Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kolorystyczne trendy na NOWY ROK

piu

Recommended Posts

a tu: http://www.tkaniny.net/dalsze-tkaniny-dekoracyjne-uni.html?restrictions=colorGroup.4%3B&lastRestrictionCode=colorGroup.4 szukałaś? jeszcze zerknij do canvas i aksamit, a znam stamtąd etnę i gobelinowe - moge cos powiedzieć o "konsystencji" ;)

Mti Furninova - ma takie tkaniny i sprzedaje na metry

jest kilka w tym odcieniu

• Odpowiedzi 455
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziękuję za namiary, ale to musi być tkanina easy clean, a póki co nie ma nic w tym odcieniu. Zanim ja jednak znajdę satysfakcjonujący mnie wygodą i wyglądem mebel, pewno się już zmieni koncepcja kolorów :D Albo skończy się tak jak u większości - na kolorowych dodatkach i neutralnym tle ( u mnie ecru), bo z nimi nie będzie problemu.

Lampy super. To HK Living

images?q=tbn:ANd9GcSN69FXvavmBsU2MouTIhC5upef5npKYt3ZFvY0qpPB1vsGz5Sf

http://2.bp.blogspot.com/-bqTWSRFDlv0/UymYQFV5RDI/AAAAAAAAC0E/nktEEuxO4TU/s1600/Zrzut+ekranu+%2528168%2529.png

Trafiłam ostatnio na dwóch projektantów: Joseph Dirand i Pierre Yovanovitch

Joseph Dirand raczej nie szafuje kolorami, ale jego wnętrza są ciepłe. Podoba mi się jak łączy elementy typowo klasyczne z nowoczesnymi. Ma zaledwie kilka ulubionych kolorów, które dodaje łamiąc konwencje biało-szaro-czarną.

Ostatnia fotka to kuchnia w jego domu. Mogłabym w nim zamieszkać mimo tej kolorystycznej oszczędności :)

Więcej tutaj http://www.bellevivir.com/2014/04/Joseph-Dirand-at-Home.html

http://www.josephdirand.com/

joseph dirand-Villa Pierquin_St Girons.jpgjoseph dirand-MonsieurBleu3.jpgjoseph dirand-MonsieurBleu10.jpgjoseph dirand-Fbg Poissonnière_Paris.jpg

joseph-dirand-paris-herringbone-floors.jpg

Edytowane przez pestka56

no, pięknie. Tylko wiesz Pestko , że ta "esencja" klimatu to też samo wyjściowe wnętrze - wysoko, piękne okno i baskwilowe okucia.

Zupełnie inaczej wyglądałoby wnętrze w "standardzie" 2,60 m i plastikach :).

Fajne lampy - ten rzeczywisty kolor "ocean blue" ładniej wygląda na aranżacji innychmebli . Chyba, że to inny kolor:rolleyes:

no, pięknie. Tylko wiesz Pestko , że ta "esencja" klimatu to też samo wyjściowe wnętrze - wysoko, piękne okno i baskwilowe okucia.

Zupełnie inaczej wyglądałoby wnętrze w "standardzie" 2,60 m i plastikach :).

Fajne lampy - ten rzeczywisty kolor "ocean blue" ładniej wygląda na aranżacji innychmebli . Chyba, że to inny kolor:rolleyes:

Pewnie, że tak, ale co nam szkodzi budując dom „strzelić sobie” salon wyższy niż inne pomieszczenia, albo pociągnąć okna i drzwi pod sam sufit. Myślę, że koszty nie byłyby dużo wyższe.

Jeśli chodzi o kolor lamp, to prawdopodobnie przekłamanie spowodowane oświetleniem.

Pewnie, że tak, ale co nam szkodzi budując dom „strzelić sobie” salon wyższy niż inne pomieszczenia, albo pociągnąć okna i drzwi pod sam sufit. Myślę, że koszty nie byłyby dużo wyższe.

Jeśli chodzi o kolor lamp, to prawdopodobnie przekłamanie spowodowane oświetleniem.

no co Ty Pesteczko, taka chałupa byłaby mega dużo droższa ! Niestandardowe wymiary stolarki, wystroju okien, więcej do ogrzania, . Wiem coś na ten temat, u mnie w biurze jest ponad 6 m...

....

Ta kuchnia jest obłędna, te fronty i podłoga... ach, cudo !! Tylko nie szare ściany, już nie mogę na nie patrzeć :no:

Nie liczyłam :( ile w budowie. U mnie jest 280 plus pustka po kalenicę, czyli razem coś koło tego co masz w biurze. Okna uważam, mam za małe :(

Niektóre odcienie szarości mimo „szarej” mody podobają mi się nadal. Ściany w tej kuchni są jakby przecierane. Takie a'la stary tynk i takie może być szare :yes:

Pesteczko

mniejsze okna to mniej mycia :D

Oglądam sobie rolety i ubawiłam się przy porannej kawie :lol2::

http://dantedj.republika.pl/prestige/ZIELONY.jpg

Kolor "EQRUE" jeszcze się w tym wątku nie pojawił ;)

Karolina, niech Cię nie skręca? :-D

Wyszukuj co Ci się podoba i pasuje. Zbieraj na "kupkę" i myśl jak wykorzystać

ta kupka już za wielka!!

za wiele rzeczy bym chciała... tak bardzo mi się podobają, trudno wybrać tę jedną by nie przesadzić...

ale - kupiłam stołki :D i będę podrasowywać... tylko kiedy :cry:

nie opłaca mi się teraz robić, bo nie wiem jakie dać obicie... by potem pasowało do reszty...

Pesteczko

mniejsze okna to mniej mycia :D

Oglądam sobie rolety i ubawiłam się przy porannej kawie :lol2::

http://dantedj.republika.pl/prestige/ZIELONY.jpg

Kolor "EQRUE" jeszcze się w tym wątku nie pojawił ;)

A wymyśliłaś jak to przeczytać? mnie się język w supełek wiąże :)

ta kupka już za wielka!!

za wiele rzeczy bym chciała... tak bardzo mi się podobają, trudno wybrać tę jedną by nie przesadzić...

ale - kupiłam stołki :D i będę podrasowywać... tylko kiedy :cry:

nie opłaca mi się teraz robić, bo nie wiem jakie dać obicie... by potem pasowało do reszty...

Ja mam taaaaaaaa....aaaaaaką kupkę, że szkoda gadać. Od czasu do czasu robię remanent i wywalam, co się deaktualizuje.

Mam znajomych, którzy prowadzą firmę hafciarską. Zaczęłam namawiać ich na zrealizowanie kilku pomysłów. To co najczęściej im klienci zlecają to koszmarki. Ale zdarzają się też ciekawostki, np. hafty na kieckach Rosati.

Zadziwiające, że te hafty wcale nie wychodzą tak drogo. W zeszłym roku prowadziłam cały projekt reklamowy dla jednej firmy i 3-kolorowy gęsty haft, dość kłopotliwy, bo na gotowym ciuszku, kosztował 7,0–8,0 zł za sztukę (jakieś 8 x 4 cm) przy ilości 50 sztuk. Wszystko zależy od materiału na którym się haftuje, iloma kolorami. Oni mają maszynę, która umożliwia szerokość haftu do 150 cm, więc spokojnie można zrobić zasłonę, albo kawał tkaniny na pokrycie mebla.

A ja myślę o dużym pasie tkaniny na ścianę. Mam taką, gdzie mogę jakieś 5mb powiesić w pionie.