Kukson 29.12.2011 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 Witam, Czy ktoś z forumowiczów buduje może dom KAMEA 2 z pracowni DOMENA? JEstem w trakcie podejmowania decyzji o wyborze projektu i jest to jeden z naszych ulubionych projektow? Bede wdzieczny za kontakt i opinie. Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomeknie 05.01.2012 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 WitamMógłbym skopiować twój tekst i podpisać się pod nim. Domek wydaje się bardzo zgrabny i ładny. Niestety ani śladu o budujących:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kukson 07.01.2012 21:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 A powiedz moze jaka masz dzialke (wymiary) oraz czy masz juz moze jakis plan dotyczacy materialow, instalacji, itp..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tyncio 22.01.2012 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Mi też podoba się ten projekt. Ale do minusów tego rozwiązania należy zaliczyć dach. Biorąc pod uwagę powierzchnię i ilość skosów musimy liczyć się z wysokimi kosztami wykonania takiej konstrukcji. Mamy dwa balkony, dodają uroku ale niestety tworzą one niepotrzebne mostki cieplne. Brakuje mi natomiast wykusza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sosenka_1979 16.02.2012 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Witam. Zdecydowaliśmy się na budowę domu Kamea 2. Bryła bardzo ładna, świetnie dobrana kolorystyka elewacji. Do minusów należy bardzo skomplikowana konstrukcja dachu, układ słupów na poddaszu, wąska kotłownia (jeśli chcemy kocioł na paliwo stałe, a tak jest w naszym przypadku). Jesteśmy na etapie adaptacji i wyboru wykonawcy stanu surowego otwartego. Koszt dachu rzeczywiście spory. Wg. kosztorysu wykonawcy stan surowy otwarty to koszt około 220 tys. zł, z czego dach 85 tys. zł (brutto). Dodam, że budujemy w woj. lubelskim. Chętnie wymienimy się doświadczeniami z budującymi ten właśnie dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanWo 01.02.2013 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Szukam osób budujących.Jaki robiliście zmiany, jakie koszty na poszczególne etapy budowy. Chetnie zobaczę zdjęcia. Proszę o email [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janko4 04.02.2013 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Jestem przed zakupem tego projektu.Szukam z żoną już b. długo - przejrzałem wszystkie katalogi i ciągle wracamy do tego projektu.Byłem w domu wybudowanym wg. tego projektu. Jedyny minus to brak pralni ale projekt jest tak przemyślany, ze uda się coś fajnego stworzyć na etapie zmian.pozdrawiam. PanWo - wysłałem Ci email. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amiska 11.02.2013 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 My tez przymierzamy się do projektu Kamea. Zawsze chciałam saunę więc zastanawiamy się, zeby zrobić saunę w łazience na górze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żelekmisiek 11.02.2013 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Zamawiamy ten projekt. Bedziemy budować Kamea 2 k. poznania.Jakie zmiany robicie w swoich projektach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janko4 22.03.2013 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 cieszę się, ze budujecie ten dom. Dla nas KAMEA tez jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janko4 22.03.2013 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 dopisuję się. Czekam az wątek się rozwinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angelisiak 08.04.2013 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 (edytowane) Witajcie, w katalogu Domeny pojawiła się jakby 'siostra' projektu Kamea 2 - o nazwie Flawia 2. Niewiele się różnią (układ poddasza, lukarna). http://www.domenaprojekt.pl/produkty/5/flawia-2.htmlUkład poddasza jest tak rozplanowany, że spokojnie można tam zrobić garderobę w miejscu obecnej łazienki przy sypialni, a w miejscu garderoby zrobić pralnię z wejściem z łazienki. Janko4 i inni budujący - będę wdzięczna za wszelkie uwagi dot. projektu Kamea 2, jeśli nie na forum, to proszę o priv. Budowę planujemy w woj. łódzkim, niedaleko Bełchatowa. Edytowane 6 Maja 2016 przez angelisiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janko4 10.04.2013 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 dla mnie oba te projekty są idealne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żelekmisiek 12.04.2013 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 jesteśmy na etapie adapatacji.Jeszcze długa droga - ale wątek będe obserwował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angelisiak 16.04.2013 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 dla mnie oba te projekty są idealne. Dla mnie również... wszystko idealne oprócz dachu Tzn. Myślę w tym momencie o kosztach tego dachu.... Bo wizualnie jest prześliczny i nadaje uroku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janko4 18.04.2013 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Angelisiak - masz już wstępnie jakieś wyceny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żelekmisiek 19.04.2013 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 hej.Wiosna się*zaczeła a ja ciągle na etapie adptacji. Zmieniamy naprawde nie wiele, ale ciągle grzebiemy. Ponadto żonka szuka już ekip w celu wstępnych wycen - pewnie ruszymy przed jesienią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanWo 25.04.2013 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 też kupliśmy ten projekt, wprawdzie dość mocno roważaliśmy jeszcze Flawie ale w końcu wybór padł na Kamea 2. Macie już jakieś zdjęcia ? W galerii użytkownika w pracowni http://www.domenaprojekt.pl/produkty/105/kamea-2.html na stonce jest możliwe wrzucenie fot ale nic nie ma bo forum dopiero zacęło działać. Widziałem tam jednak osoby które tez kupiły ten projekt Cieszę się, ze jest nas coraz więcej, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
promolcia 03.05.2013 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 (edytowane) Witam Nam również Kamea przypadła do gustu. Będziemy ją budować na północy wielkopolski. Dom jest tak pomyślany, że "na starość" można wygodnie funkcjonować na parterze, bez potrzeby wdrapywania się na górę. Podoba nam się bardzo, że w górnych pokojach nie ma okien dachowych i dzieci siedząc w swoich pokojach mogą oglądać świat na zewnątrz a nie tylko chmury. Kolorystyka z zewnątrz pozostaje bez zmian. Co zmieniamy? - likwidujemy balkon w pokoju dziecięcym od strony ogrodu (nikt z tego nie korzysta tylko ptaki się załatwiają ) - w kuchni zastanawiamy się nad likwidacją mniejszego okna (choć przynaję, że podoba nam się taki układ) jeśli się na to zdecydujemy to przesuwamy okno w stronę spiżarki tak aby w miejsce usuniętego mniejszego okna weszły wiszące szafki kuchenne - wyspę przenoszę na drugą stronę (do tej krótkiej ścianki), w miejsce wyspy przy ścianie staje lodówka i piekarnik z mikrofalą w słupku, zlew pod oknem to nie jest najlepsze rozwiązanie bo okno jest wiecznie zachlapane ale w tym układzie nic lepszego się nie wymyśli - aby lodówka nie była widoczna z salonu zabudowuje ją scianką, w ten spasób powstaje od strony jadalni ścianka na której można postawić szafę z gadzetami potrzebnymi do nakrycia stołu martwi mnie brak konkretnego miejsca na suszenie prania ale najprawdopodobniej wyląduje ono w naszej łazience a jakie są Wasze pomysły na "ulepszenie" tego projektu? pozdrawiamy Edytowane 3 Maja 2013 przez promolcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żelekmisiek 07.05.2013 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 u mnie wiele ulepszeń nie będzie bo dom jest naprawdę przemyslany wręcz idealny. Pralnię zrobię w kotłowni, przedłużając ja o wnękę przy drzwiach. Łatwo będzie wynieść pranie na ogród. Mimo, ze mam suszarkę*bebnową to i tak suszenie bedzie w sezonie na zewnątrz.Ogrzewanie gazowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts