miki121 11.02.2012 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 bufor przy 100% podłogówki moim zdaniem ma sens tylko wtedy gdy jest osobny licznik do PC z tańszym prądem (z możliwością wyłączenia prądu na kilka godzin) - wtedy to rozumiem, w pozostałych przypadkach to niepotrzebny koszt ten osobny licznik mają np. w niemczech - może w innych krajach też tak mają... Z tego co kojarzę to w Austrii też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 11.02.2012 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 Nawet chyba Czesi maja specjalne taryfy dla PCi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 11.02.2012 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 Za to my mamy SPECJALNY RZĄD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lujski 12.02.2012 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 na powietrzne tez maja specjalne taryfy ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 12.02.2012 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Bo mają atomówki .A te nie tak łatwo zatrzymać na noc a rozbujać w dzieńA nasz rząd nie zbydował atomówek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 12.02.2012 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 To nie to. Weglowa tez ma bezwladnosc liczona w dniach a nie godzinach. To raczej sprawa polityki, politykow i ich checi (czy raczej niechceci) do zajmowania sie takimi "pierdolami". Lepiej jakas kolejna komisje zrobic i sie lansowac w TV niz dzialania proekologiczne podejmiwac jak jacys - Boze bron - "zieloni". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 12.02.2012 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 na powietrzne tez maja specjalne taryfy ?? Az tak nie zglebialem tematu, ale mozesz poczytac ten artykul ktory linkuje nizej. Jest wlasnie o zaliczaniu urzadzen do odnawialnych zrodel energii i tym, ze ceny energii dla PCi w Czesji sa 3x nizsze niz do innych zastosowan. IMHO fajnie http://www.globe-energy.pl/pompy-ciepla/459-miejsce-pompy-ciep%C5%82a-w-ue.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 12.02.2012 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Proszę, podajcie ceny waszych PC P-W. Ostatnio zainteresowałęm się tym tematem i powolutku skłaniam się ku temu rozwiązaniu. Decyzję muszę podjąć w miesiąc gdyż w marcu ruszam z dachem i wtedy muszę wiedzieć czy wyprowadzać komin nad dach czy zostawić go tyle ile już jest. Myślę że 10KW powinna wystarczyć. Trzeba sprawdzić zapotrzebowanie, ale ja na 150m mam zubadana 11kw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 12.02.2012 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Jeżeli chodzi o pompy woda-powietrze czyżby najlepszym wyjściem tylko pompa ZUBADAN ??? Jak powiem TAK, to zaraz mnie zakrzyczą że brednie piszę. Przed zakupem przeanalizowaliśmy ewentualne PC i technologicznie Zubadan wyszedł najlepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 12.02.2012 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 (edytowane) Uzupełniając poprzednią wypowiedź odnośnie Zubadana. Czym odróżnia się od Innych P-W otóż jako jedyna pompa na rynku gwarantuje pracę bez spadku wydajności do -15 i grzanie do -25 (wczesniej pisałam że było u mnie kilka nocy -36 i grzała bez dodatkowego stymulatora) jako jedyna na rynku gwarantuje nieprzerwalną pracę przez 150minut i cykl odszraniania tylko 3 minuty. Zubadan to najwyższa półka w Mitsubischi jeśli chodzi o PC, ale Mitsubischi ma inne PC np poverinvertery które parametrami są jak np atlantic czyli mają zakres pracy do -20 a cenowo znacznie różnią się od Zubadana, a dalej to Mitsubischi. Porównując np do rynku samochodowego każda marka ma lepsze i gorsze modele, tańsze i droższe i to klient decyduje czy chce jeździć mercedesem A czy C klasy. Edytowane 12 Lutego 2012 przez ana-76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 12.02.2012 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Jaka jest cena Zubadana ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 12.02.2012 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 ja płacilam za 3 fazowego około 24tyś netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 12.02.2012 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Uzupełniając poprzednią wypowieź odnośnie Zubadana. Czym odróżnia się od Innych P-W otóż jako jedyna pompa na rynku gwarantuje pracę bez spadku wydajności do -15 i grzanie do -25 (wczesniej pisałam że było u mnie kilka nocy -36 i grzała bez dodatkowego stymulatora) jako jedyna na rynku gwarantuje nieprzerwalną pracę przez 150minut i cykl odszraniania tylko 3 minuty. Zubadan to najwyższa półka w Mitsubischi jeśli chodzi o PC, ale Mitsubischi ma inne PC np poverinvertery które parametrami są jak np atlantic czyli mają zakres pracy do -20 a cenowo znacznie różnią się od Zubadana, a dalej to Mitsubischi. Porównując np do rynku samochodowego każda marka ma lepsze i gorsze modele, tańsze i droższe i to klient decyduje czy chce jeździć mercedesem A czy C klasy. Problem nie w wydajności ale w tym ,że Mitsubishi podał parametry dla -25 C . A tak naprawdę to nawet pompy starego typu gdzie podano parametry do -15 C Przacują do -25 C Wystarczy tylko podać parametry pracy i będzie zubadan. To jest główna różnica .Teraz pojawiły się pompy które osiągają wyższe temperatury wody przy nizszych temp powietrza. Pytanie Co oznacza Zubadan typ 11 ? Jaka moc w jakiej temperaturze powitrza i wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 12.02.2012 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 oj Hydrauli widzę że masz problem i alergię na zubadana? Skoro inni mają to samo co zubadan to czemu o tym nie piszą? Co szkoda im pieniedzy na zmianę ulotek... śmieszą mnie takie wypowiedzi. Jakbym słyszała Kaczyńskiego ja wiem coś na pana tylko nie powiem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 12.02.2012 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Daj mi odpowiedź techniczną ,Skoro wiesz to powiedz.Ja widzę jak to działa i Zubadana też montowałem (Tego z jednostkąSTIEBLA)Ale mam problem z tymi danymi technicznymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 12.02.2012 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Podaj moc dla parametrów -20 / +45 i -25/+45 dla typu 11Z góry dziekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 12.02.2012 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Ja widzę jak pracuje i teoretycznie przez 1,5 tygodnia kiedy było u mnie sporo poniżej -25 nie powinnam miec ogrzewania, bo piszą że grzeje do -25 a grzał nawet jak było -36. Nie mam stiebla, mam moduł wewnętrzny skladany przez firmę montującą więc nie mogę nic napisać na jego temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 12.02.2012 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Tylko te wszystkie parametry powinien podawać każdy producent. An wie ze działa i jest ok a to z jaka mooca to już może jest mniej dlań ważne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 12.02.2012 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Ja zamontowałem już 30 szt są stare daikiny ,Atlantici .Domy do 280 m2.Wszystkie działały .W dwuch przypadkach trzeba było załaczyć grzłki na CO.W jednym wypadku przyjechali goście (gotowanie i cwu spowodowało ciągą pracę na cwu przez 12 h na dobę)A drugi wypadek -wyłaczyli prąd na kilka godzin temperatura spadła w domu 5 CTrzeba było szybko podgrzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek131 12.02.2012 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 oj Hydrauli widzę że masz problem i alergię na zubadana? Skoro inni mają to samo co zubadan to czemu o tym nie piszą? Co szkoda im pieniedzy na zmianę ulotek... śmieszą mnie takie wypowiedzi. Jakbym słyszała Kaczyńskiego ja wiem coś na pana tylko nie powiem.... Za to Ty sprzedajesz Zubadany i masz alergię na inne.Na jedno wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts