Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile dla kierownika?

Gość

Recommended Posts

Ja zapłaciłam (o ile dobrze pamiętam) 600 zł za ustanowienie kierownika budowy i 50 zł za kazdą wizytę na budowie. Jak do tej pory wiem o wizytach, które się odbyły czyli przed zalaniem fundamentów (kontrola zbrojenia), w trakcie budowy ścian (to było konieczne w związku z zamiana nadproży na rolokasety - kierownik musiał sprawdzić i wyrazić zgodę - normalnie moze go nie być na tym etapie) i przed zalaniem stropu. Dalej jeszcze nie wiem. W tym roku nie robię więcej

pozdrowienia

Agnicha

Ja buduję w okolicach Wrocławia. A ceny obecnie trochę się zmieniły (jestem liczona wg starego cennika)- teraz u mojego kierownika płaci się 1100 PLN i w tym są wliczone 4 wizyty na budowie. Za więcej trzeba płacić dodatkowo.

Agnicha

[ Ta Wiadomość była edytowana przez: Agnicha1704 dnia 2001-11-07 09:19 ]

Okolice Wrocławia są rozległe napisz mi gdzie dokładnie się budujesz Daniel? Ja w Oławie. I mój kierownik budowy jest z Oławy a jestem z niego bardzo zadowolona. Skontaktuj się ze mną na priva lub przez ICQ.

Pozdrowienia

Agnicha

[ Ta Wiadomość była edytowana przez: Agnicha1704 dnia 2001-11-07 15:03 ]

Mój kierownik budowy zażyczył sobie 800 zł (w 1999r.) z terminem płatności "aby nie zbyt późno, bo jak budowa będzie się przeciągać ...." Trochę się podniósł z kasą, bo miałem budować z THERMOMURU (normalnie brał 600 zł) ale ostatecznie wyszło z betonu komórkowego a i tak zostało 800 zł.

• 2 months później...

Cześć Długi trochę Cię pociągnął kierownik, w naszych stronach, jak się jest znajomym teścia , ma niedaleko do budowy, sąsiad Cię

nie kabluje do urzędu to mógł ci to zrobić za 500 chyba że mu wypłacisz za 5-10 lat.

Okolice Strzyżowa pozdrawiają Krosno

Stan

Dzięki Ketiso

Gdy będziesz budował drugi dom, zwróć oczy na południowy wschód -Dziennk Budowy będziesz miał wyprowadzony na cacy za 300 -500 PLN

a porady.... uzyskasz od fachowców z "MURATORA" z tym, że nie wierz w cuda nie ma idealnych rozwiązań.Zawsze jest coś za i coś przeciw.

Gdyby było inaczej już dawno obeszło by się bez porad, a wszyscy budowali by wnajlepszej technologii.

Pozdrawiam

Stan

On 2002-01-12 02:24, Anonymous wrote:

Cześć Długi trochę Cię pociągnął kierownik, w naszych stronach, jak się jest znajomym teścia , ma niedaleko do budowy, sąsiad Cię

nie kabluje do urzędu to mógł ci to zrobić za 500 chyba że mu wypłacisz za 5-10 lat.

Moze i pociagnal :smile: Na razie od poczatku budowy wplacilem mu 300zl (czyli za 3 lata), teraz bede musial podjechac do niego - dam mu druga rate.

Okolice Strzyżowa pozdrawiają Krosno

I nawzajem :smile: :smile: