Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kto żałuje że ma PC i dlaczego???

kupiecjudex

Recommended Posts

Znalazłem taki oto wpis na pewnym forum : http://www.bankier.pl/forum/temat_przeinwestowanie-na-rynku-energi-argumenty,10955555.html , co o tym sądzicie ?

sam wpis do dupy..... choć co do lpg to się zgodzę. za 3000 pln za instalacje oszczędzam rocznie na paliwie więcej niż pompiarze z pompa za 50000 na rocznym ogrzewaniu domu :D

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

choć co do lpg to się zgodzę. za 3000 pln za instalacje oszczędzam rocznie na paliwie więcej niż pompiarze z pompa za 50000 na rocznym ogrzewaniu domu :D

Widzę że nie jestem sam , też mi ten wpis nie pasował (może dlatego że mam PCi :) ) , lpg jest dobre na trasy , po mieście raczej bez sensu jak dla mnie bo z domu do pracy mam 2km , zanim silnik się rozgrzeje i przełączy na gaz to ja już muszę go wyłączyć :( . Lepszy będzie mały dizel . Jak widać "Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia" :) (chodzi mi o tego linka)

To mnie pocieszyles troszke.

JAk wsiadam do firmowej Pandy to mam po 1000m letni nawiew a po 2 km goracy. W moim dizlaku musze przejechac 7-8km zeby miec letni nadmuch. Mialem z tym jechac na serwis i sie dopytac czy tak ma byc.

O dziwo kidys majac Citroena C15 tez diesla jako firmowe autko zachowania bylo takie jak Pandy.

Moze tez masz Nissana QQ i to ich "fabryczna wada"? :-)

To mnie pocieszyles troszke.

JAk wsiadam do firmowej Pandy to mam po 1000m letni nawiew a po 2 km goracy. W moim dizlaku musze przejechac 7-8km zeby miec letni nadmuch. Mialem z tym jechac na serwis i sie dopytac czy tak ma byc.

O dziwo kidys majac Citroena C15 tez diesla jako firmowe autko zachowania bylo takie jak Pandy.

Moze tez masz Nissana QQ i to ich "fabryczna wada"? :-)

Przeginamy trochę z tym OT, ale... w klekocie to normalne z tym ogrzewaniem, chyba, że auto ma dogrzewacz (w wielu modelach seryjnie jest), który pomaga nagrzać kabinę i wtedy klekot zachowuje się "prawie" jak benzynka.

• 2 weeks później...

a tak do rzeczy w 2 chacie beda mi montowac 2 pompki jedna 10KW ,druga 12 kw

ta slaba na ogrzewanie plus c.w.u na cztery lazienki ta druga 12 na basen

w pierwszym odpaleniu maja isc dwie naraz tak aby nagrzac wode basenowa na 28stp. potem sie ma 10 sie rozlaczyc i pracowac

na chate a ta druga pilnowac temp.

slyszal kto o takim rozwiazaniu ?!!