Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kto żałuje że ma PC i dlaczego???

kupiecjudex

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

@fotohobby temu Panu akurat nie życzę niczego miłego w stosunku do pompy i będę wdzięczny za wpisanie mnie na jakąś czarną listę znajomych czy coś (o ile istnieje). To że kolega ma kasę nie znaczy że każdy ją ma, ja nie narzekam ale podejście kolegi do tematu ja mam pompę jestem super zajebisty gośc i sram na innych bardzo mi się nie podoba. I myślę że podobne zdanie (niekoniecznie do osoby co do podejścia) mają inni zwolennicy pomp. Pompa dziś to nie cudo jak sami liczycie kocioł na wungiel 10k kominy liczycie po 7k mamy 17 teraz za 25 mamy pompkę dobrą więc nie szpanuj kolego fotohobby. Ja też jadąc po ulicy swoim samochodem nie patrzę z góry na kierowców w polonezie bo może ktoś nie miał tyle szczęsica w życiu co ja.

Drogi Kolego :)

Ujmuje mnie Twoja życzliwość, ale znów (podobnie, jak w poprzednim wątku) muszę parę rzeczy Ci wyklarować.

To nie jest tak, że wybieram pompę, bo mam mam kasę, mam pompę i "sram na innych"

Kolega psychologiem jest kiepskim, albo po prostu nie potrafi czytać ze zrozumieniem.

Albo po prostu konfabuluje, bo ZADNEGO mojego cytatu w tonie o jaki mnie posądza przytoczyć nie potrafi.

Jest wręcz przeciwnie.

Mnie po prostu NIE stać, by w moim domu marnować te 7-8m2 na kotłownie i magazyn opału.

To jest 8m*2500zł, czyli magiczne 20tyś zł - powierzchni, w której mogę urządzić wszystko - suszarnie, pralnie, ciemnię, inny hobby room, czy pomieszczenie na prowadzenie firmy. Dodatkowo OSZCZEDZAM na kominach (o czym Ci pisalem). Gdzie tu szpanowanie ?

Mozna się zastanawiać, co kolega borsak1 robi w tym watku, skoro pali weglem (choć tego nie znosi).

Odpowiedź wydaje sie prosta - kolega borsak1 szuka potwierdzenia tego, że palenie węglem (czego nie znosi) jest JEDYNYM i nie mającym alternatywy wyjściem w jego sytuacji.

Nie ma dostępu do gazu, wie, że istnieje inne bezobsługowe źródło ciepła, ale mu nie ufa i robi WSZYSTKO, by się w tej nieufności utwierdzić.

Nawet popychajęc tu kompromitujące go farmazony o kożuchach i czapkach w dzień przy ogrzewaniu w drugiej taryfie.

Rachunki, których się domagał nie były w stanie go przekonać.

Jesteś zablokowany borsak1, uwięziony w swoim światopoglądzie, że tylko kopaliny Cię ogrzeją, a reszta to ściema.

Po co tracisz tu czas ?

Syp "eko" węgiel, szufluj popiół, czekaj na gaz.

Tu tracisz czas.

Edytowane przez fotohobby

@fotohobby odpowiem tylko na to: "Rachunki, których się domagał nie były w stanie go przekonać."

Rachunki za prąd nie powiem nie są wysokie spodziewałem się wyższych. Podobnie podkeślam że koszt rzędu 30 tys to żaden koszt przy całej budowie !!

Na resztę zarzutów już odpowiadałem. Kto czyta nie błądzi.Mądrości sobie i wam życzę.

p.s. za black-liste dziękuję.

Jaką black liste ?

Napisałem, że jesteś zablokowany w swoim swiatopogladzie, przez siebie samego, czytaj uważniej :)

Ale i tak pochwała - że przyjmujesz argumenty i widzisz, żejak ktoś rozważnie zaprojektował i wykonał instalacje na PC to śpi spokojnie i płaci umiarkowanie.

Edytowane przez fotohobby

Ale tu piszesz oczywistosci Arturo borsakowi 1 pewnie ze trzeba dobrze ocieplic albo wstawic pc o mocy 20 kw i niewiem czy by starczylo

gdyby nie ocieplenie. Myslisz ze ja bym wiecej nie dal sobie w sciany ale oraniczenia robia swoje . Takze ocieplenie to najwazniejsza kwestia

a dobor Pc najbardziej oszczedny i komfortowy.

Arturo !!!!!!!!!!!!!!!!!

OGRANICZENIA : szerokosc dzialki a grubosc ocieplenia w pozwoleniu mialem 10 cm zrobilem 15 cm (sasiedzi mi z miarka przyszli co im 3 cm w granice weszlem! )

w projekcie na podlogach mialem tylko 5 cm styro dalem 10 wiecej sie nie dalo , strych dalem 35 cm ale w pokojach 25 zeby nie pomniejszac

JAK BYM ICH NIE MIAL TO : podlogi 20 cm , sciany 20 cm , dach piana pur 25cm , okna w warstwie ocieplenia , brak kominow

Arturo !!!!!!!!!!!!!!!!!

OGRANICZENIA : szerokosc dzialki a grubosc ocieplenia w pozwoleniu mialem 10 cm zrobilem 15 cm (sasiedzi mi z miarka przyszli co im 3 cm w granice weszlem! )

w projekcie na podlogach mialem tylko 5 cm styro dalem 10 wiecej sie nie dalo , strych dalem 35 cm ale w pokojach 25 zeby nie pomniejszac

JAK BYM ICH NIE MIAL TO : podlogi 20 cm , sciany 20 cm , dach piana pur 25cm , okna w warstwie ocieplenia , brak kominow

Ale daliście się im sprowokować, po co się tłumaczycie...

Jesteście zadowoleni ??? Jeśli tak, to najważniejsze... a reszta pier...ć

Zaraz usłyszycie, że za 3 lata jak prąd po 1 zł to się będziecie musieli wieszać...

Macie tą przewagę że mieszkacie i autopsja... pozdro

Ps. po edycji, wy mieszkacie, niektórzy mają wszystko ... w papierze...

szkoda soboty na net, ja pierwszy raz się zapuszczam bo mam problem i czekam na kogoś kto pomoże a nie będzie opierda..ć

Edytowane przez Kasia & Krzysiek

za 1 sezon grzewczy zapłaciłem około 1950zł za CO+CWU. Jak dla mnie dobry wynik za dom 130m2 pow uż(po podłogach 150+piwnica 75m2) a jak już pisałem kolega za kotłownię ekogroszkową zapłacił 12tys mniej...

Sąsiad powyżej za analogiczny okres spalił 10t węgla....wiem, dom nie ten itd, ale nawet jakbym miał spalić 3t to by mnie chyba k....ca wzieła...

mnie by k wzieła jakbym przy domu 130m2 płacił 2000 zł za dzialanie gruntówki.

w obecnym domu 115m2 piętrówka 40 letnia styro 6cm niektóre okna o,6 4tony ekogroszku nie jestem w stanie wypalić przy temp 22 stop .

przez 12miesięcy

ach ta moja złośliwość -grunt żeby każdy z nas był zadowolony z decyzji przy budowie

To na zdrowy rozum mogles zrobic sciane 24 i styro 30 i bylbys do przodu ,,,?!!!!!!!!

Ja gdy sie decydowalem na budowe domu w 2008 roku przedstawilem projekt firmie budowlanej ktora

stwierdzila iz zalecenia projektowe tzn. 10 styro to super cieplo i oszczednie !!!!!!!!????

Jak bym mogl to pisalem co bym zrobil gdzie dolozyl.....

Kurcze po co się wszyscy denerwujecie??

Z tego co wiem to jest forum na którym powinno się wymieniać doświadczenia, doradzać i szukać jakiegoś rozwiązania :)

Rozumiem że wymiana zdań może się wydarzyć ale to chyba bez sensu :)

Ja jestem na tym forum jako użytkownik wielu gadżetów ale także jako instalatora z .... letnim doświadczeniem :)

Myślę że opinie na temat produktów umotywowane tylko handlowym żargonem to za mało :(

Rynek jest duży i wiele firm ma jedne produkty ciekawe a inne mniej i to chyba ważne aby dobrać rozwiązanie idealne dla siebie :)

1. obraza, wkur..a mnie taki tekst

2. ironia... ale wysoki poziom, rozumiem... właściwie nie wysoki... ale też rozumiem (oczywiście chodzi o brak zrozumienia)

3. tu przepraszam... poniosło mnie

ps. miki121 jesteś instalator, weź pomóż użytkownikowi PC, chodzi o realny problem w temacie z ciśnieniem w CO