Pyxis 16.02.2012 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 jak to nie ? a bloczki styropianowe THERMOMUR ? Sa rozne "dziwactwa" na rynku. To, ze takie cos jest, to wcale nie znaczy, ze chcial bym miec z tego postawiony dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 16.02.2012 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Sa rozne "dziwactwa" na rynku. To, ze takie cos jest, to wcale nie znaczy, ze chcial bym miec z tego postawiony dom. a ja z takiego "dziwactwa" będę stawiał drugi dom ... od razu widać że takiego czegoś nie widziałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 16.02.2012 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Nie posiadanie ŻADNEGO komina w domu to nie jest żaden przejaw zdrowego rozsądku, wręcz przeciwnie. Wg mnie to głupota, powiem wprost. Nikt nie jest w stanie przewidzieć w 100,00% braku awarii prądu (czy technicznych czy z innych powodów) w przyszłości. Nie mówię o kilku godzinach. Warto (trzeba) mieć możliwość doraźnego ogrzania kominkiem w razie nieprzewidzianych sytuacji. Jasne przy awarii prądu okna też nie otworzysz , agegaty prądotówrcze są na kartki i niedostępne , na zapas to można tez schron p/lotniczy zrobic w piwnicy. Na poważnie - przy dobrze ocieplonym domu z duża akumulacyjnością ( grube ściany, stropy, wylew ) nawet przy dużych mrozach aby doszło do spadku temperatury o np. 10 C potrzeba 10-14 dni a nie kilku czy kilkunastu godzin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 16.02.2012 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 a ja z takiego "dziwactwa" będę stawiał drugi dom ... od razu widać że takiego czegoś nie widziałeś Stawiaj. Ja nie mam naprawde nic "naprzeciwko". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 16.02.2012 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Stawiaj. Ja nie mam naprawde nic "naprzeciwko". więc nie krytykuj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 16.02.2012 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 (edytowane) A co Cie moja "krytyka" tak nagle rusza? Dla Ciebie technologia jest OK - budujesz i juz. Dla mnie to "dziwactwo" nieco i nie zdecydowal bym sie na to. Po prostu uwazam, ze nie kazda nowosc jest warta uwagi, zwlaszcza jesli zahacza o jakies "ekstremum". Wszystko IMHO. PS. Uciekly Ci fotki z tego linka ze stopki odnosnie dziennika budowy. Nie widze ani jednej. Edytowane 16 Lutego 2012 przez Pyxis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 16.02.2012 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Jasne przy awarii prądu okna też nie otworzysz [...] A jak tam nasz "grzybkowy" temat? Czekam i czekam... Wyciagne wreszcie z Ciebie jakies konkrety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piwopijca 16.02.2012 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 A jak tam nasz "grzybkowy" temat? Czekam i czekam... Wyciagne wreszcie z Ciebie jakies konkrety? ...a moze tak na tematy wentylacji przejsc do odpowiednich dzialow a nie w PCi dyskutowac OT? Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 16.02.2012 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 No to juz koncowka raczej tego OT i mam nadzieje wnoski uda sie sformuowac szybko bez dalszego zasmiecania tego watku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DiunaWO 16.02.2012 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Teraz wspomagam suszenie domu koza ktora stoi w salonie. Nie ma drzwi wewnetrznych jeszcze. Uwierz mi, ze jak w salonie jest 18-19*C to w najdalszym zakamarku domu jest minimum 14*C a wiec sie da. Wystarczy odpowiednio podhajcowac. To pompa nie daje rady nagrzać budynku do 18 stopni? Myślałem że miałeś problemy z grzaniem tylko na początku zaraz po rozruchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 16.02.2012 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 To pompa nie daje rady nagrzać budynku do 18 stopni? Myślałem że miałeś problemy z grzaniem tylko na początku zaraz po rozruchu. Pompa ma ustawiony na sztywno czas pracy. 10h na dobe. Moze jak ba ja zalaczyc na dluzej, to dala by rade, ale nie powinno sie suszyc chalupy sama PCi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 16.02.2012 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Przeciez kominek to nie jedyne alternatywne / awaryjne zrodlo ciepla Tak, ale większość osób i tak chce mieć kominek dla klimatu. I mamy dwie funkcje od razu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 16.02.2012 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Pompa ma ustawiony na sztywno czas pracy. 10h na dobe. Moze jak ba ja zalaczyc na dluzej, to dala by rade, ale nie powinno sie suszyc chalupy sama PCi. przez dziesięć godzin pracy nie daje rady zagrzać do tych 18* ? trzeba jeszcze dopalać kozą ? to tylko pogratulować ... kratki wentylacyjne sobie pozaklejaj to może da radę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 16.02.2012 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Tak, ale większość osób i tak chce mieć kominek dla klimatu. I mamy dwie funkcje od razu. Ja wiem. Ja tez mam kominek bo nie wyobrazam sobie go w domu nie miec (mimo ze grzeje tania PC i mam WM i ten komin do niczego innego niz do kominka mi nie jest potrzebny Ale znam ludzi ktorzy nie lubia kominkow - nie chca ich miec. I pisanie o nich ze sa glupcami bo rezygnuja z wszystkich kominow jest nonsensem, bo kominek to nie jedyne alternatywne zrodlo ciepla ktorym mozna sie dogrzac jak zabraknie pradu. I tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 16.02.2012 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 kratki wentylacyjne sobie pozaklejaj to może da radę... Nie probuj robic ze mnie debila. Ja teraz jeszcze ostro wietrze, bo po gladziach i gruntowaniu woda leje sie po oknach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niedowiarek 16.02.2012 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Sa rozne "dziwactwa" na rynku. To, ze takie cos jest, to wcale nie znaczy, ze chcial bym miec z tego postawiony dom. Są też różne kryteria zaliczania do kategorii "dziwactw". Beton komórkowy też jest dziwactwem w zestawieniu z cegłą ceramiczną, czy kamieniam naturalnym. Ja mam mury z silikatu i śmiem twierdzić, że jestem mniejszym "dziwakiem" od "siporeksowców". A już na pewno mam bardziej "naturalne" mury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 16.02.2012 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Tak, ale większość osób i tak chce mieć kominek dla klimatu. I mamy dwie funkcje od razu. my nie mamy potrzeby mieć kominka by robić klimat, jest tyle innych mozliwości... Nie każdy lubi mieć kotłownie w salonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niedowiarek 16.02.2012 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 my nie mamy potrzeby mieć kominka by robić klimat, jest tyle innych mozliwości... Nie każdy lubi mieć kotłownie w salonie Spróbuj na skórze przed kominkiem - z pewnością zmienisz zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 16.02.2012 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Są też różne kryteria zaliczania do kategorii "dziwactw". Beton komórkowy też jest dziwactwem w zestawieniu z cegłą ceramiczną, czy kamieniam naturalnym. Ja mam mury z silikatu i śmiem twierdzić, że jestem mniejszym "dziwakiem" od "siporeksowców". A już na pewno mam bardziej "naturalne" mury A no jasne. Zaznaczalem, ze wszystko IMHO. Idac tym tropem to najbardziej naturalnym budulcem jest krowie lajno i trzcina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 16.02.2012 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 my nie mamy potrzeby mieć kominka by robić klimat, jest tyle innych mozliwości... Nie każdy lubi mieć kotłownie w salonie Tak, ale większość osób i tak chce mieć kominek dla klimatu. I mamy dwie funkcje od razu. Kominek w salonie?? Nie dla mnie. Choć przyznam że chodzi mi do dziś pseudo kominek ale w kotłowni. Dla klimatu z kumplami zagrać w karty i wypić piwo z dala od salonów:rotfl: W razie awarii zasilania miałbym dogrzewanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts