cronin 22.08.2013 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 No jak chcesz się bawić automatyką to insza inszość my chcieliśmy jak najbardziej uprościć i odchudzić. Również finansowo. Liczyłam ostatnio ile nas kosztowała podłogówka (folia, rozdzielacze, rurki, na razie bez dodatkowych pomp) wyszło poniżej 4 tys. A wyceny firmowe tak jak mówisz zaczynały się od 14 tys. A zmiany wynikły przede wszystkim z tego, że rozdzielacze wylądowały w innym miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 22.08.2013 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 U nas rozdzielacze + rurki + szafki + folia jak dotad 3681,85 w tym wysylki (w sumie ponad 100 pln). Dojda do tego jeszcze 2 drabinki do lazienek... kiedys tam. Czy bedzie potrzebna jakas pompa nie mam na razie pojecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 23.08.2013 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 Paczki dotarly... masakra, nie wiem jak operowac ta rolka... Szafki juz dzis osadzilem, a Gosia zaczela rozkladac styropian na gorze. Zastanawiam sie jeszcze czy uda sie kupic jakies spinki do styropianu 20mm ? Na dole to bez problemu - wezmiemy najdluzsze bo styropianu jest 15 cm, ale na gorze... raptem 2 cm... Jeszcze mam obawy o giecie PEXa fi25 z ktorego beda zasilane rozdzielacze... strasznie sztywny kolek ta rura. Nie mam na razie do tego sprezyny (bo nie bylo w LM) ale zasnawiam sie czy nie lepiej jednak odpuscic giecie tego wszedzie i tam gdzie bedzie potrzebny maly promien dac zlaczki... ? Im dalej w las tym wiecej butelek... pytania mi sie mnoza jak jakies kroliki conajmniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 23.08.2013 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 Sprężyny musisz mieć, ja się o tym boleśnie przekonałam, zewnętrzną do normalnej a wewnętrzną do 25-ki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 23.08.2013 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 Do fi 16 mamy sprezyny, bo byly w LM ale do 25 nie bylo niestety bo tej srednicy rur nie maja. Kupilem tez kalibrator do fi 16, obcinaczki do rur zostaly nam po cieciu rurek PP od wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 23.08.2013 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 A wiesz jak my kalibrowaliśmy? Przy pomocy końcówki pędzla Chciałam kupić kalibrator, ale za diabła nie było nigdzie, więc chałupniczo sobie radziliśmy. Najlepiej było jeszcze splunąć na poślizg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lesiak1719509854 23.08.2013 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 i to się nazywa orginalny pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 25.08.2013 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 Witam, 1. ściany fundamentowe są bez ocieplenia?2. z tą automatyką to szaleństwo, pisałem prace na podyplomówce o sterowaniu temp. za pomocą PLC, może na pietrze warto zrobić druga rozdzielnie żeby tylu kabli nie miec w jednym miejscu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 25.08.2013 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 czesc ad 1. na razie tak ad 2. to melodia przyszlosci... odleglej raczej PS. witaj u nas sasiedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 25.08.2013 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 Skonczylem dzis babranie sie w gornej lazience... Wyciagnalem komin pod sam dach, objechalem go dookola bloczkiem i postawilem sciany prysznica... no prysznic to juz kilka dni temu Lubimy duze kabiny prysznicowe, w mieszkaniu mielismy duza... tu bedzie jeszcze wieksza prawie 2,2 m2 W kazdym razie lazienka ogarnieta - posprzatamy i mozna rozkladac styropian. W 2 sypialniach jest juz rozlozony... myslelm ze bedzie gnacznie gorzej lezal na tym naszym "doskonale rownym" stropie, ale nie jest zle Pomalu, czasem bardzo pomalu, ale konsekwentnie powoli do przodu, chocby po kawalku dziennie, ale codziennie. Kazdego dnia o jeden dzien mniej do zamieszkania Gosia robila wczoraj jakies zdjecia, jak pozgrywam to moze cos sie nada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 25.08.2013 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 bo bez tego ocieplenia to ściany będą zamarzać i ziemia pod posadzka. nic się nie stanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 25.08.2013 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 Po 1 zimie nic sie nie stalo. Scianka fundamentowa bedzie ocieplona razem z elewacja. Trzeba bedzie ja odkopac i ocieplic, nie ale coz... budujac samemu trzeba niestety czasem cos zrobic 2 razy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 26.08.2013 21:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Budujemy zamczysko... Zostalo nam jeszcze jakies 140 cegiel z ktorych sa slupy oraz sciana kominkowa... wiec budujemy sobie z nich barek na styku kuchnia-jadalnia Ma nam zamknac ciag szafek kuchennych, podeprzec blat barku na wysokosci ok 120-125 cm, podeprzec kawalek blatu na wysokosci blatu szafek oraz zapewnic schronienie na Gosi taboretu do obierania pyr na razie jest ciut powyzej polowy wysokosci, ale moze jutro Tesc skonczy... My dziubiemy styropian na pietrze widok od strony kuchni widok od jadalni Ufok z odkurzaczem (gorna lazienka) moze jutro uda sie ustrzelic Matke Polke na zdjeciu na ktorego publikacje sie zgodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 27.08.2013 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 Ma nam zamknac ciag szafek kuchennych, podeprzec blat barku na wysokosci ok 120-125 cm, podeprzec kawalek blatu na wysokosci blatu szafek oraz zapewnic schronienie na Gosi taboretu do obierania pyr Jakoś mi to brzmi znajomo Aby nasze żony nie nawiązały porozumienia czasem? Pod barkiem też będziesz krenelaż robił? J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 27.08.2013 06:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 Tylko jesli zostanie jeszcze troche cegiel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 27.08.2013 10:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 (edytowane) Nowy dzien, nowe mozliwoscia, nowe informacje... Newsa mam takiego ze glowa mala Gosia wyszukala nam drzwi... Jakby uszyte na miare... prawie Nasz domek to jednak mocno budzetowa budowa... wiadomo Wiec i drzwi raczej z tych tanszych mialy byc. Podkreslam czas przyszly: mialy byc. Kiedys tam, jak kiedys tam nas bedzie stac to sie costam wybierze... No ale wczoraj wieczorem Gosia wynalazla na Allegro jakies drzwi.. zewnetrzne, drewniane, z bocznym doswietlem, szare... kurde no idealne dla nas... tylko nietopowy wymiar troche bo 1460mm szerokie... a my mamy dziure 1400 zostawiona w scianie... Ale wszystkie plusy tych drzwi przycmiewa inny, najwiekszy plus, plus nad inne plusy... cena niska, az podejrzanie niska, ponizej polowy ceny podobnych ale stalowych najtanszych drzwi w tym rozmiarze i kolorystyce... Gosia zadzwonila dzis do sprzedawcy (ktory przy okazji jest producentem, wyglada na to ze nie malym:)) i okazalo sie ze wszytsko sie zgadza, cena, koszty dostawy, kolor, nawet otwieraja sie tak jak mialo to byc u nas:) Gwarancja 2 letnia, zamki w komplecie, prog tez... no kurde... wszytsko jest No i kupilismy drzwi Ten kolor to RAL 7016 - tyle ze ciut blado wyszedl na zdjeciu http://img16.allegroimg.pl/photos/oryginal/34/96/03/74/3496037444 Jak sie wszytsko dobrze pouklada to dotra do nas jeszcze w tym tygodniu Szalenstwo... nie spodziewalem sie ze kupimy drzwi z drewna, a tymbardziej nie ze za taka kase Ot po prostu "wietrzenie magazynow" Edytowane 27 Sierpnia 2013 przez Tomasz Antkowiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 27.08.2013 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 Gratuluję pięknych drzwi.. i jeszcze jeśli są tanie to już w ogóle sukces na całej linii.. ścianka z cegieł wymiata.. jest piękna.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 27.08.2013 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 świetne są, nagroda za ciężką pracę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 27.08.2013 10:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 No dla mnie drzwi sa super:) Mam nadzieje ze po dostawie bede mial takie samo zdanie Ale ni bylo by ich gdyby ich Gosia nie wyszukala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 27.08.2013 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 Trafiło się ślepej kurze ziarno Żartuję - gratuluję zakupu i wytrwałości w szukaniu. Dla mnie najbardziej zdumiewające jest, że znalazły się drzwi w tym kolorze, bo chyba strasznie ciężko na takie trafić. A jeszcze jak cena dobra, to nic, tylko się upić ze szczęścia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts