Pyxis 12.02.2012 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 I to jest najgorsze w naszym kraju, jeżeli ktos zajmuje wysokie miejsce w naszej społeczności to trzeba sie szkolic aby móc z nimi rozmawiać...Z kimś z dołu nie zwyczajnie nie potrafią...tak odchodząc lekko od tematu... Nie przesadzaj z tym "wysokim miejscem". Nie jest to "automatyczne".To, ze ktos jest lekarzem, to nie znaczy jeszcze, ze potrafi leczyc. Dopiero po spelnieniu tego drugiego warunku jest sie "wysoko". To dotyczy niestety tylko pewnego niewielkiego odsetka z grupy osob, ktore koncza studia medyczne. Nie kazdy to "dr House" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 12.02.2012 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Nie przesadzaj z tym "wysokim miejscem". Nie jest to "automatyczne".To, ze ktos jest lekarzem, to nie znaczy jeszcze, ze potrafi leczyc. Dopiero po spelnieniu tego drugiego warunku jest sie "wysoko". To dotyczy niestety tylko pewnego niewielkiego odsetka z grupy osob, ktore koncza studia medyczne. Nie kazdy to "dr House" Lekarze są uważani za elitę, zwłaszcza przez starsze pokolenie, młodsze juz nie. Ja zaliczam sie do młodszych, Zawód jak zawód, każdy dostaje kase za swoją pracę , podobnie ksiądz. Mieszkam w małej miejscowości, w prywatnej ptrzychodni Panoszy sie lakarz z wiekszeo miasta, jeszcze raz odmówi mojej żonie wystawienia skierowania na badania/wyniki, bo własciciel chce oszczędzać to pojade równo im wszystkim, .ówno mnie obchodzi ze szukaja oszczędności, płacę te składki po to abym ja i moja rodzina miał opieke zdrowotna a to sie do niej zalicza. Ale to na boku....to jak z ta pompą powietrze - powietrze ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 12.02.2012 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 .ówno mnie obchodzi ze szukaja oszczędności, płacę te składki po to abym ja i moja rodzina miał opieke zdrowotna a to sie do niej zalicza. Ale to na boku....to jak z ta pompą powietrze - powietrze ?? Dawno sie juz "wyleczylem" z twierdzenia, ze opieka zdrowotna jest u nas darmowa. Tez Ci radze to samo, bo szkoda zdrowia wlasnego czy zony, aby sie o tym przekonac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 12.02.2012 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 NIe chciałbym abys zrozumiała mnie źle...bo nie chciałem Cie niczym urazic ale chyba zbyt duzo wiesz na ten temat to takie nie kobiece ale może sie mylę każdy człowiek jest inny, ma luba nie ma zielonego pojęcia o naszych instalacjach w domu, wie co mamy ale konkretów nie zna tak jak Ty, jej ma byc ciepło i tyle ja się nie obrażam spokojnie. Lubię wiedzieć co i jak, aczkolwiek jakbyś popytal mnie oszczegóły techniczne nie odpowiem. Nie raz pisałam że nie wiem i że mój priorytet to ciepło i czysto Z racji tego że 'siedzę' w domu sporo czytam jak większość dzieci jest w przedszkole i szkole, a że mieszkam teraz na wsi to internet jest jednym ze sposobów komunikacji miedzyludzkiej, taka odskocznia od codzienność Lubię pobawić się palnikiem i mam pracownie artystyczną w piwnicy, w tym roku sama przekopałam ogród i go założyłam. Od wiosny mam ambitne plany z jego upiększaniam. Taka nietypowa jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 12.02.2012 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 podaj ceny brutto - i z przesyłem... jutro odszukam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 12.02.2012 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Dawno sie juz "wyleczylem" z twierdzenia, ze opieka zdrowotna jest u nas darmowa. Tez Ci radze to samo, bo szkoda zdrowia wlasnego czy zony, aby sie o tym przekonac. Z dziećmi chodze prywatnie, żona podobnie, ja mało korzystam, ale nawet prywatny lekarz potrzebuje jakichś wyników badań aby postawic diagnozę, wiec stwierdzam ze skoro płace te skladki to moga zrobic chociaz tyle, a tu niespodzianka, jeszcze raz a poznają niewyparzona gebe handlowca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 12.02.2012 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 photos jestem ciekawa wyniku rozmowy.... ostatnio musiałam zrobić szereg badań, poszłam do rodzinnego poprosiłam o skierowanie i pomimo tego że nie chodzimy państwowo do żadnego lekarza ba nawet dzieci rodzilam prywatnie, to dostałam skierowanie tylko na podstawowe badania: mocz, ob i zwykłą morfologię... nie pomogło tłumaczenie że przychodzę po skierowanie pierwszy raz odkąd są lekarze rodzinni... Wkurzyłam się i zrobiłam badania prywatnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 12.02.2012 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 photos jestem ciekawa wyniku rozmowy.... ostatnio musiałam zrobić szereg badań, poszłam do rodzinnego poprosiłam o skierowanie i pomimo tego że nie chodzimy państwowo do żadnego lekarza ba nawet dzieci rodzilam prywatnie, to dostałam skierowanie tylko na podstawowe badania: mocz, ob i zwykłą morfologię... nie pomogło tłumaczenie że przychodzę po skierowanie pierwszy raz odkąd są lekarze rodzinni... Wkurzyłam się i zrobiłam badania prywatnie... U mnie pomoże, obok jest druga przychodnia, równiez prywatna,jak powiem że przenosze dówjke dziecie i zone do konkurencji na pewno dadzą skierowanie, jak nie to przeniose, ale właścicielka jest chciwa na kaske wiec na to nie pozwoli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 12.02.2012 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 U mnie pomoże, obok jest druga przychodnia, równiez prywatna,jak powiem że przenosze dówjke dziecie i zone do konkurencji na pewno dadzą skierowanie, jak nie to przeniose, ale właścicielka jest chciwa na kaske wiec na to nie pozwoli Hehe... Maly szantazyk nigdy nie jest zly. Ale nasz "doktorek" cos ucichl w temacie grzybkow. Czyzby to milczaca aprobata dla moich "wywodow"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 12.02.2012 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Szczerze powiem że jestem ciekawy wyniku tej rozmowy....sam mam WM i chciałbym usłyszec jakies konkrety a nie tylko domysły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 12.02.2012 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Yaiba w instrukcji masz napisane, że nie wolno czyścić sprezonym powietrzem A czym to się czyści z kurzu - odkurzaczem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HAL9000 13.02.2012 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 ... Lubię wiedzieć co i jak ... Lubię pobawić się palnikiem i mam pracownie artystyczną w piwnicy, w tym roku sama przekopałam ogród i go założyłam. Od wiosny mam ambitne plany z jego upiększaniam. Taka nietypowa jestem Rany, gdzie takie kobiety się rodzą??) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piwopijca 13.02.2012 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 I to jest najgorsze w naszym kraju, jeżeli ktos zajmuje wysokie miejsce w naszej społeczności to trzeba sie szkolic aby móc z nimi rozmawiać...Z kimś z dołu nie zwyczajnie nie potrafią...tak odchodząc lekko od tematu... Nie przesadzaj z tym "wysokim miejscem". Nie jest to "automatyczne".To, ze ktos jest lekarzem, to nie znaczy jeszcze, ze potrafi leczyc. Dopiero po spelnieniu tego drugiego warunku jest sie "wysoko". To dotyczy niestety tylko pewnego niewielkiego odsetka z grupy osob, ktore koncza studia medyczne. Nie kazdy to "dr House" Sorki, ale idzcie leczyc Swoje kompleksy gdzie indziej, moze zalozcie jakis psychologiczny watek z poradami lub co podobnego? To zaczyna byc zalosne, czlowke ma swoja opinie na jakis temat a Wy najchetniej zagryzli byscie go jak wsciekle zwierzeta, ktore tylko czekaja na okazje. Zastanowcie sie nad swoim zachowaniem, nie wspomne o watku i Waszych wypowiedziach OT. O wenytylacji jest inny watek wiec tam sie przeniescie. Jakim prawem oceinaice jego "zdolnosci" medyczne skoro nie macie nawet bladego pojecia czym sie dokladnie zajmuje, jaka specjalizacja etc., no ale Wy przeciez wiecie wszystko najlepiej pawda? Lekarz to zly czlowek, bo kiedys bylem u jednego lekarza i ... zalosne. BTW. Ciezko slucha sie wypowiedzi w temacie ludzi ktorzy nie posiadaja WM a tak chetnie zabieraja w tym wzgledzie glos - no, ale faktycznie niektorzy sa wszechwiedzacy a przynajmniej tak im sie wydaje. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wit74 13.02.2012 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Vattenfall G11=0,4937 G12 1T=0,59,13; 2T=0,322 przeliczyłem to....przyjąłem zużycie 100kwh dla 36% zużycia w taniej taryfie G11=49,37zł G12=49,43zł to u ciebie w Tauronie dużo lepsze propocje masz...albo u mnie nienaturalnie niskie ceny dla G11 Mi wychodzi,że w Tauronie przy 33% w 2T wychodzi na jedno z G11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 13.02.2012 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Sorki, ale idzcie leczyc Swoje kompleksy gdzie indziej, moze zalozcie jakis psychologiczny watek z poradami lub co podobnego? To zaczyna byc zalosne, czlowke ma swoja opinie na jakis temat a Wy najchetniej zagryzli byscie go jak wsciekle zwierzeta, ktore tylko czekaja na okazje. Zastanowcie sie nad swoim zachowaniem, nie wspomne o watku i Waszych wypowiedziach OT. O wenytylacji jest inny watek wiec tam sie przeniescie. Jakim prawem oceinaice jego "zdolnosci" medyczne skoro nie macie nawet bladego pojecia czym sie dokladnie zajmuje, jaka specjalizacja etc., no ale Wy przeciez wiecie wszystko najlepiej pawda? Lekarz to zly czlowek, bo kiedys bylem u jednego lekarza i ... zalosne. BTW. Ciezko slucha sie wypowiedzi w temacie ludzi ktorzy nie posiadaja WM a tak chetnie zabieraja w tym wzgledzie glos - no, ale faktycznie niektorzy sa wszechwiedzacy a przynajmniej tak im sie wydaje. Pzdr. Ja nikogo nie oceniam, mnie ujęły tylko słowa że trzeba sie w czyms podszkolić aby móc z nim rozmawiać. |Co do WM sam ja posiadam dlatego napisałem że chetnie usłyszę o tych grzybkach, w które sam nie wierzę i do zdania pixis,a mi daleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 13.02.2012 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 A czym to się czyści z kurzu - odkurzaczem? Mocnym odkurzaczem. Powietrzem nie zalecają bo czasami jak ktoś dowali z kompresora to blaszki się wyginają i zamykają przepływ. Jak ktoś to robi z głową to kompresor też jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 13.02.2012 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Sorki, ale idzcie leczyc Swoje kompleksy gdzie indziej,[...] Jakim prawem oceinaice jego "zdolnosci" medyczne skoro nie macie nawet bladego pojecia czym sie dokladnie zajmuje, jaka specjalizacja etc. Napisz prosze jaki kompleksy tutaj leczymy. Moze to bedzie pomocne w samokontroli. A gdzie tutaj widzisz ocene jego "zdolnosci" medycznych? Sa jakies ogolne stwierdzenia w temacie ludzi konczacych studia medyczne. Ja czlowieka nie znam osobiscie wuec co mam oceniac. Oceniac dopiero moge cokolwiek po jego wypowiedziach tutaj. Mam tylko nadzieje, ze jesli ma medyczne wyksztalcenie, to nie powie ze czyszczenie WM to bzdura, bo sam nie przewidzial takiej mozliwosci. Zasada "primum non nocere" bedzie wazniejsza niz droga w zaparte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rydzadam 13.02.2012 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 8-10m3 drzewa to trochę dużo, palisz w kominku cały czas, również w nocy?? Drewna nie oszczędzam, teraz mam praktycznie za darmo prawie 30 m2, a długo i tak nie planuję mieszkać w tym domu, może jeszcze jeden sezon grzewczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rydzadam 13.02.2012 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 jeden przykład : http://www.rehau.pl/040D25A721F0FD88C125708C0060CC41.shtml Ściema marketingowa i żerowanie na klientach nazwą i renomą firmy - w tym przypadku Rehau-a. Jako chemik (m.in.od tworzyw sztucznych) gwarantuję Wam, że zwykła niebieska rura z PE Kaczmarka, czy inna niczym nie różni się w użytkowaniu od Rehaua, czy innych marketingowych wynalazków. To samo jest z GWC rurowym - Rehau robi taką ściemę - powlekane jonami srebra antybakteryjne rury kilka razy droższe od tych z litego PVC, które sprawdzą się niemal identycznie. Paranoja jakaś. Ja tam nie mam nic przeciwko temu, niech taka czy inna firma zarabia na niewiedzy klientów, ale tak tworzą się stereotypy o wysokich kosztach inwestycyjnych PC, czy wentylacji mechanicznej. Wybierzemy np. reku Viessmanna, bo znaczek nam się podoba, zapłacimy 100% więcej niż lepszy (moim zdaniem) Mitsubishi. To samo z PC. Jaka jest "gwarancja", że Danfos, Buderus, czy inny Viessmann jest lepszy od naszych polskich gruntówek? Nie ma żadnego poparcia takiej tezy w praktyce. Mało tego - firmy montujące przykłądowe Viessmanny, jak się przekonaliśmy, robią dużo większe byki, niż "Ecopolowcy" czy "Ecopowerowcy", a właśnie od tych byków zależy dalsza praca PC, a nie od znaczka firmowego na obudowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piwopijca 13.02.2012 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 I to jest najgorsze w naszym kraju, jeżeli ktos zajmuje wysokie miejsce w naszej społeczności to trzeba sie szkolic aby móc z nimi rozmawiać...Z kimś z dołu nie zwyczajnie nie potrafią...tak odchodząc lekko od tematu... Nie przesadzaj z tym "wysokim miejscem". Nie jest to "automatyczne".To, ze ktos jest lekarzem, to nie znaczy jeszcze, ze potrafi leczyc. Dopiero po spelnieniu tego drugiego warunku jest sie "wysoko". To dotyczy niestety tylko pewnego niewielkiego odsetka z grupy osob, ktore koncza studia medyczne. Nie kazdy to "dr House" Uwazasz ze nie wiadomo do kogo pijecie, facet napisal ze jest lekarzem a Wy od razu walicie rowno po zawodzie lekarza -uwazasz ze to jest w porzadku? Celowo napisalem o kompleksach zebys zobaczyl jak to milo zachowywac sie (wypowiadac) jak pewien "Prezes" ..sa grupy, sa ludzie... a i tak wiadomo o kogo chodzi. Nie uwazasz ze to "lekka" przesada" Mozna miec pretensje do konkretnych osob a nie do calego srodowiska lekarskiego - jak to wspomnieliscie, zawod jak kazdy inny wiec dlaczego uogolniac w tym przypadku a nie rozpatrywac indywidualnie? Nie jestem lekarzem ale szanuje kazdy zawod a szczegolnie taki w ktorym trzeba poswiecic spora czesc zycia na wyksztalcenie co nie oznacza ze jest to jakas elita dla mnie. Zreszta slowo elita zostalo mocno naduzyte przez tzw. "elyte" polityczna i teraz juz nic nie znaczy, przynajmniej dla mnie Ja nikogo nie oceniam, mnie ujęły tylko słowa że trzeba sie w czyms podszkolić aby móc z nim rozmawiać. |Co do WM sam ja posiadam dlatego napisałem że chetnie usłyszę o tych grzybkach, w które sam nie wierzę i do zdania pixis,a mi daleko OK, ale brzmialao jak brzmialao a o owych "grzybkach" sam bym tez chetnie poczytal bo jak do tej pory nie stwierdzilem nic takiego. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts