Tomasz Antkowiak 12.08.2013 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 Pytanie na sniadanie: 1. otwory na szafki podtynkowe na rozdzielacze do podlogowki i wogole inne otwory zwiazane z podlogowka to kiedy robiliscie? przed poukladaniem styropiany czy po? 2. czy na stropie pod styropian tez dawaliscie jakas hydroizolacje? znaczy sie folie jakas? czy na stropie to ma sens jakikolwiek wogole? 3. na podlodze na gruncie arkusze folii pod styropianem kleiliscie ze soba jakos? tasma klejaca bedzie wystarczajaca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 12.08.2013 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 (edytowane) 3. Gosia trenuje ciagniecie druta Dzis ciagnela druta w naszej przyszlej sypialni... jakkolwiek by to brzmialo Z efektu jestem zadowolony... No ale nie brnijmy dalej... mnie dopadla niemoc wiec Gosia kladla kabel do gniazd u nas... PRZEMILCZĘ wypowiedź mojego Małżonka... chociaż uściślając: nie jednego druta, a kilka...i z efektu ja również jestem zadowolona, jutro będzie powtórka z rozrywki:) aaa...wszystkie paczki styropianu to wnieśliśmy do domu sami z najmłodszym Inwestorem, zanim Kierownik Inwestor wrócił z pracy...ale byłam z syna dumna!ledwo go było widać zza tych paczek, ale chciał pomagać mamie Edytowane 12 Sierpnia 2013 przez Gosia_A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 12.08.2013 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 Radosław S. witaj u nas:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 12.08.2013 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 Pytanie na sniadanie: 1. otwory na szafki podtynkowe na rozdzielacze do podlogowki i wogole inne otwory zwiazane z podlogowka to kiedy robiliscie? przed poukladaniem styropiany czy po? 2. czy na stropie pod styropian tez dawaliscie jakas hydroizolacje? znaczy sie folie jakas? czy na stropie to ma sens jakikolwiek wogole? 3. na podlodze na gruncie arkusze folii pod styropianem kleiliscie ze soba jakos? tasma klejaca bedzie wystarczajaca? ad.1. łatwiej jest przed styro niz dłubać i w styro i w betonie (np przy stropie), ale jak wolisz ad.2. na piętrze nie kładzie się izolacji pod styropian ad.3. zdecydowanie tak, ta folia ma być szczelna, są zbrojone szare taśmy Miłej zabawy jak ja się cieszę że mam to za sobą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 13.08.2013 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Ja tak jak cronin: 1) lepiej teraz, po co potem sobie śmiecić. I tak pewnie o czymś zapomnicie , ale to będzie zawsze mniej niż zostawienie całego dużego kucia na potem. 2) uznałam, że to bez sensu (na chłopski rozum, bez pomocy forum ) i nie dałam 3) tak, trzeba pokleić - choć ja nie używałam do tego tej specjalnej zbrojonej, tylko mocnej zdobycznej. Ale dawałam duże zakłady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusultra 13.08.2013 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 http://image.ceneo.pl/data/products/15699991/i-sandstone-antracyt-lapp-29-7x59-7.jpg taki gres jest w castoramie za 55 zł/m2 i baaardzo podobny techniczny za 26 zł/ m2 też się nad tym technicznym zastanawiam ) Ciemna podłoga z tym szamotem mogłay ładnei współgrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 13.08.2013 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 http://image.ceneo.pl/data/products/15699991/i-sandstone-antracyt-lapp-29-7x59-7.jpg taki gres jest w castoramie za 55 zł/m2 i baaardzo podobny techniczny za 26 zł/ m2 też się nad tym technicznym zastanawiam ) Ciemna podłoga z tym szamotem mogłay ładnei współgrać. plusultra: dzięki:) ale raczej nastawiam się na jasną podłogę...chociaż do niej jeszcze sporo czasu, więc kto wie, co mi przyjdzie do głowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 13.08.2013 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Ciemna podłoga z tym szamotem mogłay ładnei współgrać. to nie szamot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusultra 13.08.2013 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 A widzisz... ;] nie doczytawszy;p Ja mam ścianę z szamotu między tzw duzym pokojem a pom technicznym i wniej kominek będzie... podobnie wygląda. ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 18.08.2013 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 Koniec dlugiego weekendu... Troche szarpnelismy, podciagnalm komin w lazience, postawilem sciany prysznica, przygotowalem otwory na szafki rozdzielaczone oraz wszystkie dziury w scianach i stropie... Gosia wysprzatala tam gdzie bylo mozna... Ale co najwazniejsze... przyszly od ASOLT'a obliczenia OZC naszego domku i projekt podlogowki No i co? No i jest fajnie Wyniki sa dobre, tak mysle, chciaz co ja sie tam znam Ale ASOLT sie zna i mowi ze jest niezle HA! Na podlogowke wychodzi nam 750 metrow rurki... w sumie na 153 m2 powierzchni domu. Calkowita moc potrzebna na CO to wg wyliczen raptem 4,9 kW + 1kW na potrzeby CWU... Roczne zapotrzebowanie na cieplo wynosi 52,4 kWh/m2/rok... Mam nadzieje ze przelozy sie to nam na rachunki za gaz w przyszlosci PS. ktos podpowie jak rozwijac rurke PEX z rolki 200m ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal1983 19.08.2013 05:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 jedna osoba trzyma krąg i idzie do tyłu a druga bije klipsy samemu też się da ale mordęga troche Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bowess 19.08.2013 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 Najszybciej idzie w 3 osoby. Osiłek zajmuje się tylko rozwijaniem rurki i trzymaniem reszty w kupie, Mądrala układa stosowne wywijasy, trzecia osoba to może być już Laluś albo Smerfetka - idzie i pyka takerem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 19.08.2013 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 Smerfetka lepiej nie - obcasami dziury w styropianie porobi J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 19.08.2013 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 Laluś lepiej tys nie bo dziś takie czasy że i on może obcasami dziury w styro porobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bowess 19.08.2013 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 Wychodzi, że Papę Smerfa trzeba będzie zaangażować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 19.08.2013 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 Laluś lepiej tys nie bo dziś takie czasy że i on może obcasami dziury w styro porobić Yyyyy.... tak... masz rację, lepiej nie J. (świeżo po przypadkowym obejrzeniu relacji z zakończenia Festiwalu Piosenki Radz... tfu! Rosyjskiej w ZG. Kto nieświadom, niech sobie wpisze w gógla personalia zwycięzcy: Michał Szpak, przejdzie na zdjęcia i... i OSTRZEGAM, świat już nigdy nie będzie taki sam...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 19.08.2013 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 ja sie odcinam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_A 19.08.2013 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 dzisiaj miałam mój kolejny pierwszy raz - tym razem klejenia bloczków...no i niestety nie było zbyt różowo...Kierownik Inwestor jest bardzo wymagający, według niego nie bardzo trzymałam piony i czasami musiał do-puknąć tu i tam, aby było lepiej...więc poszłam robić kolację (ta chyba mu smakowała, ba - nawet do pracy mu uszykowałam - spróbowałby się nie cieszyć...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 19.08.2013 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 Nie zabieram głosu na temat Lalusiów w obcasach, ale o pexie z rolki 200 m się wypowiem: we 2 osoby idzie dobrze - rolka sobie leży, ta silniejsza osoba odwija po dużym kawale (parę okręgów) i na bieżąco dogina do potrzebnego kształtu, a ta słabsza podąża za nią na kolanach i wbija spinki (jeśli nie ma takera, bo zasknerzyła ). Cały dowcip polega na tym, że zwój powinien leżeć poza polem, na którym się układa - nie trzeba go co chwilę przenosić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 19.08.2013 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 a ta słabsza podąża za nią na kolanach Zajebiscie podoba mi sie ta metoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts