Pyxis 12.02.2012 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Oczywiście że nie ma filtrów z 100% skutecznością , ale już z 99 % ( i coś tam po przecinku tak ), a te 1% zanieczyszczeń to też nie osadzi się w rurach tylko w znacznym stopniu zostanie wyrzucone przez wyrzutnie. A jakość powietrza w domu z WM przy dobrej jakoś ci filtrach (np. ilość kurzu, zanieczyszczeń itp ) ma się do jakości powietrza przy Twojej jedynej słuszenej wentylacji grawitacyjnej jak mercedes do syrenki. Ale ja wiem Ty z założenia masz wszystko naj. Ale ten ulamek procenta syfu ktory zostanie po kilku(nastu)latach nie bedzie dla zdrowia obojetny. W tym watku podawalem przepisy odnosnie czyszczenia kanalow wentylacji mechanicznej. Ustawodawca stawia taki wymog. To pewnie tez jakies bajki, bo musi wszystko pasowac do Twojej pokreconej linii przemyslen Poczytaj, przemysl - zrozumiesz w czym jest "problem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 12.02.2012 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Jednoznacznie można stwierdzić iż PC P-W jest trafioną inwestycją. W moim przypadku prawdopodobnie pompa 8KW wystarczy. Z jakiej taryfy korzystacie? mam G12 czyli dwutaryfową, ale rozważam przejście na jedną taryfę na to że w dzien u mnie jednak jes spore zużycie, bo cały czas ktoś jest w domu, nie zwracam też uwagi na to by zmywać, prać i gotować tylko w II taryfie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piter719 12.02.2012 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 ja płacilam za 3 fazowego około 24tyś netto witam. ta cena to chyba tylko za jednostkę zewn:yes:. twoj M mówił ze całość to ok >= 40tyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 12.02.2012 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 to normalna cena 24000 zł kosztuje tri 11 w detalu a tri 16 27000 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 12.02.2012 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 mam G12 czyli dwutaryfową, ale rozważam przejście na jedną taryfę na to że w dzien u mnie jednak jes spore zużycie, bo cały czas ktoś jest w domu, nie zwracam też uwagi na to by zmywać, prać i gotować tylko w II taryfie Policfz to dobrze, bo wystarczy abys tylko troszke na to zwracala uwage (pralka, suszarka, zmywarka a jak bedzie natchnienie to moze zelazko) a oszczednosci powinny byc wymierne na samym pradzie bytowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 12.02.2012 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 witam. ta cena to chyba tylko za jednostkę zewn:yes:. twoj M mówił ze całość to ok >= 40tyś tak za pompę, ok 40 tyś za komplet z modulem strująco-hydraulicznym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 12.02.2012 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Policfz to dobrze, bo wystarczy abys tylko troszke na to zwracala uwage (pralka, suszarka, zmywarka a jak bedzie natchnienie to moze zelazko) a oszczednosci powinny byc wymierne na samym pradzie bytowym. ja wiem to doskonale ale przy czwórce dzieci trochę ciężko robić to wszystko w II taryfie, stąd rozważania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 12.02.2012 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Ale ten ulamek procenta syfu ktory zostanie po kilku(nastu)latach nie bedzie dla zdrowia obojetny. W tym watku podawalem przepisy odnosnie czyszczenia kanalow wentylacji mechanicznej. Ustawodawca stawia taki wymog. To pewnie tez jakies bajki, bo musi wszystko pasowac do Twojej pokreconej linii przemyslen Poczytaj, przemysl - zrozumiesz w czym jest "problem" Zanim ten ułamek procenta syfu w WM da jakieś trwałe następstwa to miliony ludzi którzy mają wentylację grawitacyjną i znacznie większą ilość kurzu i innego syfu umrą ( prznajmniej wobec Twojej prostej teorii ). Człowieku zastanów się co piszesz i się nie osmieszaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 12.02.2012 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 to normalna cena 24000 zł kosztuje tri 11 w detalu a tri 16 27000 zł a jaką miałam podać kwotę? jakąś nienormalną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 12.02.2012 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 a swoja drogą hydrauli to ja się zastanawiam kiedy Ty to wszystko montujesz? Kiedy bym nie weszła na forum to Ty jesteś Dodam że ja nie pracuję i siedzę cały czas w domu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 12.02.2012 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Zanim ten ułamek procenta syfu w WM da jakieś trwałe następstwa to miliony ludzi którzy mają wentylację grawitacyjną i znacznie większą ilość kurzu i innego syfu umrą ( prznajmniej wobec Twojej prostej teorii ). Człowieku zastanów się co piszesz i się nie osmieszaj. W zwyklym powietrzu nie ma tak idealnych warunkow do namnazania sie koloni grzybow, a to produkty ich przemiany materii sa najsilniejszymi toksynami w przyrodzie. Przeciez chyba nie sadziles - w swej calej ignorancji dla tematu - ze "strasze" Cie zwyklym kurzem. O matko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 12.02.2012 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 a swoja drogą hydrauli to ja się zastanawiam kiedy Ty to wszystko montujesz? Kiedy bym nie weszła na forum to Ty jesteś Dodam że ja nie pracuję i siedzę cały czas w domu... Kurcze, majac 4ke dzieci to masz 2,5 etatu. Ja mam 2letnia corcie w ilosci szt 1 i zero wolnego czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piter719 12.02.2012 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 to normalna cena 24000 zł kosztuje tri 11 w detalu a tri 16 27000 zł czy to ceny ostateczne? co jeszcze trzeba doliczyć żeby to już działało - podłączenie , uruchomienie, sterowanie? bo w tamtej cenie zubadana to było urządzenie i te pozostałe około-pompowe opłaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 12.02.2012 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Pyxis wszystko kwestia wprawy i zorganizowania. Zazwyczaj siedzę na forum jak bujam do snu najmłodszego tak jak teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 12.02.2012 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 (edytowane) W zwyklym powietrzu nie ma tak idealnych warunkow do namnazania sie koloni grzybow, a to produkty ich przemiany materii sa najsilniejszymi toksynami w przyrodzie. Przeciez chyba nie sadziles - w swej calej ignorancji dla tematu - ze "strasze" Cie zwyklym kurzem. O matko! Chcę Ci powiedzieć że w większości domów z wentylacją grawitacyjna zle działającą ( tj, wysoka wilgotnośćć , zimno ) są znacznie lepsze warunki do rozwoju grzybów niż przy WM z rekuperacją ( która jakbyś nie wiedział powoduje znaczne zmniejszenie wilgotności w domu PS. a jak jesteś takim specem od toksyn grzybów to może wymień choć jedną i podaj jej dziłanie , chętnie się czegoś dowiem. Edytowane 12 Lutego 2012 przez surgi22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 12.02.2012 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Musiałbym to dokładnie przeliczyć dla nowych cen, ale jak to ostatnio liczyłem, to G12 zrównywała się cenowo z G11 dla 34% zużycia w taniej taryfie Przy cenie 2T 0,66/0,30 i cenie 1T 0,54 (tak jest u nas w Tauronie) wychodzi mi, ze wystarczy tylko 25% zuzycia zrobic w 2T aby wyszlo na zero. Hm.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 12.02.2012 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 a swoja drogą hydrauli to ja się zastanawiam kiedy Ty to wszystko montujesz? Kiedy bym nie weszła na forum to Ty jesteś Dodam że ja nie pracuję i siedzę cały czas w domu... Ja pracuje i tez do tej pory siedziałem cały czas na tym forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 12.02.2012 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 a swoja drogą hydrauli to ja się zastanawiam kiedy Ty to wszystko montujesz? Kiedy bym nie weszła na forum to Ty jesteś Dodam że ja nie pracuję i siedzę cały czas w domu... Mam dwie grupy monterów. Ale teraz i tak zasuwam od rana do wieczora .W niedziele staram się być w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 12.02.2012 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 czy to ceny ostateczne? co jeszcze trzeba doliczyć żeby to już działało - podłączenie , uruchomienie, sterowanie? bo w tamtej cenie zubadana to było urządzenie i te pozostałe około-pompowe opłaty. To katalog Ja za montaż i zbiornik cwu i materiału i podstawę i uruchomienie biorę 7000 zł A od katalogu bywają rabaty:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 12.02.2012 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 a swoja drogą hydrauli to ja się zastanawiam kiedy Ty to wszystko montujesz? Kiedy bym nie weszła na forum to Ty jesteś Dodam że ja nie pracuję i siedzę cały czas w domu... Biedne dziecko:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts