Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Powolutku, pomalutku, z dnia na dzien sie rozpedzamy... ;)

Sciana kominkowa "sie" prawie skonczyla... zostaly 3 warstwy do sufitu :) Tesciu sie spisal na medal (tudziez na jakas dobra butelczyne:)) bo sciana wyglada oblednie. Wydawalo mi sie ze naszych slupkow nic nie jest w stanie przebic - i mialem racje - wydawalo mi sie. Ta cegla na plaskiej scianie prezentuje sie o niebo lepiej. Najchetniej cos jeszcze bym z niej postawil :D Tylko musze podliczyc ile sztuk zostanie i wpasc na pomysl gdzie je spozytkowac.

Swiatlo na poddaszu chyba jutro skoncze rozciagac. Jesli sie spreze to moze w sobote polacze to w rozdzielni i zaczne z gniazdkami na poddaszu...

Styropian na podloge zamowiony, bedzie za kilka dni. W sumie nieco ponad 15 m3.

Dzis byl wykonawca posadzek zerknac na dom i podliczyc koszty. Cena wydaje sie rozsadna i wykonawca rowniez wydaje sie rozsadny. Rozmawialem z ludzmi u ktorych robil i nie mieli zastrzezen wiec mysle ze sie z zdecydujemy. Ekipa ma do nas 180 km, ale nie robia z tego zagadnienia ani problemu, wiec my tym bardziej. Moze lubia podrozowac.. bo sporo prac realizuja w Poznaniu i okolicach.

Na nasze ca 156m2 podlogi Pan zarzadzil 20 ton piasku (bo tu musi byc zapas aby nie zabraklo) i 2t cementu (bo tu lepiej dokupic szybko jakby brakowalo niz mialby zostac i sie zmarnowac) - rozsadnie, a ja lubie i cenie rozsadek ;)

Dzis na budowie dzielnie pracowala tez Gosia :) Zaklejala gipsem bruzdy z kablami w scianach. Wyjatkowo niewdzieczna robota jesli ktos tak jak ja nie lubi pracy z gipsem budowlanym :D Byly by zdjecia ale z uwagi na wyjatkowe jak na nasze warunki temperatury biegala po budowie w 2 czesciowym bikini wiec jakbym wkleil jakas fote to by byla awantura ;) Ja tam nie mialbym nic przeciwko... no ale wiadomo... :D W kazdym razie show bylo ciekawe :D

Tyle na dzis. Kolacja, siku i spac ;)

Ciao!

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czesc, na podlodze napewno gres, ale jaki? Ja tam bym polozyl najchetniej najtanszy techniczny i bylbym bardzo zadowolony... no ale moglo by sie nie spodobac Gosi, wiec mysle ze dlatego to raczej po jej stronie bedzie wybor ;)

Z nowosci budowlanych u nas:

1. Gosia rozpedzila sie w szpachlowaniu bruzd z kablami, parter jest skonczony, w zasadzie mozna by posprzatac i ukladac folie pod styropian.

2. Przyjechal styropian na podloge i strop, 51 paczek :)

3. Gosia trenuje ciagniecie druta :D Dzis ciagnela druta w naszej przyszlej sypialni... jakkolwiek by to brzmialo ;) Z efektu jestem zadowolony... ;) No ale nie brnijmy dalej... mnie dopadla niemoc wiec Gosia kladla kabel do gniazd u nas... ;)

Chyba tyle

3. Gosia trenuje ciagniecie druta :D Dzis ciagnela druta w naszej przyszlej sypialni... jakkolwiek by to brzmialo ;) Z efektu jestem zadowolony... ;) No ale nie brnijmy dalej... mnie dopadla niemoc wiec Gosia kladla kabel do gniazd u nas... ;)

Chyba tyle

buhahahaha..... buhahahaha...:lol:

z efektu zadowolony .... buhaha..:lol:

niemoc dopadła i Gosia musiała sama kabel....:lol:

no ja to już różne rzeczy czytałem... ale to jest forum budowlane, a nie...