Gość Arturo72 18.09.2013 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2013 Pod koniec maja ekipa od ścian i stropu, zakończyła etap ciężkich robót murarskich - ścianka kolankowa oraz drugi wieniec. Niech się mury pną do góry Tutaj odpowiem,że u mnie Galeco grafitowy RAL 7021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
desperadomn 19.09.2013 21:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Hej Arturo! Dzięki za namiary na dachówkę , Z tego co piszesz wygląda na to że kolory na dachu będziemy mieli takie same ;'-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
desperadomn 19.09.2013 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 (edytowane) Generalnie jestem troszkę "w plecy" jeśli chodzi o dziennik Prace idą do przodu, pogoda w kratkę ale dajemy radę. Edytowane 19 Września 2013 przez desperadomn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
desperadomn 19.09.2013 21:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 ...deska okapowa - czołowa - Heban Brazylijski po pierwszej warstwie po dwukrotnym malowaniu wygląda super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
desperadomn 19.09.2013 21:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 ...rynny Galeco grafit ;'-) Jak widać dach gotowy, czeka na dachówkę - Tondach Stodo 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
desperadomn 19.09.2013 21:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Ostatnie prace blacharskie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
desperadomn 19.09.2013 22:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 No i zaczynamy Dobra na dziś już wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
desperadomn 30.09.2013 12:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2013 (edytowane) Po trzech tygodniach od wejścia ekipy od dachu: Stan SSO - 24.09.2013 Czas na stolarkę okienną oraz drzwiową. Potem walka z wykończeniem. Pewne prace już się zaczęły, idzie nieźle. Edytowane 9 Października 2013 przez desperadomn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewucha 28.01.2014 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 (edytowane) CZYTAM juz chyba 100-na raz Twoj dziennik budowy i nie moge wyjsc z podziwu jak to wszystko sprawnie organizujesz. Gratuluje rodzinki , samozaparcia i postepow w budowie. Troche o mnie : staram sie postawic mala dobudowke do domu w Kobiernicach ale na stale mieszkam daleko i dlatego troche wiem jak to jest gdy daleko sie mieszka. Dziekuje za wpisy na forum " biala i czarna lista wykonawcow". Przed 4-ma laty kupilismy dom w Kobiernicach i nie znam nikogo w okolicy, bardzo mi te wpisy pomogly przy szukaniu materialow i wykonawcow . Pozdrawiam cieplutko cala rodzinke i zycze powodzenia przy nastepnych etapach budowy. Edytowane 28 Stycznia 2014 przez ewucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
desperadomn 28.01.2014 22:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 Dzięki za miłe słowa. Duża zasługa w tym mojego teścia, on jest na miejscu. On trzyma rękę na pulsie. Dla śledzących nasz dziennik mogę z całego serca polecić: ekipę od murów i stropu ekipę od więźby i dachu LSprodukt - Pszczyna - dachówka i orynnowanie ArtOkna Bielsko ...podejście do klienta - w takcie realizacji (edytuję po zakończeniu robót) teścia też bym polecił ale jest mój!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewucha 30.01.2014 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 :Dhaha a wlasnie potrzebuje takiego tescia na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 30.01.2014 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 (edytowane) :Dhaha a wlasnie potrzebuje takiego tescia na miejscu. Także miałem takiego Poprostu skarb przy budowie ewucha,desperado namota Ci jakiegoś miejscowego jegomościa i teść będzie jak ta lala Edytowane 30 Stycznia 2014 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
desperadomn 16.03.2014 09:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 Osiągnęliśmy SS(prawie)Z - w tym tygodniu wpada ekipa i tynkują garaż żeby można było zamontować bramę. Brama oczywiście kupiona, czeka na tynki. Wszystko w kolorze złoty dąb, od wewnątrz kolor biały (oprócz drzwi wejściowych oraz technicznych). Drzwi Wekend - naprawdę fajnie wyglądają i solidnie zrobione. Nie czuć że to stal, raczej pcv. Zobaczymy jak będą się sprawować w kolejnych latach. Moje okno na południe 360x220 robi wrażenie. Moi mali inwestorzy - Nadia i Albert - odbiór montażu okien Tak się prezentuje od strony zachodniej - ogród, wyjścia na taras... Ocieplenie bramy garażowej, ciepło ma zostać wewnątrz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
desperadomn 16.03.2014 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 Widok od strony narożnika działki, ogrodowa część. Zwozimy ziemię żeby wyrównać i delikatnie podnieść teren. Udało się załatwić tanio ziemię (30zł) za auto więc dlaczego nie. Zapomniałem napisać o oknach w poprzednim poście. Spośród wielu ofert jakie brałem pod uwagę, wygrały jednak SCHUCO SI82 CLASSIC z szybą SUNENERGY + U=0,5 4/18/4/18/4 Kolor złoty dąb na zewnątrz. System 3 uszczelek. Cała stolarka zamawiana w firmie Artokna z Bielska. Godna polecenia, super kontakt z klientem, żadnych opóźnień, solidna wiedza i doświadczenie. Montaż stolarki firma ProMat z Żywca - młode chłopaki ale naprawdę solidni. Ruszyliśmy także z ogrodzeniem, narazie wbetonowane słupki. Do zrobienia przemalować na kolor zielony, zrobić podmurówkę oraz założyć siatkę. Tak prezentuje się front. Po wyrównaniu terenu, zlikwidowaniu tych ton nawiezionej ziemi zrobi się naprawdę przyjemnie wokół. Jednocześnie utwardzamy podjazd, podbudowa będzie solidna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lusia191 16.03.2014 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 Cześć właśnie przeczytałam calusieńki dziennik. Macie piękny teren wokół aż zazdroszczę tego jedynie co nie zazdroszczę to słupa choć nie robi Wam jakoś bardzo na paskudę ( zapraszam do mnie-my musieliśmy usunąć na własny koszt słup który postawiła energetyka:x ale o tym by dużoooo pisać...) u nas też tynkarze są w drodze a jakie ogrzewanie wybraliście? Pozdrawiam:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modena 16.03.2014 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 Spośród wielu ofert jakie brałem pod uwagę, wygrały jednak SCHUCO SI82 CLASSIC .... Kolor złoty dąb na zewnątrz. System 3 uszczelek. Cała stolarka zamawiana w firmie Artokna z Bielska. Godna polecenia, super kontakt z klientem, żadnych opóźnień, solidna wiedza i doświadczenie. Montaż stolarki firma ProMat z Żywca - młode chłopaki ale naprawdę solidni. Witam Desperadomn , piękne przeszklenia . U mnie ten sam profil i ta sama firma Art okna .Również mogę powiedzieć że spisali się rewelacyjnie i rzeczywiście znają się na oknach Na montażu Ci sami młodzi chłopcy Zazdroszczę teścia pomocnika Jakie planujecie tynki ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
desperadomn 16.03.2014 17:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 Hej Lusia191, słupami się nie przejmuję bo po pierwsze są wystarczająco daleko, po drugie akurat w tym rejonie to słupów jest cała masa więc nie jest łatwo trafić na "czystą" parcelę. Przewody nie wiszą nad głową a i w sumie bezpieczniej w czasie burzy dzięki takim odbiornikom. Ogrzewanie podłogowe, na tą chwilę jednak gazowe w ekstremalnych warunkach wspomagane kominkiem. modena tynki gipsowe Knauf Diamant, wszędzie. W czwartek ma wpaść ekipa z Bielska - TechTynk - zrobią sufit w garażu oraz wykończą otwór na bramę. To taki mały test ich pracy będzie, jak będę zadowolony to i metrów trochę mam żeby otynkować ale to po elektryce. Pewnie za jakieś dwa tygodnie zamontują nam bramę więc SSZ będzie kompletny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestorbb 17.03.2014 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 (edytowane) modena tynki gipsowe Knauf Diamant, wszędzie. W czwartek ma wpaść ekipa z Bielska - TechTynk - zrobią sufit w garażu oraz wykończą otwór na bramę. To taki mały test ich pracy będzie, jak będę zadowolony to i metrów trochę mam żeby otynkować ale to po elektryce. Pewnie za jakieś dwa tygodnie zamontują nam bramę więc SSZ będzie kompletny. Pozdrawiam Witaj U mnie będzie ta sama firma (podałeś nazwę więc nie reklamuje) i również z diamanet-em. Mają w bielsku dobrą opinię. Choć nie należą do najtańszych to przemawia za nimi efekt pracy. Z tego co wiem mają dwie ekipy, a jedna z nich zaczyna u mnie od czwartku-piątku. Z ciekawości zapytam jaką cenę udało Ci się wynegocjować? ps. w bielsku najtańsi za diamant chcą 21-22 zł netto m2. Jednak już na wstępie nie ręczą, czy na koniec (żeby nie brakło) ... trzeba dokupić extra płatną paletę dodatkowego gipsu (rozumiesz o co chodzi). pzdr inwerstorbb Edytowane 17 Marca 2014 przez inwestorbb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
desperadomn 17.03.2014 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 (edytowane) Hej inwestorbb, z tymi ekipami i extra gipsem do dokupienia to jest tak, że jak masz krzywe ściany to materiałowo wyjdzie więcej gipsu niż mają w cenniku i dlatego trzeba dopłacić za to extra. Jeśli chodzi o ceny, to faktycznie widełki cenowe są spore. W sumie jak wszędzie, znaczy na każdym etapie budowy. Mi udało się zejść z ceną brutto do 25,50/m2 gruntowanie, narożniki, listwy przyokienne, no i oczywiście gips Diamant. Jedno na co należy zwrócić uwagę to pomiar, u mnie rypnęli się na moją niekorzyść o kilkadziesiąt m2. Przyjadą na pierwszą robotę to będą jeszcze raz mierzyć, dokładnie!!! Ja mam wszystko pomierzone więc wiem ile powinno być, oczywiście może być różnica kilku metrów ale nie tyle jak przy pierwszym pomiarze!Pozdrawiam... Edytowane 17 Marca 2014 przez desperadomn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrKubus 18.03.2014 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 Witaj,możesz zdradzić jaki jest typ tego największego okna, właśnie mam dylemat przy wyborze PSK czy HST otwór mam trochę mniejszy 270x240, ale róznice w cenach znaczące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts