DagaAdam 16.02.2012 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 my nie mamy potrzeby mieć kominka by robić klimat, jest tyle innych mozliwości... Nie każdy lubi mieć kotłownie w salonie Swieczek tez nie odpalasz? W koncu ona tez daje cieplo i ogien Po co miec kotlownie w salonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 16.02.2012 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Swieczek tez nie odpalasz? W koncu ona tez daje cieplo i ogien Po co miec kotlownie w salonie Proszę Cię nie porównuj świec do kominka/kotłowni.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 16.02.2012 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Proszę Cię nie porównuj świec do kominka/kotłowni.... A Ty kominka w celu robienia nastroju 10 razy w roku do kotlowni w ktorej grzeje sie nierzadko 365 dni w roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 16.02.2012 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Czy to jest kotlownia? http://www.romotop.pl/userfiles/fotoprodukt/meru---keramika_big.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 16.02.2012 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Nikt nie mówi tu o kominku z PW,który jest właśnie kotłownią w salonie. Nie jest. Jest wtedy jezeli jest jedynym zrodlem ciepla i trzeba (i sie pali) w nim trzymac ogien przez caly sezon Ja mam kominek z PW i nie czuje jakos ze mam kotlownie w salonie - w tym roku odpalilem go moze 4 razy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 16.02.2012 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 no zobaczcie jak to jest każdy krzyczy, przelicytowywuje się z ceną za PC za prąd, a montuje sobie w salonie kominek za kupę kasy po to by odpalić go kilka razy w roku... na domiar 'złego' w momencie gdy go nie używa to poprze tą ozdobę (czasami wątpliwej urody) traci ciepło za które zapłacił sporo kasy. Zauważcie że w wielu domach kominek za który często gęsto właściciele wydają ok 20-30tyś odpalany jest w święta Bożego Narodzenia. Za taką kasę to ja mam klimatyzację w całym domu i WM uzywaną trochę częśćiej niż owe 10 razy w roku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 16.02.2012 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 A skąd taki pogląd u Ciebie,że kominek to kotłownia ?? Ładny,mały kominek może być i jest tak samo nastrojowy jak świece. Nikt nie mówi tu o kominku z PW,który jest właśnie kotłownią w salonie. jeśli ktoś spala w kominku 'rekreacyjnie' 10-12 m drzewa to ta ozdoba jest już kotlownia w moim mniemaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 16.02.2012 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 no zobaczcie jak to jest każdy krzyczy, przelicytowywuje się z ceną za PC za prąd, a montuje sobie w salonie kominek za kupę kasy po to by odpalić go kilka razy w roku... na domiar 'złego' w momencie gdy go nie używa to poprze tą ozdobę (czasami wątpliwej urody) traci ciepło za które zapłacił sporo kasy. Zauważcie że w wielu domach kominek za który często gęsto właściciele wydają ok 20-30tyś odpalany jest w święta Bożego Narodzenia. Za taką kasę to ja mam klimatyzację w całym domu i WM uzywaną trochę częśćiej niż owe 10 razy w roku... Moj kominek (z plaszczem!) kosztowal 3 tys pln plus instalacja 3 tys pln (robota wlasna). Obudowa 2 tys pln. Suma 8 tys pln. Wyszedl tak: http://szyna.civ.pl/kominek/kominek_bok.jpg http://szyna.civ.pl/kominek/kominek_przod.jpg Nie kazdy wyrzuca 30 tys w bloto na fachmanow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 16.02.2012 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 jeśli ktoś spala w kominku 'rekreacyjnie' 10-12 m drzewa to ta ozdoba jest już kotlownia w moim mniemaniu Masz racje. Tak samo jak ten co spala 10-12 ton swieczek. Nie znaczy to jednak ze kazdy kto odpali swieczke "od swieta" ma odrazu kotlownie w salonie. Tak samo jest z kominkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 16.02.2012 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 i ja się cieszę że Ty się cieszysz, ale po co zmuszać kogoś do tego by jego wizja podobała się wszystkim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 16.02.2012 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Masz racje. Tak samo jak ten co spala 10-12 ton swieczek. Nie znaczy to jednak ze kazdy kto odpali swieczke "od swieta" ma odrazu kotlownie w salonie. Tak samo jest z kominkiem zapomniałes o bardzo subtelnej różnicy że żeby móc zapalić świecę w salonie nie muszę zainwestować w to nawet tych 8 Twoich kawałków. Jedyny panoramiczny wkład który mi się podobał kosztował 14tyś całej reszty nie liczę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 16.02.2012 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 zapomniałes o bardzo subtelnej różnicy że żeby móc zapalić świecę w salonie nie muszę zainwestować w to nawet tych 8 Twoich kawałków. Jedyny panoramiczny wkład który mi się podobał kosztował 14tyś całej reszty nie liczę... Ja tez nie musialem. Ja chcialem To tez subtelna roznica. Chcialem - mam - jestem zadowolony! I prosze tylko zebys nie pisala, ze kazdy posiadacz kominka ma w salonie kotlownie bo to poprostu nie brzmi powaznie. Mozesz tak pisac o ludziach ktorych glownym zrodlem ciepla jest kominek w salonie - wtedy mozna przyjac, ze to kotlownia (choc oni sie beda spierac ze nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 16.02.2012 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 każdy podejmuje swoje wybory. Ty się cieszysz że masz, ja że nie mam i fajnie że wszyscy są zadowoleni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 16.02.2012 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Przyznaję jestem zbyt leniwy na kominek i uważam że nie używałbym go częsciej niż 2-3razy w roku a przy szczelnym domu i WM z reku to stawianie komina i nieużywanego kominka generuje wyłącznie koszty. Ale de gustibus non est disputandum . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 16.02.2012 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Przyznaję jestem zbyt leniwy na kominek i uważam że nie używałbym go częsciej niż 2-3razy w roku a przy szczelnym domu i WM z reku to stawianie komina i nieużywanego kominka generuje wyłącznie koszty. Ale de gustibus non est disputandum . święte słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 16.02.2012 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 w ferie byłam z dzieciakami w Kazimierzu w hotelu gdzie w każdym z pokoji był kominek. Pierwsze wrażenie...o jak fajnie, a później jak z niego gwiżdzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 16.02.2012 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 studiuje .. podoba mi sie myslenie ana-76 ... nie mam jednak Jej M. coby mi tego zubadana zafundowal .. sam jestem takim M. w sensie co ma fundowac ;> przekonany jestem co do PCi P-W na 99% ... i zrobie to ! i dam znac chce co innego powiedziec ... ana-76 w wielu wypadkach ma racje. tzn. ktos kto tego nie dozna nie wie o czym ONA mowi ... komfort i spokoj jest WART wiecej niz jakiekolwiek wyliczenia i nie mam na mysli ze MA byc drogi .. Ja/Ich stac na Zubadana, inni moga miec X,Y,Z bla bla ... dla mnie ? ma to dzialac . miec spokoj, luz, czysto w domu, wokol etc. a jak bedzie TANIEJ bedzie milo. tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 16.02.2012 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 studiuje .. podoba mi sie myslenie ana-76 ... nie mam jednak Jej M. coby mi tego zubadana zafundowal .. sam jestem takim M. w sensie co ma fundowac ;> przekonany jestem co do PCi P-W na 99% ... i zrobie to ! i dam znac chce co innego powiedziec ... ana-76 w wielu wypadkach ma racje. tzn. ktos kto tego nie dozna nie wie o czym ONA mowi ... komfort i spokoj jest WART wiecej niz jakiekolwiek wyliczenia i nie mam na mysli ze MA byc drogi .. Ja/Ich stac na Zubadana, inni moga miec X,Y,Z bla bla ... dla mnie ? ma to dzialac . miec spokoj, luz, czysto w domu, wokol etc. a jak bedzie TANIEJ bedzie milo. tyle Nie pal wiecej tego swinstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 16.02.2012 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Nie pal wiecej tego swinstwa. >> Magnolia: Film o tym tytule był dobry, ale to koniec dobrych skojarzeń. Za chińskiego boga nie rozumiem o co Tobie chodziło TUTAJ. Nie pal tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 16.02.2012 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 w ferie byłam z dzieciakami w Kazimierzu w hotelu gdzie w każdym z pokoji był kominek. Pierwsze wrażenie...o jak fajnie, a później jak z niego gwiżdzi... Ja mam na czerpni elektryczna przepustnice ktora w razie nieuzywania kominka - sama szczelnie zamyka doplyw zimnego Pozatym kominek jest szczelny - nawet jakby gwizdzialo to od czerpni przez komin w gore. Ale nie gwizdze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts