Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kto żałuje że ma PC i dlaczego???

kupiecjudex

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

no zobaczcie jak to jest każdy krzyczy, przelicytowywuje się z ceną za PC za prąd, a montuje sobie w salonie kominek za kupę kasy po to by odpalić go kilka razy w roku... na domiar 'złego' w momencie gdy go nie używa to poprze tą ozdobę (czasami wątpliwej urody) traci ciepło za które zapłacił sporo kasy. Zauważcie że w wielu domach kominek za który często gęsto właściciele wydają ok 20-30tyś odpalany jest w święta Bożego Narodzenia. Za taką kasę to ja mam klimatyzację w całym domu i WM uzywaną trochę częśćiej niż owe 10 razy w roku...

A skąd taki pogląd u Ciebie,że kominek to kotłownia ??

Ładny,mały kominek może być i jest tak samo nastrojowy jak świece.

Nikt nie mówi tu o kominku z PW,który jest właśnie kotłownią w salonie.

jeśli ktoś spala w kominku 'rekreacyjnie' 10-12 m drzewa to ta ozdoba jest już kotlownia w moim mniemaniu

no zobaczcie jak to jest każdy krzyczy, przelicytowywuje się z ceną za PC za prąd, a montuje sobie w salonie kominek za kupę kasy po to by odpalić go kilka razy w roku... na domiar 'złego' w momencie gdy go nie używa to poprze tą ozdobę (czasami wątpliwej urody) traci ciepło za które zapłacił sporo kasy. Zauważcie że w wielu domach kominek za który często gęsto właściciele wydają ok 20-30tyś odpalany jest w święta Bożego Narodzenia. Za taką kasę to ja mam klimatyzację w całym domu i WM uzywaną trochę częśćiej niż owe 10 razy w roku...

Moj kominek (z plaszczem!) kosztowal 3 tys pln plus instalacja 3 tys pln (robota wlasna). Obudowa 2 tys pln. Suma 8 tys pln. Wyszedl tak:

http://szyna.civ.pl/kominek/kominek_bok.jpg

http://szyna.civ.pl/kominek/kominek_przod.jpg

Nie kazdy wyrzuca 30 tys w bloto na fachmanow :-)

Masz racje. Tak samo jak ten co spala 10-12 ton swieczek. Nie znaczy to jednak ze kazdy kto odpali swieczke "od swieta" ma odrazu kotlownie w salonie. Tak samo jest z kominkiem ;)
zapomniałes o bardzo subtelnej różnicy że żeby móc zapalić świecę w salonie nie muszę zainwestować w to nawet tych 8 Twoich kawałków. Jedyny panoramiczny wkład który mi się podobał kosztował 14tyś całej reszty nie liczę...

zapomniałes o bardzo subtelnej różnicy że żeby móc zapalić świecę w salonie nie muszę zainwestować w to nawet tych 8 Twoich kawałków. Jedyny panoramiczny wkład który mi się podobał kosztował 14tyś całej reszty nie liczę...

Ja tez nie musialem. Ja chcialem :) To tez subtelna roznica. Chcialem - mam - jestem zadowolony! I prosze tylko zebys nie pisala, ze kazdy posiadacz kominka ma w salonie kotlownie bo to poprostu nie brzmi powaznie. Mozesz tak pisac o ludziach ktorych glownym zrodlem ciepla jest kominek w salonie - wtedy mozna przyjac, ze to kotlownia (choc oni sie beda spierac ze nie ;)

studiuje .. podoba mi sie myslenie ana-76 ... nie mam jednak Jej M. coby mi tego zubadana zafundowal :( .. sam jestem takim M. w sensie co ma fundowac ;>

przekonany jestem co do PCi P-W na 99% ... i zrobie to ! i dam znac :)

chce co innego powiedziec ... ana-76 w wielu wypadkach ma racje. tzn. ktos kto tego nie dozna nie wie o czym ONA mowi ... komfort i spokoj jest WART wiecej niz jakiekolwiek wyliczenia i nie mam na mysli ze MA byc drogi ..

Ja/Ich stac na Zubadana, inni moga miec X,Y,Z bla bla ... dla mnie ? ma to dzialac :) . miec spokoj, luz, czysto w domu, wokol etc. a jak bedzie TANIEJ :) bedzie milo. tyle

studiuje .. podoba mi sie myslenie ana-76 ... nie mam jednak Jej M. coby mi tego zubadana zafundowal :( .. sam jestem takim M. w sensie co ma fundowac ;>

przekonany jestem co do PCi P-W na 99% ... i zrobie to ! i dam znac :)

chce co innego powiedziec ... ana-76 w wielu wypadkach ma racje. tzn. ktos kto tego nie dozna nie wie o czym ONA mowi ... komfort i spokoj jest WART wiecej niz jakiekolwiek wyliczenia i nie mam na mysli ze MA byc drogi ..

Ja/Ich stac na Zubadana, inni moga miec X,Y,Z bla bla ... dla mnie ? ma to dzialac :) . miec spokoj, luz, czysto w domu, wokol etc. a jak bedzie TANIEJ :) bedzie milo. tyle

Nie pal wiecej tego swinstwa. ;)

w ferie byłam z dzieciakami w Kazimierzu w hotelu gdzie w każdym z pokoji był kominek. Pierwsze wrażenie...o jak fajnie, a później jak z niego gwiżdzi...

Ja mam na czerpni elektryczna przepustnice ktora w razie nieuzywania kominka - sama szczelnie zamyka doplyw zimnego :) Pozatym kominek jest szczelny - nawet jakby gwizdzialo to od czerpni przez komin w gore. Ale nie gwizdze ;)