Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

No jak chcesz się bawić automatyką to insza inszość :lol2: my chcieliśmy jak najbardziej uprościć i odchudzić. Również finansowo. Liczyłam ostatnio ile nas kosztowała podłogówka (folia, rozdzielacze, rurki, na razie bez dodatkowych pomp) wyszło poniżej 4 tys. A wyceny firmowe tak jak mówisz zaczynały się od 14 tys. A zmiany wynikły przede wszystkim z tego, że rozdzielacze wylądowały w innym miejscu :)

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Paczki dotarly... masakra, nie wiem jak operowac ta rolka...

Szafki juz dzis osadzilem, a Gosia zaczela rozkladac styropian na gorze. Zastanawiam sie jeszcze czy uda sie kupic jakies spinki do styropianu 20mm ? Na dole to bez problemu - wezmiemy najdluzsze bo styropianu jest 15 cm, ale na gorze... raptem 2 cm...

Jeszcze mam obawy o giecie PEXa fi25 z ktorego beda zasilane rozdzielacze... strasznie sztywny kolek ta rura. Nie mam na razie do tego sprezyny (bo nie bylo w LM) ale zasnawiam sie czy nie lepiej jednak odpuscic giecie tego wszedzie i tam gdzie bedzie potrzebny maly promien dac zlaczki... ?

Im dalej w las tym wiecej butelek... pytania mi sie mnoza jak jakies kroliki conajmniej... :)

Skonczylem dzis babranie sie w gornej lazience...

Wyciagnalem komin pod sam dach, objechalem go dookola bloczkiem i postawilem sciany prysznica... no prysznic to juz kilka dni temu :)

Lubimy duze kabiny prysznicowe, w mieszkaniu mielismy duza... tu bedzie jeszcze wieksza :) prawie 2,2 m2 :)

W kazdym razie lazienka ogarnieta - posprzatamy i mozna rozkladac styropian. W 2 sypialniach jest juz rozlozony... myslelm ze bedzie gnacznie gorzej lezal na tym naszym "doskonale rownym" stropie, ale nie jest zle :)

Pomalu, czasem bardzo pomalu, ale konsekwentnie powoli do przodu, chocby po kawalku dziennie, ale codziennie. Kazdego dnia o jeden dzien mniej do zamieszkania :)

Gosia robila wczoraj jakies zdjecia, jak pozgrywam to moze cos sie nada ;)

Budujemy zamczysko... :D

Zostalo nam jeszcze jakies 140 cegiel z ktorych sa slupy oraz sciana kominkowa... wiec budujemy sobie z nich barek na styku kuchnia-jadalnia :)

Ma nam zamknac ciag szafek kuchennych, podeprzec blat barku na wysokosci ok 120-125 cm, podeprzec kawalek blatu na wysokosci blatu szafek oraz zapewnic schronienie na Gosi taboretu do obierania pyr :)

na razie jest ciut powyzej polowy wysokosci, ale moze jutro Tesc skonczy...

My dziubiemy styropian na pietrze

widok od strony kuchni

P8260492.JPG

widok od jadalni

P8260491.JPG

Ufok z odkurzaczem (gorna lazienka)

P8260495.JPG

moze jutro uda sie ustrzelic Matke Polke na zdjeciu na ktorego publikacje sie zgodzi... ;)

Ma nam zamknac ciag szafek kuchennych, podeprzec blat barku na wysokosci ok 120-125 cm, podeprzec kawalek blatu na wysokosci blatu szafek oraz zapewnic schronienie na Gosi taboretu do obierania pyr :)

Jakoś mi to brzmi znajomo :)

Aby nasze żony nie nawiązały porozumienia czasem? Pod barkiem też będziesz krenelaż robił? ;)

J.

Nowy dzien, nowe mozliwoscia, nowe informacje...

Newsa mam takiego ze glowa mala :) Gosia wyszukala nam drzwi... Jakby uszyte na miare... prawie ;)

Nasz domek to jednak mocno budzetowa budowa... wiadomo ;) Wiec i drzwi raczej z tych tanszych mialy byc. Podkreslam czas przyszly: mialy byc. Kiedys tam, jak kiedys tam nas bedzie stac to sie costam wybierze... No ale wczoraj wieczorem Gosia wynalazla na Allegro jakies drzwi.. zewnetrzne, drewniane, z bocznym doswietlem, szare... kurde no idealne dla nas... tylko nietopowy wymiar troche bo 1460mm szerokie... a my mamy dziure 1400 zostawiona w scianie...

Ale wszystkie plusy tych drzwi przycmiewa inny, najwiekszy plus, plus nad inne plusy... cena :D niska, az podejrzanie niska, ponizej polowy ceny podobnych ale stalowych najtanszych drzwi w tym rozmiarze i kolorystyce...

Gosia zadzwonila dzis do sprzedawcy (ktory przy okazji jest producentem, wyglada na to ze nie malym:)) i okazalo sie ze wszytsko sie zgadza, cena, koszty dostawy, kolor, nawet otwieraja sie tak jak mialo to byc u nas:) Gwarancja 2 letnia, zamki w komplecie, prog tez... no kurde... wszytsko jest :)

No i kupilismy drzwi :D

Ten kolor to RAL 7016 - tyle ze ciut blado wyszedl na zdjeciu :)

http://img16.allegroimg.pl/photos/oryginal/34/96/03/74/3496037444

Jak sie wszytsko dobrze pouklada to dotra do nas jeszcze w tym tygodniu :) Szalenstwo... nie spodziewalem sie ze kupimy drzwi z drewna, a tymbardziej nie ze za taka kase :D Ot po prostu "wietrzenie magazynow" ;)

Edytowane przez Tomasz Antkowiak

Trafiło się ślepej kurze ziarno ;)

Żartuję - gratuluję zakupu i wytrwałości w szukaniu. Dla mnie najbardziej zdumiewające jest, że znalazły się drzwi w tym kolorze, bo chyba strasznie ciężko na takie trafić. A jeszcze jak cena dobra, to nic, tylko się upić ze szczęścia :)