jedrek244 18.03.2014 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 mi to wygląda na fix, zresztą przy 360 PSK dzielone na pół to nikt pewnie nie zrobija mam otwór szer 300 wys 240 i dałem PSK dzielone na pół z automatemfaktycznie okno ma 220 wys bo odchodzi na posadzke z dołu, przy szer 270i odliczeniu obsadzenie okna paru cm i grubości ram same szyby pewnie będąmiały po 120 cm wiec spokojnie dzielenie na pol i PSK da radę pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
desperadomn 18.03.2014 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 Hej DrKubus. Największe okno dzielone na dwie części to faktycznie jest fix, czyli nie otwierane. Wymiary 360x220, na drugiej ścianie jest takich samych wymiarów ale już otwierane. Znaczy po bokach fixy a część środkowa jest otwierana z ruchomym słupkiem. Generalnie okna HST są fajne ale niestety nie na nasz klimat po pierwsze są nieszczelne w pionowej części gdzie część przesówna nachodzi na część stałą. Podobny problem jest przy progu. W oknach u nas zamontowanych są 3 uszczelki (w ramie i skrzydle) i są dociskane w momencie zamykania okna więc jest naprawdę szczelnie. HST zostało mi odradzone właśnie przez firmę handlującą stolarką, Przestrzeń po otwarciu obu skrzydeł napewno nie jest mniejsza niż w przypadku HST a cena diametralnie różna.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrKubus 19.03.2014 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Dzięki za info, muszę w takim razie jeszcze doczytać, niestety u mnie w grę wchodzą tylko okna suwane, więc albo HST (cena i nieszczelności o których piszesz ), albo PSK (wyglądają jakbyś przez okno wychodził plus ta paskudna maskownica). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
desperadomn 19.03.2014 22:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 inwestorbb chyba jednak będziesz miał te tynki jako pierwszy Przesunięty termin tynkowania garażu na poniedziałek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestorbb 20.03.2014 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 (edytowane) inwestorbb chyba jednak będziesz miał te tynki jako pierwszy Przesunięty termin tynkowania garażu na poniedziałek... Czyżbyś miał problemy z zasilaniem wody? U mnie jest > 500 m2 więc u Ciebie pewnie będzie druga ekipa. Edytowane 20 Marca 2014 przez inwestorbb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
desperadomn 20.03.2014 09:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Hej, nie nie mam problemów z wodą. Po prostu przesunęło im się coś a że mi akurat w inny dzień nie pasuje to przesunięte na poniedziałek. Mam nadzieję, że to ostatnie takie przesunięcie, u mnie w późniejszym terminie też ponad 500m2 więc jest o co walczyć. Jak się nie spiszą lub będę niezadowolony z innych przyczyn, znajdę kogoś innego. PS. Jaką cenę ty wywalczyłeś inwestorbb?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestorbb 24.03.2014 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 U Ciebie beda w srode. Generalnie nie wyobrazam sobie zeby tynki maszynowe robic po wylewkach i tym bardziej z zalozona welna na poddaszu. Odradzam i dziekuje sobie ze nie dalem sie namowic na odwrocenie kolejnosci prac. Chlapie sie i nie ma mozliwosci zeby nie zaciaprac chocby minimalnietego co w poblizu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
desperadomn 18.04.2014 17:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2014 Osiągnęliśmy SSZ taki prawdziwy!!! Wejście ekipy od tynków, cel - przygotowanie sufitu oraz węgarków pod montaż bramy garażowej. Ogólnie, zadowolony z efektu. Trochę problemów sprzętowych mieli chłopaki z TechTynk Bielsko-Biała, ale starali się a robota mówiąc krótko prze****na!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
desperadomn 18.04.2014 17:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2014 Taki efekt po montażu bramy Krispol 500/225 kolor złoty dąb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
desperadomn 22.01.2015 17:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 Ale wlecze się ta nasza budowa. Niestety możliwości mamy takie a nie inne, nic nas nie goni. Nie straszny nam frank, dolar itp. Dajemy radę, powoli do celu. Stan prac na koniec 2014 roku: -więźba dachowa dodatkowo zabezpieczona drewnochronem -stolarka okienna i drzwiowa plus brama garażowa zamontowane, -elektryka położona przez teścia, -tynki wewnętrzne gipsowe Knauf MP75 Diamant -ziemia do wyrównania/podniesienia terenu nawieziona - inne drobne prace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
desperadomn 22.01.2015 17:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 (edytowane) jeszcze kilka fotek... To chyba najfajniejsze, fajnie widać jak południowe słońce penetruje wnętrze salonu A to sprawca całego zamieszania - prawie 600m2 powierzchni przykryte Edytowane 22 Stycznia 2015 przez desperadomn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryloon 26.01.2015 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 Południowa penetracja przyjemna:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 26.01.2015 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 zaluje ze ja u siebie takich po-4 drzwi nie zrobilem od poludnia bo HS to mnie nie kreca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
desperadomn 26.01.2015 12:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 @rylon myślę, że każda penetracja jest przyjemna. Nie tylko południowa hehe Konrad, pewnie zauważyłeś - te południowe to fix tylko podzielony na dwie części ze względu na wymiary (360/220) Ja HS nie chciałem ze względu na cenę oraz problemy ze szczelnością - fajne ale nie w naszym klimacie. W takich rozwieranych to trzeba jedynie pod uwagę wziąć kąt otwierania skrzydeł (u nas niestety nie można ich otworzyć do tego stopnia by były równolegle do części nieotwieranych) Właśnie zacząłem przerabiać "Kompletny system grzewczy..." Plan minimum na ten rok, podłogówka oraz ocieplenie ale myślę że trochę wiecej da rade zrobić. Wszystko zależy od czasu, niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts