photos 12.02.2012 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Hydrauli montowałeś pompy powietrze - powietrze?? jak to sie sprawdza? do ilu stopni da komfort?? Chodzi o to że za kilka lat będe budował dla siebie budynek gospodarczy a w nim pewnie mieszkanie dla teściowej na "dożywocie"...oczywiscie wszystko będzie zgłoszone jak potrzeba itd, ale chodzi mi o to aby zrobic tam jakieś dobre ogrzewanie i mało inwazyjne w konstrukcje budynku a także zajmujące mało miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 12.02.2012 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Chcę Ci powiedzieć że w większości domów z wentylacją grawitacyjna zle działającą ( tj, wysoka wilgotnośćć , zimno ) są znacznie lepsze warunki do rozwoju grzybów niż przy WM z rekuperacją ( która jakbyś nie wiedział powoduje znaczne zmniejszenie wilgotności w domu PS. a jak jesteś takim specem od toksyn grzybów to może wymień choć jedną i podaj jej dziłanie , chętnie się czegoś dowiem. Ale nie mowmy tutaj o odkorach ktorzy zaslaniaja jedyna kratke wentylacyjna w domu bo z niej wieje i nie wiedza co to nawiewniki sa. Moge tez powiedziec, ze WM nie dziala jak ja ktos wylaczy. WM wilgotnosc moze zmniejsza, ale nie eliminuje wody ze srodowiska. Zreszta ja Ci podam posty z tego watku, bo nie dotarles widze, a Ty zrobisz z tym co zechcesz: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?193344-Kto-%C5%BCa%C5%82uje-%C5%BCe-ma-PC-i-dlaczego&p=5177659&viewfull=1#post5177659 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?193344-Kto-%C5%BCa%C5%82uje-%C5%BCe-ma-PC-i-dlaczego&p=5177916&viewfull=1#post5177916 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 12.02.2012 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Biedne dziecko:) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 12.02.2012 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Hydrauli montowałeś pompy powietrze - powietrze?? jak to sie sprawdza? do ilu stopni da komfort?? Chodzi o to że za kilka lat będe budował dla siebie budynek gospodarczy a w nim pewnie mieszkanie dla teściowej na "dożywocie"...oczywiscie wszystko będzie zgłoszone jak potrzeba itd, ale chodzi mi o to aby zrobic tam jakieś dobre ogrzewanie i mało inwazyjne w konstrukcje budynku a także zajmujące mało miejsca Zamuruj w piwnicy okna i zostaw tam zamiast posadzki klepisko, to tesciowa bedzie miala cieplutko bez zadnego ogrzewania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 12.02.2012 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 A tak a propo jak często czyścisz nawiewniki ? bo tam to dopiero są super warunki do rozwoju grzybów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 12.02.2012 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Zamuruj w piwnicy okna i zostaw tam zamiast posadzki klepisko, to tesciowa bedzie miala cieplutko bez zadnego ogrzewania. Hah dobre, ja sie smieje ale myślę że ona by sie nie śmiała LOL A tak powaznie mam z nia bardzo dobry kontakt i jestem w stanie dla niej zainwestowac w taką pompę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 12.02.2012 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Hydrauli montowałeś pompy powietrze - powietrze?? jak to sie sprawdza? do ilu stopni da komfort?? Chodzi o to że za kilka lat będe budował dla siebie budynek gospodarczy a w nim pewnie mieszkanie dla teściowej na "dożywocie"...oczywiscie wszystko będzie zgłoszone jak potrzeba itd, ale chodzi mi o to aby zrobic tam jakieś dobre ogrzewanie i mało inwazyjne w konstrukcje budynku a także zajmujące mało miejsca p-p mąż ma w biurze od 4 lat. biuro jest w ciągu lokali uslugowych i ogrzewanie było z MPC-u. Zimo temperatura spadałada do 15-16st musieli dogrzewać się jakimiś farelkami. Odkąd mają zalożony klimatyzator do ogrzewania czyli PC p-p w formie kanałowej, nie maja problemów. Mają ustawioną temperaturę 21st i nawet w mrozy mają cieplutko, a latem korzystają z klimy. Jedyny mankament który może troche przeszkadzac to delikany chałas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 12.02.2012 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 A tak a propo jak często czyścisz nawiewniki ? bo tam to dopiero są super warunki do rozwoju grzybów. Warunki sa raczej slabe, ale 1x do roku odkurzam je powietrzem w sprayu, po prostu zeby drozne byly. PS. Jak tam lektura? Jakas dodatkowa wiedze przyswoiles w temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 12.02.2012 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Hah dobre, ja sie smieje ale myślę że ona by sie nie śmiała LOL A tak powaznie mam z nia bardzo dobry kontakt i jestem w stanie dla niej zainwestowac w taką pompę Warunkiem poprawnych kontaktow z tesciowa jest aby w mlodosci pominac okresu pomieszkiwania u tesciow. Mi sie to udalo, wiec tez mamy poki co nieustajace zawieszenie broni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 12.02.2012 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 czy to ceny ostateczne? co jeszcze trzeba doliczyć żeby to już działało - podłączenie , uruchomienie, sterowanie? bo w tamtej cenie zubadana to było urządzenie i te pozostałe około-pompowe opłaty. za tą kwote to kompletna pc z montażem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 12.02.2012 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 p-p mąż ma w biurze od 4 lat. biuro jest w ciągu lokali uslugowych i ogrzewanie było z MPC-u. Zimo temperatura spadałada do 15-16st musieli dogrzewać się jakimiś farelkami. Odkąd mają zalożony klimatyzator do ogrzewania czyli PC p-p w formie kanałowej, nie maja problemów. Mają ustawioną temperaturę 21st i nawet w mrozy mają cieplutko, a latem korzystają z klimy. Jedyny mankament który może troche przeszkadzac to delikany chałas Może ja jestem zbyt podejrzliwy ale wydaje mi sie że masz zbyt dużą wedze jak na kobiete siedzącą w domku z dziecmi....wiem wiem masz czas na zainteresowania itd ale mimo wszystko:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 12.02.2012 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 to u ciebie w Tauronie dużo lepsze propocje masz...albo u mnie nienaturalnie niskie ceny dla G11 Masz widze dobra cene na G11 i stad ta ronica w procencikach. Po prostu mi latwiej podjac decyzje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 12.02.2012 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Tak się składa że jestem lekarzem i w temacie toksykologii to musiałbyś się sporo podszkolić abyśmy się zrozumieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 12.02.2012 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Może ja jestem zbyt podejrzliwy ale wydaje mi sie że masz zbyt dużą wedze jak na kobiete siedzącą w domku z dziecmi....wiem wiem masz czas na zainteresowania itd ale mimo wszystko:) Kobieta idzie na sudia, znajduje tam meza, robia razem dyplom, pozniej on zaklada biznes a ona rodzi dzieci i siedzi w domu. Ot naturalny kierunek kariery inteligentnej kobiety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 12.02.2012 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Warunkiem poprawnych kontaktow z tesciowa jest aby w mlodosci pominac okresu pomieszkiwania u tesciow. Mi sie to udalo, wiec tez mamy poki co nieustajace zawieszenie broni Jak to mówia najlepsza teściowa to taka która mieszka daleko....Moja mieszka w Belgii, ja w naszym kraju Ale poważnie jest okej, i daltego myśle o takich tematach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 12.02.2012 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Może ja jestem zbyt podejrzliwy ale wydaje mi sie że masz zbyt dużą wedze jak na kobiete siedzącą w domku z dziecmi....wiem wiem masz czas na zainteresowania itd ale mimo wszystko:) to że mam czwórkę dzieci i siedze z nimi w domu nie robi ze mnie imbecyla co więcej powiem żem blądynka, fakt farbowana ale zawsze Popytaj mnie o szczegóły mocno techniczne to Ci nie odpowiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 12.02.2012 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Tak się składa że jestem lekarzem i w temacie toksykologii to musiałbyś się sporo podszkolić abyśmy się zrozumieli. No to widzisz - mamy z gorki. Odpada mi uswiadamianie Ciebie w temacie "zalet" zdrowotnych mykotoksyn. Nadal z bagazem 6 lat studiow twierdzisz, ze pierdziele od rzeczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 12.02.2012 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Tak się składa że jestem lekarzem i w temacie toksykologii to musiałbyś się sporo podszkolić abyśmy się zrozumieli. I to jest najgorsze w naszym kraju, jeżeli ktos zajmuje wysokie miejsce w naszej społeczności to trzeba sie szkolic aby móc z nimi rozmawiać...Z kimś z dołu nie zwyczajnie nie potrafią...tak odchodząc lekko od tematu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 12.02.2012 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 u nas:G11- 0,2825G12- dzień 0,3166 noc 0,2121 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 12.02.2012 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 to że mam czwórkę dzieci i siedze z nimi w domu nie robi ze mnie imbecyla co więcej powiem żem blądynka, fakt farbowana ale zawsze Popytaj mnie o szczegóły mocno techniczne to Ci nie odpowiem... NIe chciałbym abys zrozumiała mnie źle...bo nie chciałem Cie niczym urazic ale chyba zbyt duzo wiesz na ten temat to takie nie kobiece ale może sie mylę każdy człowiek jest inny, ma luba nie ma zielonego pojęcia o naszych instalacjach w domu, wie co mamy ale konkretów nie zna tak jak Ty, jej ma byc ciepło i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts