Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

My wybraliśmy Flawię 2, bo bardziej nam odpowiada układ pomieszczeń na poddaszu.

I mamy tam miejsce na pralnię (w miejscu garderoby, a garderoba w miejscu małej łazienki przy sypialni).

Na parterze powiększamy pom. gosp. kosztem garażu. Będzie długie, ale mam nadzieję wygodne. No i ogrzewanie gazowe jednak.

Promolcia - podoba mi się Twoja wizja kuchni, o podobnych zmianach myślałam. Nie rezygnuję z małego okna, bo dom straci urok, a poza tym kuchnię będę miała od wschodu i południa, więc popołudniu byłoby tam ciemno z samym wschodnim oknem....

Dla zainteresowanych troszkę zdjęć na innym forum (moderatorze - nie banuj mnie za to ;) )

http://plandomu.pl/projekt3372-kamea,opinie-kamea_lub_kamea_2-2755.html?str=1

• 7 months później...
  • 3 weeks później...
  • 2 months później...
  • 2 weeks później...
hej, towarzysze niedoli. Czym ogrzewacie Kamee ? Kto zdecydował się na ogrzewanie podłogowe ? a rekuperacje ?

Coś mało tu nas... I o odpowiedź trudno.

My decydujemy się na ogrzewanie gazowe + oddzielnie sterowane ogrzewanie podłogowe na niemal całym parterze (salon+jadalnia, kuchnia, przedpokój, hol, łazienka), a także w łazience i pralni na poddaszu. Myślimy też o pompie ciepła (powietrze-woda).

• 3 weeks później...

Jesteśmy prawie zdecydowani na zakup projekty Kamea 2, może ktoś już z osob budujących powiedzieć jakie koszty są na poszczególnych etapach? SSO, SSZ, stan deweloperski oraz na co zwrócilibyście uwagę budując ponownie, chętnie też obejrzymy zdjęcia poszczególnych etapów. Jesteśmy z woj. lubuskiego, jednak dużo jeździmy po Polsce i chętnie obejrzałbym dom w budowie w okolicach wielkopolski lub woj. zachodniopomorskiego.

Zdjęcia prosze na priv: [email protected]

• 5 months później...
Coś mało tu nas... I o odpowiedź trudno.

My decydujemy się na ogrzewanie gazowe + oddzielnie sterowane ogrzewanie podłogowe na niemal całym parterze (salon+jadalnia, kuchnia, przedpokój, hol, łazienka), a także w łazience i pralni na poddaszu. Myślimy też o pompie ciepła (powietrze-woda).

Podłogówka na całym parterze- jestem za:) Tylko chyba w garażu jej robić nie będziemy;P

Myślimy też o podłogówce na poddaszu- obowiązkowo w łazienkach, choć strop drewniany jest bardzo ciepły a taki planujemy zrobić.

Pompa ciepła do CWU u was będzie? Znajomy hydraulik gorąco poleca, mnie rozbijają ceny prądu przy pompie:/

• 1 month później...
  • 1 month później...

U nas projekcik już niemal na gotowo- jeszcze notarialne sprawy dotyczące działki się wleką- gdy sie skończą walczymy o pozwolenie na budowę, kredycioch i wiosną ruszamy)

Geodeta zamówiony, kierbud to nasz architekt, murarze czekają by pierwszą łopatę wbić, koparkowy też gotowy, chętni na piasek z wykopów w kolejce się ustawiają ( a my marzymy,ze będzie to żwir :p:P:P

Ekipa do dachu to maż ze swoją firemką- zaplanowaliśmy na lipiec/ sierpień :) Okna też oni wstawiają, robią instalacje i wykonczenie wnętrz.

Nasi murarze też spece od tynków i się polecają, ale chyba w GK polecimy.

Dzięki uprzejmości dobrego duszka z jednego z forów mogliśmy obejrzeć domek juz wykończony i podzielić się spostrzeżeniami- oj piękny, fajny układ, idealny dla nas:)

Cieszę się, że troszkę salon powiększyliśmy i kuchnię przy okazji, piwnica też strzał w dziesiątkę.

U nas jest to projekt własny,ale inspirowany Kameą :)

• 3 months później...
  • 4 months później...
  • 3 months później...