angelisiak 07.06.2013 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 Angelisiak - masz już wstępnie jakieś wyceny ? Niestety nie. Posiłkuję się póki co tym, co wyczytałam na innym forum. Nie mam pojęcia, jak się zabrać za te wyceny. Mam ogólne zestawienie materiałów, ale jak to podzielić na poszczególne etapy budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angelisiak 07.06.2013 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 My wybraliśmy Flawię 2, bo bardziej nam odpowiada układ pomieszczeń na poddaszu. I mamy tam miejsce na pralnię (w miejscu garderoby, a garderoba w miejscu małej łazienki przy sypialni). Na parterze powiększamy pom. gosp. kosztem garażu. Będzie długie, ale mam nadzieję wygodne. No i ogrzewanie gazowe jednak. Promolcia - podoba mi się Twoja wizja kuchni, o podobnych zmianach myślałam. Nie rezygnuję z małego okna, bo dom straci urok, a poza tym kuchnię będę miała od wschodu i południa, więc popołudniu byłoby tam ciemno z samym wschodnim oknem.... Dla zainteresowanych troszkę zdjęć na innym forum (moderatorze - nie banuj mnie za to ) http://plandomu.pl/projekt3372-kamea,opinie-kamea_lub_kamea_2-2755.html?str=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żelekmisiek 20.01.2014 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 Hej, promolcia - na jakim etapie jesteście ? Masz już do pokazania jakieś zdjęcia ?Angielisiak, Ty w koncu budujesz Flawie czy Kamea ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angelisiak 04.02.2014 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Angielisiak, Ty w koncu budujesz Flawie czy Kamea ? Flawię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żelekmisiek 08.04.2014 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 hej, towarzysze niedoli. Czym ogrzewacie Kamee ? Kto zdecydował się na ogrzewanie podłogowe ? a rekuperacje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angelisiak 21.04.2014 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2014 hej, towarzysze niedoli. Czym ogrzewacie Kamee ? Kto zdecydował się na ogrzewanie podłogowe ? a rekuperacje ? Coś mało tu nas... I o odpowiedź trudno. My decydujemy się na ogrzewanie gazowe + oddzielnie sterowane ogrzewanie podłogowe na niemal całym parterze (salon+jadalnia, kuchnia, przedpokój, hol, łazienka), a także w łazience i pralni na poddaszu. Myślimy też o pompie ciepła (powietrze-woda). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMOL 09.05.2014 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 Jesteśmy prawie zdecydowani na zakup projekty Kamea 2, może ktoś już z osob budujących powiedzieć jakie koszty są na poszczególnych etapach? SSO, SSZ, stan deweloperski oraz na co zwrócilibyście uwagę budując ponownie, chętnie też obejrzymy zdjęcia poszczególnych etapów. Jesteśmy z woj. lubuskiego, jednak dużo jeździmy po Polsce i chętnie obejrzałbym dom w budowie w okolicach wielkopolski lub woj. zachodniopomorskiego. Zdjęcia prosze na priv: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MadziulaPM 29.10.2014 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2014 Hejka! Po cichu się podłączam- oglądaliśmy Kameę2 na żywo, piękna, idealna niemal jak dla nas. Biliśmy się z myślami, czy jednak nie projekt własny, lecz raczej jednak zakupimy ten projekcik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MadziulaPM 01.11.2014 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2014 Coś mało tu nas... I o odpowiedź trudno. My decydujemy się na ogrzewanie gazowe + oddzielnie sterowane ogrzewanie podłogowe na niemal całym parterze (salon+jadalnia, kuchnia, przedpokój, hol, łazienka), a także w łazience i pralni na poddaszu. Myślimy też o pompie ciepła (powietrze-woda). Podłogówka na całym parterze- jestem za:) Tylko chyba w garażu jej robić nie będziemy;P Myślimy też o podłogówce na poddaszu- obowiązkowo w łazienkach, choć strop drewniany jest bardzo ciepły a taki planujemy zrobić. Pompa ciepła do CWU u was będzie? Znajomy hydraulik gorąco poleca, mnie rozbijają ceny prądu przy pompie:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angelisiak 03.11.2014 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2014 Podłogówka na całym parterze- jestem za:) Tylko chyba w garażu jej robić nie będziemy;P No co Ty, zaszalej, co Ci szkodzi?? :wiggle: Nam tez polecają pompę, ale narazie nie podejmujemy decyzji. Zobaczymy potem... Póki co, ogrzewanie gazowe z zasobnikiem na wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angelisiak 14.12.2014 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2014 Kompletujemy kolejne wyceny.... W międzyczasie koncepcja się zmienia.... A jak Wasze budowy drodzy forumowicze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MadziulaPM 13.02.2015 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 U nas projekcik już niemal na gotowo- jeszcze notarialne sprawy dotyczące działki się wleką- gdy sie skończą walczymy o pozwolenie na budowę, kredycioch i wiosną ruszamy) Geodeta zamówiony, kierbud to nasz architekt, murarze czekają by pierwszą łopatę wbić, koparkowy też gotowy, chętni na piasek z wykopów w kolejce się ustawiają ( a my marzymy,ze będzie to żwir :P:P Ekipa do dachu to maż ze swoją firemką- zaplanowaliśmy na lipiec/ sierpień Okna też oni wstawiają, robią instalacje i wykonczenie wnętrz. Nasi murarze też spece od tynków i się polecają, ale chyba w GK polecimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MadziulaPM 13.02.2015 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 Dzięki uprzejmości dobrego duszka z jednego z forów mogliśmy obejrzeć domek juz wykończony i podzielić się spostrzeżeniami- oj piękny, fajny układ, idealny dla nas:) Cieszę się, że troszkę salon powiększyliśmy i kuchnię przy okazji, piwnica też strzał w dziesiątkę. U nas jest to projekt własny,ale inspirowany Kameą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MadziulaPM 08.06.2015 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2015 Kochani, może tutaj wśród sympatyków tego projektu ktoś pomoze cos wymyślić. Chcę coś zmienić - zanim murarze wkroczą, może jakieś pomysły mieć będziecie:łazienka/ pralnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janko4 16.10.2015 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2015 Madziula, jak rozwiązaliście w końcu łazienka/pralnia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janko4 10.02.2016 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2016 czy ktoś*zrobił pompę ciepła ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts