aadamuss24 11.02.2012 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 (edytowane) Pyxis mi nie chodzi o opcje tylko nie raz już widziałem manipulacje firm, urzędów i instytucji aby przedstawić coś w korzystnym dla siebie świetle i nie ma to nic wspólnego z obiektywnością. Pewnie Pan M.Miara jest dobrym fachowcem i zna się na tym co robi - ja tego nie neguję, ale jak widzę hasło "projekt unijny" to mi się śmiać chce, że ktoś to bierze na poważnie. Małe dz to też nie jest problem, jeśli po jakimś czasie zacznie brakować ciepła, można dorobić dz i będzie ok - jest to coś co można poprawić. pozdr adam ps tak sobie myślę, że nawet takie dorobione poziome dolne źródło mogłoby być zakopane na niewielkiej głębokości i uruchamiane tylko gdy są niezbyt mroźne dni. Edytowane 11 Lutego 2012 przez aadamuss24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek131 11.02.2012 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 kupiecjudex napisał:Chyba kiedyś już o tym pisałem mam kuzyna pracującego w firmie sprzedajacej PC firma klasa piersza liga w Polsce, w cenie też niestety - mimo że po znajomości przez kuzyna objecali rabat. I co z tego cena i tak zawrotna. No ale do rzeczy, jak mi mówił co siędziało z PC w te ostatnie mrozy ....... szkoda gadać. Ale na tym forum są sami szczęśliwi posiadacze PC, które nie mają żadnych usterek. Mnie mowia to samo .Kogo nie spotkam mowi daj se spokoj z pompa.I to chlopaki pracujace w firmach montujacych, a tu wszyscy trzymaja sie za raczki i tancza w koleczku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 11.02.2012 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 (edytowane) a tu wszyscy trzymaja sie za raczki i tancza w koleczku Papuga:P No i kto tu sieje zamęt i zaczepia? Żeby tu jak to Elfir napisała nie robic offtopa czyli nie psuć niektórym humoru założę wątek na temat wad Legalett. Tu niech radosnie tańcżą trzymając sie za rączki użytkownicy Legalett a tam będzie mozna przeczytać o tym co z Legalett jest nie tak. Myslę że trochę sie tego uzbiera i myślę że sporo ewentualnych klientow Legalet chętnie przeczyta to co tu starają sie niektórzy tak skrzętnie ukryć. Edytowane 11 Lutego 2012 przez Liwko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaz1719505673 11.02.2012 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 kamieniarz jesteś Gościem raczej w temacie bez tzw ściemy interesuje nmie jaką powieszcnie zają ci Twój wymienik a możesz opublikujesz jakeś fotki twojej PCi Mój poziomy spiralny DZ to 4 rowy o długości od 45 do 30 ( w kształcie "L") , do wykorzystania miałem pow. 37x25m(25m to od płotu do budynku , na końcu zostawiłem większy margines żeby nie mrozić fundamentu) , rowy co jakieś 2-3m o szerokości 1-1,5m , rury pe40 980mb. Mam niezły bajzel w kotłowni , zrobię zdjęcia to wkleję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 11.02.2012 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 Pyxis mi nie chodzi o opcje tylko nie raz już widziałem manipulacje firm, urzędów i instytucji aby przedstawić coś w korzystnym dla siebie świetle i nie ma to nic wspólnego z obiektywnością. Pewnie Pan M.Miara jest dobrym fachowcem i zna się na tym co robi - ja tego nie neguję, ale jak widzę hasło "projekt unijny" to mi się śmiać chce, że ktoś to bierze na poważnie. Małe dz to też nie jest problem, jeśli po jakimś czasie zacznie brakować ciepła, można dorobić dz i będzie ok - jest to coś co można poprawić. pozdr adam ps tak sobie myślę, że nawet takie dorobione poziome dolne źródło mogłoby być zakopane na niewielkiej głębokości i uruchamiane tylko gdy są niezbyt mroźne dni. Nie wszystko podpada pod spiskowa teorie dziejow. Nie mozemy do tego tak podchodzic. To nie ksiegowosc unijna tylko fizyka. Ze mozna dorobic Dz to mi nie mow, bo ja tak zrobilem po miesiacu uzytkowania PCi w mokrym domu. Dla spokojnosci. A czy zakopywac plycej - oj, tez bym sie tutaj zastanowil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 11.02.2012 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 Mnie mowia to samo .Kogo nie spotkam mowi daj se spokoj z pompa.I to chlopaki pracujace w firmach montujacych, a tu wszyscy trzymaja sie za raczki i tancza w koleczku No to nie najlepiej swiadczy o tych firmach w ktorych pracuja. Tylko tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 11.02.2012 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 mnie tylko bawi jak cały czas mnie ktoś pyta czy w takie mrozy PC daje nagrzać dom i jakie mam temperatury w domu - jak odpowiadam, że tak, bez problemu i że mam 22,5C to widzę tylko niedowierzanie w oczach... Mało tego. Odczucie ciepła przy dużych mrozach jest nawet większe, bo PC pracuje też wtedy w pierwszej taryfie. Ja pamiętam jak miałem źle ustawioną krzywą i rok temu w grudniu (były duże mrozy) w łazienkach miałem 28* a w salonie 24:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 11.02.2012 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 ja mam takie same odczucia.... mnie tylko bawi jak cały czas mnie ktoś pyta czy w takie mrozy PC daje nagrzać dom i jakie mam temperatury w domu - jak odpowiadam, że tak, bez problemu i że mam 22,5C to widzę tylko niedowierzanie w oczach... w ubiegłą zimę sąsiad 'wpadał' do nas bardzo często o coś spytać i dziwił się że ciepło... drugi dopiero na wiosnę spytał z ironią jak tam to nasze ogrzewanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 11.02.2012 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 dziwisz się ?czy to normalne grzać się mrożnym powietrzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 11.02.2012 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 w ubiegłą zimę sąsiad 'wpadał' do nas bardzo często o coś spytać i dziwił się że ciepło... drugi dopiero na wiosnę spytał z ironią jak tam to nasze ogrzewanie? A moj popytal, poczytal, poogladal i tez powiedzial mi 2 tyg temu, ze jednak PCi postawi zamiast pieca. Ja jestem happy, bo to zawsze jeden dymiacy komin w bezposrednim sasiedztwie mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tank102 11.02.2012 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 Jeżeli chodzi o pompy woda-powietrze czyżby najlepszym wyjściem tylko pompa ZUBADAN ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 11.02.2012 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 jeżeli chodzi o pompy woda-powietrze czyżby najlepszym wyjściem tylko pompa zubadan ??? nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 11.02.2012 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zieli 11.02.2012 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 nie/tak dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 11.02.2012 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 nie/tak dlaczego? Nie,dlatego,że jest sporo porównywalnych technicznie pomp powietrznych i nie można mówić,że któraś jest najlepsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 11.02.2012 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 dokładnie tak, to tak jakby powiedzieć że Alfa to najlepszy samochód Bolesnie trafnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 11.02.2012 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 dokładnie tak, to tak jakby powiedzieć że Alfa to najlepszy samochód No coś w tym jest,chociaż Alfę wybiera się sercem a nie rozumem Z pompą jest raczej odwrotnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zieli 11.02.2012 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 Nie,dlatego,że jest sporo porównywalnych technicznie pomp powietrznych i nie można mówić,że któraś jest najlepsza to ATLANTIC Excelia Tri jak wypada na tym tle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 11.02.2012 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 Proszę, podajcie ceny waszych PC P-W.Ostatnio zainteresowałęm się tym tematem i powolutku skłaniam się ku temu rozwiązaniu. Decyzję muszę podjąć w miesiąc gdyż w marcu ruszam z dachem i wtedy muszę wiedzieć czy wyprowadzać komin nad dach czy zostawić go tyle ile już jest.Myślę że 10KW powinna wystarczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 11.02.2012 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 (edytowane) myślę - to za mało policz w OZC Nie mam windowsa by zainstalować ten program. Przypuszczam że przed zakupem sprzedawca wyliczy odpowiednią moc. Ewentualnie mogę iść w gaz. Podprowadzenie do działki to 2k. Edytowane 11 Lutego 2012 przez klaudiusz_x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts