Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

półka łazienkowa / półka pod lustrem w łazience

OiM

Recommended Posts

Witamy!

Jesteśmy w trakcie kafelkowania łazienki,

planowaliśmy pod lustrem zrobić półkę z kafli, od przodu wykończoną mozaiką.

Niestety, jak twierdzą nasi glazurnicy nie dadzą rady zrobić takiej półki bez użycia listew wykończeniowych (które nam się nie podobają), ponieważ nie dadzą rady wyciąć tej mozaiki pod kątem 45stopni, tak jak kafli..

czy znacie jakieś inne rozwiązania dla półek łazienkowych?

Bylibyśmy niezmiernie wdzięczni jeśli ktoś z Was wrzuciłby jakieś fotki szklanych półek łazienkowych o ile takie posiadacie!

z góry dziękujemy

O i M

a kamień, np. jakiś marmur ?

My mamy z tego półkę pod lusterem i 2 w brodziku i nie widzę szczególnych problemów z ich utrzymaniem.

Osobiście nie zrobiłabym szklanej półki. W okolicy umywalki chlapie się okropnie i jak woda będzie zasychać (szcz. twarda woda) to taka szklana półka będzie wiecznie zapaćkana.

hmm... no wlasnie sama nie wiem czy półka jest konieczna... wydaje mi sie ze chyba tak, bo bede miec jedynie szafke pod umywalka i nie wyobrazam sobie trzymac w niej np. perfum... nad wanna nie bede miec również zadnych półek... hmm... w przyszłość zamierzam obudować pralkę wysoką szafką, ale do tego czasu muszę miec gdzie odłożyć szczoteczkę do zębów.. a z umywaki wydaje mi sie ze wszystko bedzie nam spadać...

A może zrób całą półeczkę w mozaice. Musi dać się to zrobić bo nieraz się spotyka zdjęcia z takimi aranżacjami. Na jednym z tych zdjęć jest co prawda nie półka ale blat z mozaiki i normalnie kant z niej zrobiony bez żadnych listew.http://olazience.pl/aranzacja-lazienki/69-mozaika-w-lazience

hmm... no wlasnie sama nie wiem czy półka jest konieczna... wydaje mi sie ze chyba tak, bo bede miec jedynie szafke pod umywalka i nie wyobrazam sobie trzymac w niej np. perfum... nad wanna nie bede miec również zadnych półek... hmm... w przyszłość zamierzam obudować pralkę wysoką szafką, ale do tego czasu muszę miec gdzie odłożyć szczoteczkę do zębów.. a z umywaki wydaje mi sie ze wszystko bedzie nam spadać...
:)))