 2 czesciowym bikini wiec jakbym wkleil jakas fote to by byla awantura Ja tam nie mialbym nic przeciwko... no ale wiadomo... W kazdym razie show bylo ciekawe Tyle na dzis. Kolacja, siku i spac Ciao! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 09.08.2013 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Doskonale rozumiem twą niechęć do gipsu. Ja też mam go dosyć a jeszcze zostały mi do zrobienia drobne poprawki które wyszły przy gruntowaniu sufitu. Niby drobne ale z uwagi na dokładność ich wykonanie zajmą niestety trochę czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 09.08.2013 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Gratuluję kominka (poka!) Od kiedy przeniosłeś dziennik, jakoś z trudem mi się tu zagląda Ale niezmiennie kibicuję gorąco. Zaraz posadzki, to już prawie dom do mieszkania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 09.08.2013 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 No jest plan aby pozna jesienia otrzymac zgode na czesciowe uzytkowanie... Potrzebny nam taki kwit... Zdjecia kominka bede pewnie wieczorem, chyba zeby nie bylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jendrulakowalski 09.08.2013 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Kominek wymurowany elegencko. Profeska:) Ja bym trochę inaczej może zrobił to obramowanie. Zamiast tego z dołu i góry pionowa rolka z główki. Ale to po prostu inny sznyt i tyle. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 10.08.2013 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 (edytowane) Zdjecia zdjecia zdjecia Edytowane 10 Sierpnia 2013 przez Tomasz Antkowiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 11.08.2013 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 pięknie, gratuluję zdolności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomdts 11.08.2013 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 Fajny, trochę rustykalny ale ładnie pociągnięte fugi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 11.08.2013 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 Fajny, trochę rustykalny ale ładnie pociągnięte fugi. powiedziałabym nawet bardzo rustykalny:) ale nam taki klimat odpowiada, bo domek ma być przytulny, a nie ultranowoczesny, błyszczący i nieskazitelny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 11.08.2013 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 piękny.. cudowny... aż oczu nie idzie oderwać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 11.08.2013 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 Pięknie wyszedł razem ze słupami będzie bardzo klimatycznie a na podłodze drewno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 11.08.2013 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 też mi się podoba. serio, serio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 11.08.2013 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 na podlodze jakies plytki, bardzo prawdopodobne ze "drewnopodobne" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 11.08.2013 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 Miałam nadzieję, że grube dębowe dechy, ale wiem że to niepraktyczne przy dzisiejszych rozwiązaniach Powodzenia z wyborem płytek drewnopodobnych, ja się poddałam w tej kwestii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusultra 12.08.2013 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 (edytowane) Ładnie:) Będę mieć podobną ścianę - jaką podłogę planujesz? Gres ? Drewno? Ciemne ? Jasne? Jasny woodentic mi tu pasuje... ;] U mnie podłoga ma być masą termiczna powinna być ciemna - ale chyba się nie przemogę;p Edytowane 12 Sierpnia 2013 przez plusultra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 12.08.2013 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 Fajny kominek, mimo że nie do końca w moich klimatach, bardzo mi się podoba Bo jest prosty, ładnie wymurowany i materiał piękny. Drewniane lub "drewniane" podłogi do tego to chyba w ogóle bezdyskusyjna sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radosław S. 12.08.2013 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 To mój pierwszy post na forum i chciałbym wyrazić podziw nad tą budową! Życzę szczęścia i powodzenia w pracach wykończeniowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 12.08.2013 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 Czesc, na podlodze napewno gres, ale jaki? Ja tam bym polozyl najchetniej najtanszy techniczny i bylbym bardzo zadowolony... no ale moglo by sie nie spodobac Gosi, wiec mysle ze dlatego to raczej po jej stronie bedzie wybor Z nowosci budowlanych u nas: 1. Gosia rozpedzila sie w szpachlowaniu bruzd z kablami, parter jest skonczony, w zasadzie mozna by posprzatac i ukladac folie pod styropian. 2. Przyjechal styropian na podloge i strop, 51 paczek 3. Gosia trenuje ciagniecie druta Dzis ciagnela druta w naszej przyszlej sypialni... jakkolwiek by to brzmialo Z efektu jestem zadowolony... No ale nie brnijmy dalej... mnie dopadla niemoc wiec Gosia kladla kabel do gniazd u nas... Chyba tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 12.08.2013 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 3. Gosia trenuje ciagniecie druta Dzis ciagnela druta w naszej przyszlej sypialni... jakkolwiek by to brzmialo Z efektu jestem zadowolony... No ale nie brnijmy dalej... mnie dopadla niemoc wiec Gosia kladla kabel do gniazd u nas... Chyba tyle buhahahaha..... buhahahaha... z efektu zadowolony .... buhaha.. niemoc dopadła i Gosia musiała sama kabel.... no ja to już różne rzeczy czytałem... ale to jest forum budowlane, a nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 12.08.2013 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 Tomaszu nie zdradzaj wszystkich elektrycznych sekretów alkowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts